Příkrmy - jaké "nádobíčko" a kolik?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrmy - jaké "nádobíčko" a kolik?
Ahoj holky, za necelý měsíc budeme začínat s příkrmy. Poradíte mi prosím, kolik mističek, lahviček (jak velkých), pítek, magických hrnečků a podobných výtvorů budu pro malýho potřebovat? Taky jestli se vám osvědčilo něco dalšího (malý rendlík mám, tyčový mixér taky)
Díky jsem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
…misky mela nase (sklenena),az ted jsem kouila jeji jidelni sadu.
lahev na mliko jedna 120ml, pak ta 280 a ted 330ml.
hrnek na caj jeden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik malému je?
no já bych se neobešla bez tlakového hrnce, termotalířku(do spodku se dá nalít horká voda a jídlo vydrží déle teplé, s naší jídelní rychlostí nezbytné
) a mixéru, mám tyčový ale ten jsem nikdy nepoužila, příkrmy jsem vždy mačkala vidličkou a maso házela do normál mixéru, nemám ráda ty kaše, není tam znát rozmanitá chut
Lžiček mám 5 normálních plastových z DM a potom jsem pořídila zahnutý příbor, lžička, vidlička až bude papat sám, což v našem případě asi nikdy
potom má dva hrnečky na učení jeden od NUK a druhý z DM. mističky mám 2 a 2 talířky vše z IKEI
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj. My máme bílé porcelánové misky ze sady nádobí, které používáme už roky. Takže já žádné nádobíčko nepořizovala (jen jsem pro Anežku dostala kvalitní malý kastrůlek, který jsem používala jen na její příkrmy). Marušce vařím hlavně v parním hrnci a pokud cokoliv ohřívám, tak ve skleničce (nijak zvláštní, zase ze sady, kterou používáme už léta - sklenička má cca 2dl), kašičku míchám v bílých miskách. Mája pije z hrníčku Nuby (ale koupený v DM drogerii pod značkou Babylove). Lžičky mi zatím stačí dvě od Aventu, které byly v balení s Avent pohárky - v nich příkrmy mrazím nebo uchovávám v lednici do druhého dne). Zezačátku příkrmů se mi hodně osvědčilo kvalitní tvořítko na led (mám Tescomu), kam jsem zamrazila malinké porcičky, než si na ně Mája zvykla).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hrneček Nuby to je on co máme
a mističky i talířky plastové, malej we pokouší jíst sám, tak e snažím mu to podávat alespon trošku kultivovaně i když to stejně hned vysype, ale aspon ten pocit ![]()
- Citovat
- Upravit
MichaelaK Marečkovi bude půl roku v listopadu, tak chci mít vše potřebné po ruce:-)
Holky jste zlaté, když to zatím shrnu, bude mi stačit: malý kastrůlek, mixér, lahvičky 1×120, 1×280, tvořítko na led, termotalířek (se zdá fakt super!), plast lžičky (už mám z DM), mističky 2ks, a hrneček s tím sosátkem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedl z našich porcelánových misek, nádobí na vaření jsem též měla dostatek různých menších hrnečků a tyčák, flašku má furt stejnou aventku 200ml, víc naráz stejně nevypije.
Jediné, co jsem nakoupila a už víc jak rok používáme, jsou různé lžičky. První byly od aventu, ty jsou hodně maličké a mělké, ale ono to miminko víc do té pusinky nenarve. Postupně jsem koupila ještě lžicky z dm babylove, takové dlouhé, různé barvy. Pak mi najednou nějak děsně vyrostl, bylo potřeba větší, takže máme lžičky ze sady plastových dětských příborů. Jsou dostatečně velké.
Plastové lžičky jsem dávala a dávám proto, že dětem v tom období prvních příkrmů až do teď (1,5r) rostou zuby, mlžou mít dásničky citlivé a narazit do nich kovovou lžičkou by mohlo být nepříjemné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a kolik tak potřebujete těch Via pohárků? Spíš ty 180, nebo 240?
A lahvičky stejné na mlíko i čaj? Já totiž přestanu kojit (zdravotní důvody), tak bude mít UM… Nebo zvlášť mlíko a jiné pití
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dornicka píše:
Jo a kolik tak potřebujete těch Via pohárků? Spíš ty 180, nebo 240?A lahvičky stejné na mlíko i čaj? Já totiž přestanu kojit (zdravotní důvody), tak bude mít UM… Nebo zvlášť mlíko a jiné pití
mela jsem jednu na caj,jednu na mliko.nedavala sjemdo stejne oboje piti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kapsarecek píše:dornicka píše:mela jsem jednu na caj,jednu na mliko.nedavala sjemdo stejne oboje piti.
Jo a kolik tak potřebujete těch Via pohárků? Spíš ty 180, nebo 240?A lahvičky stejné na mlíko i čaj? Já totiž přestanu kojit (zdravotní důvody), tak bude mít UM… Nebo zvlášť mlíko a jiné pití
Dík, taky si myslím, že je to lepší oddělit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla jednu lahvičku na vodu (šťávu) i mlíko. Ale kojím, takže mlíko bylo jen odstříkané a občas.
Avent pohárky mám obojí, ale ty větší jsem zatím nevyužila. Ale třeba ještě využiju, Mája začala nějak víc papat. Ještě nedávno měla jednu 190g skleničku natřikrát
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme měli ještě 10 avent kelímků, dávala jsem v tom jídlo do ledničky nebo mrazáku nebo na cestu (i do města jsem měla většinou domácí příkrm). Dál se hodily na piškoty, křupky, nakrájená jablíčka atd. Později i na UM, pokud jsem chtěla dát venku. Do flašky jsem dala vodu, do avent kelímku prášek. Nevyplatilo se mi kupovat ten speciální kelímek na mlíko.
Flašku na mlíko jsem koupila rovnou velkou a 1 nevylévací hrneček. Vše avent, ale dnes už bych šla do něčeho levnějšího. Pak cca 10 plastových lžiček, dávala jsem do myčky, tak abych měla stále zásobu čistých. Např. v dm je mají po 4 za pár kaček. Misku jsme měli jednu, ale stejně jsem i doma používala avent kelímek a dala ho do hrnku s horkou vodou, aby jídlo nechladlo.
A nezapomeň na bryndáky, nejlépe „celotělové“ s rukávy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Než jsem to sepsala, tak se o avent kelímcích napsala stránka.
Měli jsme jen ty velké. 10.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LucaLuca píše:
Než jsem to sepsala, tak se o avent kelímcích napsala stránka.Měli jsme jen ty velké. 10.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit