Mrkev každý den?

1666
22.10.10 13:09

mrkev každý den?

Ahoj, tak jsem začali s příkrmy.Nejdřív samotnou mrkev-necelá sklenička za 3 dny potom brambor-pláč,pak brambor kukuřice-první den dobrý druhý den pláč a dneska skoro celá sklenička mrkev brambor.Takže to vypadá,že mrkvička mu jede,ale můžu jí dávat každý den?Na zítřek mám brokolici,můžu mu k ní dát mrkev?Divná kombinace,ne?Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
22.10.10 13:11

Já dávám, bez mrkve by nesnědla nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
22.10.10 13:13

A ještě dotázek,mám už začít s čajíkem?Dávám mu to zapít mlíkem,ale jestli bych mu neměla mezi krmením už dávat čaj a kolik asi za den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.10.10 13:14

Dala bych si na mrkev pozor, mě se po 4 dnech mrkve dítě ucpalo a docela dlouho trvalo, než se odšpuntovalo. Zkus tu brokolici nejdřív samotnou, je taky nasládlá, syn ji má moc rád do teď, ještě květák byl oblíbený a dýně.
ale pokud to bez mrkve nepůjde, tak holt s mrkví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.10.10 13:18

Dávám mrkev do každého masozeleninového příkrmu. Brokolici mi jí jedině zamaskovanou v mrkvi :D . Problémy s ucpáním ZATÍM nemáme - Mája kaká několikrát denně ;) . Pokud byste měli problém se zácpou, tak by mohl pomoc olej - ale to asi do mrkvičky přidáváš, že jo?

S tím pitím nevím, vlastně ani nevím, proč jsi začala s příkrmy tak brzy. Já dávám na zapití vodu, čaj nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
22.10.10 13:25

my jsme s tím měli problém,byli jsme na kontrole a dr na mě vybalila že je malá oranžová jestli jsem si toho všimla-no nevšimla-a došly jsme k tomu,že je převitamínovaná beta karotenem z mrkve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.10.10 13:25

S častým podáváním mrkve vzniká problém - karotenemie.
Dcera měla úplně žlutý nos zhruba kolem deseti měsíců věku a DR. nám zakázal dávat často potraviny typu dýně, mrkev, meruňky, ale i překvapivě brokolici a špenát.
 https://www.emimino.cz/…ozeni-29163/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
22.10.10 13:28

to je zajímavá diskuse.
Já teda dávám mrkev do každého oběda už asi šest měsíců… ale fakt je, že je tam pol. lžíce mrkve na celý oběd, tak 30 g ve 200 g oběda. Což si myslím není zas tolik. Ostatní zeleninu k tomu různě střídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
22.10.10 13:38

já přidávám také mrkev do každé zeleniny, moc mu chutná, dávám mu i maso. Chci se zeptat mám dávat i k masu olej? a jaký? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
22.10.10 13:45
lili8 píše:
já přidávám také mrkev do každé zeleniny, moc mu chutná, dávám mu i maso. Chci se zeptat mám dávat i k masu olej? a jaký? Děkuji

K masu potřeba není,ale k té mrkvi :wink: a jiné zelenině, kápni kapku oli oleje nebo jiskřičku obyč másla.
Jinak mrkvujem každý den, bez problému a žlutý nosi kluci neměli :wink: Naopak v čem nebyla m rkev tak mi Tomík odmítal jíst :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
22.10.10 14:01
lili8 píše:
já přidávám také mrkev do každé zeleniny, moc mu chutná, dávám mu i maso. Chci se zeptat mám dávat i k masu olej? a jaký? Děkuji

Olej se přidává k zelenině, zejména k mrkvi, kvůli vitamínům rozpustným v tucích. A v neposlední řadě to pěkně promaže střeva, takže se líp kaká :-)
Já teda nešetřím a dávám do těch 200 g oběda kávovou lžičku oliv. oleje. Když jídal míň, dávala jsem míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.10.10 14:01

tady na te fotce je videt, jak je cela zluta. Pote jsem sla k doktorovi. Je to focene v unoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
22.10.10 14:19
MaryClementine píše:
lili8 píše:
Olej se přidává k zelenině, zejména k mrkvi, kvůli vitamínům rozpustným v tucích. A v neposlední řadě to pěkně promaže střeva, takže se líp kaká :-)
Já teda nešetřím a dávám do těch 200 g oběda kávovou lžičku oliv. oleje. Když jídal míň, dávala jsem míň.

Děkuji za radu, to kakání je u nás trochu broblém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.10.10 14:22

Mně doktorka říkala, že mám dávat do příkrmu lžičku (kávovou) oleje - dávám olivový. Dost mě to překvapilo, že tolik, a paní doktorka mi na to řekla, že pokud je problém se zácpou, tak se můžou dát prý i dvě 8-o . Já teda nedávám ani tu jednu celou, Mája kaká spíš víc než míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
22.10.10 14:51

ty vogo my valime mrkev od 4 mesicu kazdy den 8-o ale zkontroluju jestli neni zluta :lol: 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí