Dávení při příkrmech

13
25.10.10 20:31

Dávení při příkrmech

Dobrý den, malému je 6 a půl měsíce (kojený) a již 14 dní zavadím polední přírkm. Vařím dýni hodaido - rozetřu vidličkou na kaši či mrkev - pasíruju. Moc toho sice nesní, ale zdá se že mu to už chutná. Problém je v tom, že se mi po pár lžičkách většinou začne dávit. A to tak hodně, že ho musím plácat do zádíček a div ho neotočit hlavou vzhůru. Pak to z něho dostanu, většinou se i pozvrací. Přírkm mu podávat z ploché lžičky a to pidi množství jen na okraj. Poradíte? Máte s tím někdo zkušenosti? Už jsem zoufalá a bojím se každého příkrmu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
25.10.10 20:38

U nas fungovalo rozmixovani na uplne jemnounko, klukum vadily kousky, ty je nutily k blinkani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.10.10 20:38

U nas fungovalo rozmixovani na uplne jemnounko, klukum vadily kousky, ty je nutily k blinkani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.10.10 20:39

zkoušela jsi nechat zapíjet? Třeba neumí to sousto natolik efektivně spolknout, aby „spadlo“ až do žaludku.
A taky bych zkusila dát jen tolik, kolik jsi odpozorovala, že je schopen sníst bez problému a pak bych přestala, dělala to tak pár dnů a pak malilinko přidala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
25.10.10 20:40

Kačenka taky blila, když měla velké kousky a mi trvalo 3 vyblité obědy než mi to došlo. A jako začátek jídla bys to fakt měla mít úplně rozmixované do jemna. Ono i první skleničky jsou úplně rozmixované a dle věku se neliší jen složením, ale právě taky kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
25.10.10 20:41

Já taky mixuju mixérem úplně dohladka, sice se to nemá, ale malému se zvedá z kousků žaludek a já ho nechci odradit :-) Hladkou kašičku baští bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
25.10.10 20:43

Dávej mu to řidší, řeď to vývarem, ve kterém se to vaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.10.10 21:17

Radím jako holky, úplně do jemna a hladka rozmixovat a naředit vodou, taková tekutější kaše a uvidíš.

Mně kousky nechtěl dlouho (strašně mu navalovalo a na konci to často celé vyblinkal) a teprve někdy před měsícem jsme opatrně začali mačkat brambory a mrkev a zbytek ještě mixujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.10.10 21:23

Taky jsem mixovala… Pak postupně jsem dávala brambory jen rozvařené rozmačkané, kuskus, pak pomalu i zeleninu jen mačkanou a na kousky přešla Majda úplně v pohodě během pár měsíců.
První mrkvičku jen rozmačkanou rozetřenou taky vyblila. (Jsem nechtěla mixovat, že pak ty kousky nebude chtít… ale v pohodě.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.10.10 21:44

děkuji za reakce. Ta dýně je úplně na kašičku a ta mrkev bych řekla taky - žádné kousky tam nejsou. Mixér na ty mini porce ani nejde použít :-), řidké to taky už dělám. Zapíjení jsem nezkoušela. Neb nic kromě MM ještě nepil a pokud mu nabídnu prs, tak je po příkrmu :-(. Prs mu dvám vždy nakonec na zapití a dojedení. Nicméně zkusím pití také zavést a místo prsu dát vodu. A hlavně dát mu jen takové množství, než příjde to dávení. A po pár dnech lehce zvyšit. V tom to asi bude. Připadá mi, že po pár lžičkách už o to nemá zájem a tam nastane ten zlom a už to dobře nepoliká. Ví, že dostane prs, kulišák :-D.
Ještě jednou díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.10.10 21:59

ještě tu mrkev zkusím namixovat, zda to bude jemnější než přes sítko. ta dýně je sama osobě po uvaření tak jemňounká, že vidličkou to jde úplně do hladka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
25.10.10 22:30
saduhja píše:
Dobrý den, malému je 6 a půl měsíce (kojený) a již 14 dní zavadím polední přírkm. Vařím dýni hodaido - rozetřu vidličkou na kaši či mrkev - pasíruju. Moc toho sice nesní, ale zdá se že mu to už chutná. Problém je v tom, že se mi po pár lžičkách většinou začne dávit. A to tak hodně, že ho musím plácat do zádíček a div ho neotočit hlavou vzhůru. Pak to z něho dostanu, většinou se i pozvrací. Přírkm mu podávat z ploché lžičky a to pidi množství jen na okraj. Poradíte? Máte s tím někdo zkušenosti? Už jsem zoufalá a bojím se každého příkrmu. :nevim:

Nám to dělala Terka taky, ale většinou to bylo tím - že jsem jí chtěla dát ještě lžičku a ona už nechtěla. Prostě o jednu víc a všechno šlo ven. Jinak taky byla kojená a měla dost dlouho problém s kousky.
Teď u Verunky zažívám něco podobného, i když už si na množsví dávám pozor. Příkrmy baštíme asi týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
25.10.10 23:03

David dělal to stejný, mu ale vadily hlavně ty kousky, takže jedl úplně rozmixovaný na hladko, měla jsem strach, že později nebude chtít kousky, ale nakonec bez problémů, je sice fakt, že začal až tak kolem 12 měsíce, ale přišlo to samo.

No a z vlastní zkušenosti bych po jídle už prso moc nenabízela a zkoušela nabízet pití. Ze syna jsem si udělala závisláka, kterýho jsem před měsícem na tvrdo odstavila. Teprv ted se naučil pořádně pít, celý léto jsem s ním bojovala, nic nechtěl, jen tu kozu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.10.10 23:19

Ahoj,jestli zavádíš příkrmy prvních čtrnáct dní tak určitě bych je mixovala uplně na pyré,je to pro něj něco novýho,musí si zvyknout na tu konzistenci a chut.
A víc bych to ředila,jak psaly holky…

Ale co se týká dokojování po jídle,tak to bych nechala zatím,taky jsme to tak dělali,protože snědl třeba 5 lžiček a tím prsem se dorazil,to je v pořádku..ale až by snědl celou dávku jídla,tak bych prso už nenabízela a dala vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.10.10 10:12

saduhjo, s tou vodou bych začala, je dobré dítě navyknout, aby pilo, teď to nemusíš ještě řešit, když je kojený, ale od 9m by nějaký pitný režim měli mít i kojené děti a pak jako když najdeš, že bude pít i odjinud než s prsa.
Já nikdy nedokojovala, dala jsem, co snědl, dala jsem napít vody a prso jsem dala, až si sám řekl, třeba za půl hodiny, za hodinu. Nechtěla jsem, aby si myslel, že když nesní jídlo, že to neva, protože se může dorazit z prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí