Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Je to úplně v pohodě, nebudeš první ani poslední matka, která to tak má. V družině si alespoň vyhraje s kamarády.
Taky jsem to řešila, plna výčitek jsem dítě brala hned po obědě.
Hodně brzo si dala dokupy, že doma s miminem není taková sranda jako s kámošema a chodím teď kolem 15. (kdy odchází její kámoška)
Když mi ráno řekne, že chce jít poO tak přijdu. Nebo když je ošklivo a vím, že by byli uvnitř.
Já bych to tak udělala v případě, že dítě o družinu a kamarady stojí. Jinak, pokud to není nutnost, tak ne. Jsem na RD a mám skolkové dítě, ale dávám do školky jenom dva dny v týdnu, kdy jsem v práci.
Já jsem dávala, holka tam naopak chtěla být
ještě se zlobila když jsem přišla dřív ![]()
Družina není odkladiště nechtěných dětí.
Dostane tam oběd, udělá bez odmlouvání úkoly a pohraje si s kamarády, tvoří se tam přátelství. Moje děti tam chodí rády. Ale jestli budeš vyzvedávat už v jednu, tak si kamarádů asi moc neužije. ![]()
@izabe jo to jsem ráda. Hodně jsem nad tím přemýšlela a říkala jsem si, že to fakt celý rok a každý den prostě nedám
malý je pět měsíců, když jsme ráno přišli ze školy, ještě usnula a pak usnula v deset a v 10:45 jsem ji přenášela do kočárku a samozřejmě se vzbudila a už byla rozkňouraná. A přesně tak, vyhraje si s kamarády.
@Kryptozoo super
ono je to hrozně brzy, jít pro něj v 11
to jsem dnes stihla akorát na etapy vyluxovat a umejt nádobí a pak jsem hnala do školy a byla jsem z toho celá přešlá. Chci aby to bylo v klidu a nikam nepospíchat
Jsem doma s ročním, syn normálně do družiny chodí, chce a běda, jak by nebyl až do konce. Chodí většinou i do ranní, i kdyz by nemusel. Brácha se mu narodil na konci první třídy, já byla doma na PN celé těhotenství. Nevidím na tom nic divného.
@Eva2610 ano chce. Je jediný ze třídy, kdo by na obědy nechodil.
kámoši mě dnes přemlouvali aby malej chodil s nimi
@pikola jo tak tohle mě taky čeká. Dostala jsem vynadáno i když jsem přišla „brzy“ do školky
@Pučálkovic.Amina jo to je pravda
taky si říkám, že je to brzy. Můžu tam pro něj samozřejmě i později
@citlivaduse píše: Více
Super. Chtěla jsem se zeptat, jestli to tak taky někdo má. Tak určitě nejsem sama ( u nás tedy ano, jsem jediná matka na mateřské která chce dát dítě do družiny) chci aby si syn pohrál s kamarády, kteří mě sami dnes prosili ať s nimi syn chodí na obědy a do družiny. Sám ven ještě nechodí, bojím se ho pouštět, bydlíme u silnice
No v 11 bych dítě nevyzvedávala. Já měla starší ve školce od jeho 3 let, mladší měla 1,5 roku v té době. Ze začátku jsem staršího vyzvedávala po O, ale bylo to naprd, protože mladší jsem musela budit, pak už nespala a byla do večera nerudná. Starší byl taky unavený. Takže jsme to dělali tak, že mladší ve školce i spal a vyzvedávala jsem ho v 15 hod a užili jsme si odpoledne společně, oba byli vyspalí a spokojení. A taky by někdo mohl kroutit očima, proč jako nechávám starší dítě ve školce až do odpoledne, když jsem doma s mladším.
Neměj výčitky proto, že by dítě bylo v družině, ono se často zapomíná, že RD je vlastně práce na plný úvazek, ty máš celodenně pečovat o miminko. Neříkám nechávat dítě v družině do 17, ale do 13-15, úplně v pohodě.
Syn právě taky chce být s kamaradama, hrajou fotbal, navíc do družiny chodí skoro celá škola (malá vesnicka), máme tu skvělé druzinarky a deti je milujou. U nás je družina max do půl 4, takže úplně v pohodě máme čas i odpo. I když on už vetsinou letí někam ven zase za kamaradama nebo má trénink. A já si aspoň uziju malého. Ten má aspoň taky maminku jen pro sebe jako to měl starší.
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, zda dáváte své dítě do družiny, když jste na mateřské? My máme vyučování od půl osmé, to vezmu malýho do školy a pak v 11 vyzvednout. (Prvňáček) No zkusila jsem to tak dneska a šla jsem s malou v kočárku. No jako zjistila jsem, že to tak fungovat nebude. Zjistila jsem, že na malou nemám vůbec čas a ještě jsem ji musela budit, že jdeme pro bráchu. No dneska vyplníme přihlášky a půjde na oběd i do družiny, abych doma něco stihla a vyzvednout bych ho mohla třeba po jedné hodině. Potřebuju si taky odfrknout a nehlidat pořád hodiny. Jak to máte vy?