Kojení - špatně savé dítě

12
24.1.12 15:04

Kojení - špatně savé dítě

Ahoj,

ráda bych poprosila o radu ohledně kojení. Mám měsíc starou dceru, která mi dává docela zabrat. Pořád se mi nedaří se rozkojit, ale myslím, že problém nebude ve mě. Mlíko se mi tvoří, prsa nalévají, ale malá špatně saje, a proto už od narození dokrmujeme umělou výživou. Naše krmení probíhá tak, že mi buď malá pořád usíná a nebo, když už je vzhůru, tak zase blbne a pořád se přisává a odsává, chvíli hltá, pak se dusí a pak zase jen kouká a nesaje. Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu někdo, kdo má podobnou zkušenost. Případně prosím o radu, co s tím. Myslíte, že je reálné se ještě rozkojit? Já už se pomalu smiřuju s tím, že nakonec kojit přestanu a budeme krmit jen umělou výživou. :,(

Předem děkuju za reakce.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
24.1.12 15:08

Zkusenost mam stejnou jako ty a v 6 tydnu jsem prisla o mleko a kojeni jsme museli ukoncit. :( Nechtel sat temer vubec i presto, ze jsem kvuli tomu delala vse mozne, proste se nezadarilo.
Co zkusit odsavat a davat mu alespon tvoje mleko z lahvicky? Ja to tak delala, dokud jsem mleko mela a mam kamaradku, ktera odsavala a davala jen materske mleko az do 6 mesicu ditete.

• Citovat
  • Upravit
536
24.1.12 15:10

Ahoj,
máme 2 měsíce stará dvojčátka a řešila jsem něco podobného…chce to nedávat flašku!!!
My už jen kojíme,dokrm dávám jen na noc,aby dýl spinkali a krmím stříkačkou přes malíček. Když jí dáš flašku,bude líná,nebude tahat. A taky bych doporučila nějakou 2 fázovou odsávačku(např.Medela swing,použitá cca.za 2000Kč),aby jsi prsa stimulovala,dokrmovat pak můžeš odsátým mlíkem :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.1.12 15:11

tak si porid el. odsavacku a krm malou z lahvicky ;-) Taky jsem s prckem bojovala, jsou mu ctyri mesice a az poslednich 14 dni je klid u kojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.1.12 15:16

Jinak sani z lahvicky je jednodussi nez z prsu, tak mozna proto nechce sat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.1.12 15:21

Mozna by stalo za to pozvat si domu laktacni poradkyni, me dost pomohla a kdykoliv byl problem, tak jsem mohla zavolat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.12 15:25

Ahoj, nám to nešlo už od porodu:-( V porodnici jsme s malou měly přímo drezúru od sestřiček…Vůbec se nechtěla přisát,dělala kraviny s jazykem.Většinou to prso jenom tak ocumlávala,takže bez výsledku.Musela jsem odstávat a krmit jí normálně z lahvičky,což už nám šlo:-)Samozřejmě,že jsem to zkoušela pořád dokola,ale brzo jsem přestala mít mlíko,tak nastalo UM…snad se ti to podaří!:-)Chce to trpělivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
24.1.12 15:30
AndyKristy píše:
Ahoj,

ráda bych poprosila o radu ohledně kojení. Mám měsíc starou dceru, která mi dává docela zabrat. Pořád se mi nedaří se rozkojit, ale myslím, že problém nebude ve mě. Mlíko se mi tvoří, prsa nalévají, ale malá špatně saje, a proto už od narození dokrmujeme umělou výživou. Naše krmení probíhá tak, že mi buď malá pořád usíná a nebo, když už je vzhůru, tak zase blbne a pořád se přisává a odsává, chvíli hltá, pak se dusí a pak zase jen kouká a nesaje. Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu někdo, kdo má podobnou zkušenost. Případně prosím o radu, co s tím. Myslíte, že je reálné se ještě rozkojit? Já už se pomalu smiřuju s tím, že nakonec kojit přestanu a budeme krmit jen umělou výživou. :,(

Předem děkuju za reakce.

Andrea

Ahoj Andrejko, zkušenost má uplně stejnou, akorát já hned od začátku musela kojit s kloboučkem, malá prostě neuměla tu bradavku chytit. Teď budem mít 7 týdnů, a je to tak že ke kojení stále dokrmuji cca 30-60ml nutrilonu, mlíko se mi neztrácí, naopak mi ho trošku přibývá, ale stále to není na to abych dokrm mohla odstřihnout…
ještě před cca 3 týdny jsem denně přikrmovala cca 400 ml, teď za celý den dokrmím jen CCA 200 ml, tak držím palce, důležité je to nevzávat a pokud ti půjde mlíčko odstříkávat nebo odsávat tak zkoušej, mě to bohužél nešlo ani obyčejnou odsávačkou ani dvoufázovou od Medely - měla jsem ji půjčenou, jinak věřím že bych se rozkojila plně
jo a přikrmuji normálně z lahvičky a malá má stále zájem sát z prsu…
hlavně to nevzdávej a nikdy nekrm UM dokud prcka nevyzkoušíš přisát…

Příspěvek upraven 24.01.12 v 15:34

• Citovat
  • Upravit
47759
24.1.12 15:34
Raďulle píše:
AndyKristy píše:
Ahoj,

Předem děkuju za reakce.

