Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, tak jsem koupila sabíka
malé úžasně chutná a trochu pomáhá
Ale, jsou jí 4 týdny, skutečně ho dáváte před každým kojením? Ikdyž jí třeba po dvou hodinách? Dávám 8 kapek, ale kolikrát za den? díky
Já jsem v tomhle věku dávala na doporučení doktorky 5 kapek třikrát denně. Teď má malá tři a půl měsíce a dávám 8 - 10 kapek třikrát denně. Pomáhá to, když jsme kapky vysadili, malá se kroutila a vřískala, jinak máme pohodu. Doktorka říkala, že maximální dávka pro miminka je 40 kapek denně.
Ja ho davam pri kazdem krmeni. Doktorka mi rikala, ze tam neni nic co by prckovi melo ublizit a ze jak to prijme tak i tak to odejde travicim traktem, ale doporucila mi ho stridat treba s Lefaxem.
Sabík není nijak návykový pouze proběhne střevama a vezme sebou nahromaděný plyn,který vyjde ve formě prdíků.Já ho dávala při každym krmení.
tanecnica píše:
Já jsem v tomhle věku dávala na doporučení doktorky 5 kapek třikrát denně. Teď má malá tři a půl měsíce a dávám 8 - 10 kapek třikrát denně. Pomáhá to, když jsme kapky vysadili, malá se kroutila a vřískala, jinak máme pohodu. Doktorka říkala, že maximální dávka pro miminka je 40 kapek denně.
Dávala jsem ho před každým krmením - 10 kapek, pak později 15 kapek.
mě bylo taky řečeno, že můžu dávat dle návodu (což je dost šílených 15 kapek s každým kojením a já kojila až 12× denně),
takže já to nedávala, měla sem pocit, že je to hrozně moc, takže když se v začátku hodně trápil, tak sem dávala tak 10kapek asi 5-6× denně, teď sme na lefaxu a dávám jedno stříknutí (odpovídá asi 15 kapkám sabíku), třikrát denně před spaním…
Příspěvek upraven 25.01.12 v 10:43
A kolik tedy kapek dáváte nebo jste dávaly úplným mrňatům na jednu dávku?
mě sabík kapal hrozně rychle
, takže sem moc nestíhala počítat, ale kolem 10-15 kapek to bylo, vycházelo to nějak na půl kávové lžičky
Mar__tanka1983 píše:
mě bylo taky řečeno, že můžu dávat dle návodu (což je šílených 15 kapek s každým kojením), ale já to nedávala, měla sem pocit, že je to hrozně moc, takže když se v začátku hodně trápil, tak sem dávala tak 10kapek asi 5× denně, teď sme na lefaxu a dávám jedno stříknutí (odpovídá asi 15 kapkám sabíku), třikrát denně před spaním…
A taky mi kape rychle, nic nic, musím profoukávat a najednou to teče ![]()
lefax, infacol, sabsimplex i espumisan - v lékárně mi bylo řečeno, že účinná látka je ve všech stejná, jen to má různé příchutě a je to různě sladké.
Třeba lefax není tak sladký a má banánovou příchuť, sab simplex je sladší a je malinovej jakoby…
já dávám lefax bo je šikovnější dávkování pumpičkou přímo do pusiny, odpadá mi šermování se lžičkou ![]()
Dávám před každým kojením 10 kapek, v noci 15. Tak mi to doporučila doktorka.
Já do cca 1 měsíce dávala 3× denně 5 kapek. Pak mi u doktora řekli, že můžu i 5 kapek před každým jídlem, tak dávám do ted tak.