Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já dávalo ráno odpoledne večer. Ale nezabralo to, bylo to ještě horší.
Já jsem dávala cca 4×-5× denně, i když jsem kojila vícekrát.
Nasi po tom bylo jeste hur, nez bez nich. Od kamosek jsem zjistila, ze katastrofa, bylo go u nich stejne. Doporucuju biogaia. Sice 500,– 5kapek denne, ale fakt uz po pul dni byl klid.
Ja davam klukum dvojcatum vzdy pred kojenim. Kdyz vidim, ze se mi celý den krouti a casto „vyprdkavam“, tak dam i klidne 15 kapicek. Jinak 7-10. Vecer davame pribiotika. Ted mame biogaia, ale pouzivali jsme i Maxika z Dr. Max a taky ok. Do toho ja si dam i hrnek fenykloveho caje. S Espumisanem je to uz lepsi, ale obcas to jeste kluky trapi. Pocitej vsak s tim, ze po pravidelnem uzivani to zabere klidne az za tyden (takhle mi to rekla laktacni poradkyne) a asi tyden to netrvalo u nas, ale druhy den to taky nebylo. Zkus i vychytat, po cem ty prdiky ma. U me je to hlavne mliko a cokolada, na 100% toho jednoho totalne ucpu
A pred kazdym kojenim zvedam i klukum nozicky, aby si případně prdli jeste pred jidlem ![]()
U nas espumisan vse zhorsil - maleho uplne ucpal…stejne tak i v mem okoli meli podobne zkusenosti…pozor na to. Nam pomohl Baby Calm a to jsem davala pred kazdym kojenim bez omezeni.
Zdravím, mám dvouměsíčního chlapečka a trápí nás prdíky. Koupila jsem espumisan, protože si ho každý chválí. Ale všude píšou že se dává 5-10 kapek před každým kojením. Platí to i když kojim třeba po půl hodině nebo po hodině? Nebo dávat cca co tři hodinky? Děkuji za radu.