Dáváte na mateřské dítě do družiny ?

Anonymní
3.9.24 13:25

Dáváte na mateřské dítě do družiny ?

Ahoj. Chtěla bych se zeptat, zda dáváte své dítě do družiny, když jste na mateřské? My máme vyučování od půl osmé, to vezmu malýho do školy a pak v 11 vyzvednout. (Prvňáček) No zkusila jsem to tak dneska a šla jsem s malou v kočárku. No jako zjistila jsem, že to tak fungovat nebude. Zjistila jsem, že na malou nemám vůbec čas a ještě jsem ji musela budit, že jdeme pro bráchu. No dneska vyplníme přihlášky a půjde na oběd i do družiny, abych doma něco stihla a vyzvednout bych ho mohla třeba po jedné hodině. Potřebuju si taky odfrknout a nehlidat pořád hodiny. Jak to máte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8461
3.9.24 13:27
@Anonymní píše: Více

Je to úplně v pohodě, nebudeš první ani poslední matka, která to tak má. V družině si alespoň vyhraje s kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
3.9.24 13:31

Taky jsem to řešila, plna výčitek jsem dítě brala hned po obědě.
Hodně brzo si dala dokupy, že doma s miminem není taková sranda jako s kámošema a chodím teď kolem 15. (kdy odchází její kámoška)
Když mi ráno řekne, že chce jít poO tak přijdu. Nebo když je ošklivo a vím, že by byli uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
3.9.24 13:35

Já bych to tak udělala v případě, že dítě o družinu a kamarady stojí. Jinak, pokud to není nutnost, tak ne. Jsem na RD a mám skolkové dítě, ale dávám do školky jenom dva dny v týdnu, kdy jsem v práci.

• Citovat
  • Upravit
35777
3.9.24 13:40

Já jsem dávala, holka tam naopak chtěla být :nevim: ještě se zlobila když jsem přišla dřív :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
3.9.24 13:44

Družina není odkladiště nechtěných dětí. ;) Dostane tam oběd, udělá bez odmlouvání úkoly a pohraje si s kamarády, tvoří se tam přátelství. Moje děti tam chodí rády. Ale jestli budeš vyzvedávat už v jednu, tak si kamarádů asi moc neužije. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.24 13:51

@izabe jo to jsem ráda. Hodně jsem nad tím přemýšlela a říkala jsem si, že to fakt celý rok a každý den prostě nedám :zed: malý je pět měsíců, když jsme ráno přišli ze školy, ještě usnula a pak usnula v deset a v 10:45 jsem ji přenášela do kočárku a samozřejmě se vzbudila a už byla rozkňouraná. A přesně tak, vyhraje si s kamarády.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.24 13:54

@Kryptozoo super :pankac: ono je to hrozně brzy, jít pro něj v 11 :zed: to jsem dnes stihla akorát na etapy vyluxovat a umejt nádobí a pak jsem hnala do školy a byla jsem z toho celá přešlá. Chci aby to bylo v klidu a nikam nepospíchat

• Citovat
  • Upravit
10919
3.9.24 13:55

Jsem doma s ročním, syn normálně do družiny chodí, chce a běda, jak by nebyl až do konce. Chodí většinou i do ranní, i kdyz by nemusel. Brácha se mu narodil na konci první třídy, já byla doma na PN celé těhotenství. Nevidím na tom nic divného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.24 13:56

@Eva2610 ano chce. Je jediný ze třídy, kdo by na obědy nechodil. :dance: kámoši mě dnes přemlouvali aby malej chodil s nimi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.24 13:57

@pikola jo tak tohle mě taky čeká. Dostala jsem vynadáno i když jsem přišla „brzy“ do školky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.24 13:58

@Pučálkovic.Amina jo to je pravda :think: taky si říkám, že je to brzy. Můžu tam pro něj samozřejmě i později

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.24 14:01
@citlivaduse píše: Více

Super. Chtěla jsem se zeptat, jestli to tak taky někdo má. Tak určitě nejsem sama ( u nás tedy ano, jsem jediná matka na mateřské která chce dát dítě do družiny) chci aby si syn pohrál s kamarády, kteří mě sami dnes prosili ať s nimi syn chodí na obědy a do družiny. Sám ven ještě nechodí, bojím se ho pouštět, bydlíme u silnice

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.24 14:06

No v 11 bych dítě nevyzvedávala. Já měla starší ve školce od jeho 3 let, mladší měla 1,5 roku v té době. Ze začátku jsem staršího vyzvedávala po O, ale bylo to naprd, protože mladší jsem musela budit, pak už nespala a byla do večera nerudná. Starší byl taky unavený. Takže jsme to dělali tak, že mladší ve školce i spal a vyzvedávala jsem ho v 15 hod a užili jsme si odpoledne společně, oba byli vyspalí a spokojení. A taky by někdo mohl kroutit očima, proč jako nechávám starší dítě ve školce až do odpoledne, když jsem doma s mladším.
Neměj výčitky proto, že by dítě bylo v družině, ono se často zapomíná, že RD je vlastně práce na plný úvazek, ty máš celodenně pečovat o miminko. Neříkám nechávat dítě v družině do 17, ale do 13-15, úplně v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
10919
3.9.24 14:07

Syn právě taky chce být s kamaradama, hrajou fotbal, navíc do družiny chodí skoro celá škola (malá vesnicka), máme tu skvělé druzinarky a deti je milujou. U nás je družina max do půl 4, takže úplně v pohodě máme čas i odpo. I když on už vetsinou letí někam ven zase za kamaradama nebo má trénink. A já si aspoň uziju malého. Ten má aspoň taky maminku jen pro sebe jako to měl starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí