Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, jdu jen asi pro uklidnění že v tom nejsem sama a možná by pomohlo vědět, kdy se to zlepšilo. Mám 3,5 a 2M dítě a vůbec nemám na nic čas. Mimco spí jen na mě v nositku a poslední dobou dost špatně, dřív jsem mohla vše, teď jsem ráda že pospi alespoň 30-60 minut se štěstím, takže činnosti s ním jsem vzdala. Jelikož je na 5 spancich denně, nemám čas na nic. Tu hodinu co má bdelou se věnují mimcu a staršímu, na kterého mám obzvláště přes týden, kdy je partner v práci, sakra málo času. Nemám šanci skloubit vaření úklid s mimcem a aktivitou pro staršího. Vždy samozřejmě uprednostnim staršího, protoze mi chybí. Nemůžeme všichni spolu ano na výlet, jelikož mimco řve v autě 🤦♀️ a to my jinak pořád jezdíme, tam kde bydlíme, to prostě bez auta nejde. Snažím se mimco naučit na kočárek alespoň, ale zatím bezvysledne. V jakém věku, měsíci jste pocítili trochu úlevu a zlepšení? ![]()
Vařit i nějaký úklid se dá i se spícím miminkem v nositku. 3.5 leták se dokáže zabavit i nějakou dobu sám. V pondělí jde do školky?
No tak uvaří chlap, když přijde z práce
úklid to samé
jednou bude mít on večer děti a ty uklízet a jednou naopak ![]()
@JancaS84 jak píši, spí špatně vše mimco budi 🤦♀️jinak bych samozřejmě fungovala
@Annonymní_007 kéž by šlo mít večer dvě děti najednou. Obě chcou mě a mimco pravidelně od 17h rve ![]()
Ve 2m to je ještě s miminkem náročné, všechno se to časem usadí, bude líp, vydrž ![]()
Jé takový je můj třetí kousek. Já k němu měla 2,5 letého a 4,5 letého bráchu. Jako mazec. Super, že máš šátek. To je záchrana. Kup ještě míč ať můžeš uspávat na něm. Je to super pomocník. A pak hojdavak. Mě zachránil.
v autě teda řve malý pořád. Teď mu je něco málo přes rok. Musím jezdit také hodně. Bydlíme na vsi. Takže špatný. Teď začal i v autě zvracet. Trochu pomohla pokračovací autosedačka a teď koukne aspoň na pohádku v telefonu. Na kratší cesty je to záchrana. Takže tím té asi nepotěším. Úklid, vařit je oříšek. Super byl právě hojdavak. Přece jenom bez dítěte na těle jde vše líp. Teď už spí asi od deseti měsíců v posteli ( manželské). Uspím v nosítku teda. To je už taky bomba, ale dá tak do dvou hodin denně. Je to střela. Náročnost klesá velmi pomalu. Prostě šlo vše stranou. Teď je to po tom roce asi lepší, tak tu třídím skříně a zas se snažím mít pořádek.
U nás hráli roli i zdravotní potíže. Určitě ho nech zkontrolovat na fyzioterapii, pak můj syn má potravinové alergie. Moc pomohla i osteodynamika - měl blokády. Každopádně drž se. Bude líp ![]()
@anavi13 děkuji.❤️mám hojdavak i míč a prostě nix, nejlépe funguje to nositko, ale jak jsem psala, dělá mimcu problém zabrat natolik aby se nevzbudilo, což je zvláštní, protože u kraválu usne 😅 🤦♀️ kdyby mi mimco spalo 2 H beze mě, jsem šťastná matka 🙏 když jej odložím z nosítka většinou chce ještě prso a Duda si, málo kdy to vyjde tak abych mohla odejít 😏jinak s autem si mě opravdu nepotesila, bez auta to je u nás jak bez noh. Vše je minimálně 30km od nás, mimo obchody apod… Jinak je mimco přes den zlaté, usmevave, ale ty večery jsou zlo. Děkuji za příspěvek ![]()
Nebudu ti tady vypisovat jak bys měla stihnout všechno možné. Tvoje hlavní práce je péče o děti. A máš děti malé, takže to není sranda. Časem bude líp. Vařit a uklízet můžeš večer až bude doma partner a on se postará o děti, případně on sám může přiložit ruku k dílu.
To si sedne. Mimi je ještě čerstvý, tak chce kontakt. Ten bych dopravala, co to jen jde. Úklid a jídlo se da vyřešit jinak. Partner nebo objednej. Starší do školky, bude líp ![]()
@Anna766 píše: Více
Moje řeč. Buď partner převezme děti, nebo na něj čeká domácnost ![]()
No tak něco asi uvařit musis, abyste se najedli, ne? ![]()
Jinak nároky na uklid rapidně snizit, a zároveň zapojit staršího. Koupit třeba druhy mop a muže vytírat s tebou
a tak dále. Děti to baví ![]()
Zrovna dneska jsem se o tom bavila s mojí mamkou. Říkala, že úlevu pocítila ve chvíli, kdy mi bylo 18 a odstěhovala jsem se ![]()
@MartinaVanek píše: Více
Jednou spát tak bude. Zase já teď za ním celý den lítám, protože se snaží zabít
když usne, tak jsem vyřízená
noci máme teda hrozný pořád
fakt musí pomoci manžel. Ale chápu, že to je taky složité. My včera odpoledne padli vedrem a místo pomoci už jsme akorát uložili děti. A jak píšou holky. Miminku jsou dva měsíce. Je to normální, že chce být u tebe. Mě nejvíc pomohlo to prostě přijmout. Nedělat si z toho těžkou hlavu. Zkus kojit i v šátku. To je dost fajn pomoc. Jak bude větší půjde to líp. A ono si vše sedne.
To cestování je nejhorší. A tím neuděláš nic. Já začala hodně objednávat Rohlík. To je fakt super.
Vaření prostě rychlovky do trouby. U nás jsou potravinové alergie, takže mám smůlu třeba s objednáním jídla, ale ty můžeš. Však i kdyby byla občas mražená pizza tak se nestane nic. Kolikrát máme s dětmi jen polévku.
Večery jsme měli taky těžké. Zkus miminko uložit dřív. My pak zjistili, že prostě chce chodit malý spát brzy. Chodil mezi 5-6 a nešlo to posunout. Ale prostě v klidu usnul.
Ten večerní režim - opravdu zapoj co nejvíc tatínka. Náš prostě obstará komplet starší děti. Ale když to vyjde, tak jdeme uspávat starší děti oba. Je to hezký. Děti mají pak dobrý pocit, že tu nejsem jen pro nejmenšího.