Andrea
Ahoj Andrejko, zkušenost má uplně stejnou, akorát já hned od začátku musela kojit s kloboučkem, malá prostě neuměla tu bradavku chytit. Teď budem mít 7 týdnů, a je to tak že ke kojení stále dokrmuji cca 30-60ml nutrilonu, mlíko se mi neztrácí, naopak mi ho trošku přibývá, ale stále to není na to abych dokrm mohla odstřihnout…
ještě před cca 3 týdny jsem denně přikrmovala cca 400 ml, teď za celý den dokrmím jen CCA 200 ml, tak držím palce, důležité je to nevzávat a pokud ti půjde mlíčko odstříkávat nebo odsávat tak zkoušej, mě to bohužél nešlo, jinak věřím že bych se rozkojila plně
jo a přikrmuji normálně z lahvičky a malá má stále zájem sát z prsu…

Andrejko, Prohlizeli Ti v nemocnici bradavky, jestli je nemas ploche, nebo v pacene ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
24.1.12 15:43

Ahoj Andy,
tak já jsem na tom stejně jako ty.. skoro píšeš o naší Adél..
ve zkratce: malá byla veliká 4220g, v porodnici se hned nepřisála, ale pak to zvládla, ale za to u toho usínala - komatozně.. už v porodce dostávala dokrm..
doma první týden přibírala,jen jsem kojila, druhý týden nic.. takže začal kolotoč - pořídili jsme váh, stříkačky..
zjistili jsme, že Adél sice saje, ale jen chvíli, co uspokojí prvotní hlad.. pak usínala - opět -komatozně. nezbylo, než koupit lahev - medelu calmu a dávat jí dokrm, aby jsme do ní dostali alespoň něco..
pak už se to vezlo - stále jedla málo a moc nepřibírala.. prso odmítala, dostávala hysteráky, já byla na nervy.. MM se ztrácelo.. tak už jsem jen odsávala, ale MM je stále míň a míň… sice už vypije o trošku víc, ale je to stále boj to do ní dostat..

výsledek? jsou jí 2 měsíce, z prsu už nedokáže sát - nechytí si bradavku a když ano, saje už o dost hůř a je netrpělivá, protože mlíčko nemá hned..
jsem z toho unavená, stále jen na to myslím obrečím to…

za mne - nedávat láhev, radši zkusit suplementor, aby si nezkazila sání.. já tehdy o něm nevěděla a laktační poradkyně mi to nenabídla jako možnost.. :nevim:
už to nevrátím, musím se smířit s tím, že Adélku už kojit nebudu.. :,( :,(
fakt už se mi MM nedělá a já zkoušela snad vše - homeo, čaje, gravimilk, mám půjčenou el. odsavačku.. :nevim: :nevim:

je to vnitřní boj - už to definitivně vzdát, nebo se ještě snažit???

kdyby měl někdo radu, sem s ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
24.1.12 15:51

Zkus změnit kojící polohu. Mě z jednoho prsu teče míň a poslední dobou mi malá začala řvát, když jsem ji přiložila, kojím klasicky dítko na klíně zadečkem, na boku. Tak jsem si ji šoupla zadečkem vedle na polštář, fotbalová poloha a hele, pila jak divá, měla prso zaražený v puse krásně.
Zkus předem nahřát prso, vytlačit kapku mléka, aby ji to zaujalo. Moje kočička prvních 14dní taky prospala a nepřibírala. Taky vybalit ze zavinky aby ji to probralo.
Ale především bych zkusila tu laktační poradkyni. Jsou to hodné ženské se zkušenostmi, ne jako v nemocnici, kde každá radí něco jiného. Mě třeba odsávání vůbec nejde a to mám mlíka stále mraky.
Hlavně se nenervuj, já vím jde to těžko, ale malá to ucítí a bude taky nervózní. Měla jsem bolavé bradacky a děsně jsem u toho nadávala, do konce šestinedělí se to spravilo.
Držím palečky! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
24.1.12 15:57

Mám v podstatě stejný problém, akorát ti vůbec neporadím, mám 17ti denního syna a už v porodnici mi nesál, prý má slabý stisk, u kojení se vzteká, jak zjistí, že mu z toho nic neteče… Odsávám tedy svoje mléko a dávám mu ho přes flašku, takže aspoň něco. Nevím, jestli se nám to ještě podaří se rozkojit, je to fakt boj a mlíka mám zatím dost, tak uvidím do budoucna, ale obávám se, že stejně pak asi skončíme na UM :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
24.1.12 16:03
masinka9 píše:
Zkus změnit kojící polohu. Mě z jednoho prsu teče míň a poslední dobou mi malá začala řvát, když jsem ji přiložila, kojím klasicky dítko na klíně zadečkem, na boku. Tak jsem si ji šoupla zadečkem vedle na polštář, fotbalová poloha a hele, pila jak divá, měla prso zaražený v puse krásně.
Zkus předem nahřát prso, vytlačit kapku mléka, aby ji to zaujalo. Moje kočička prvních 14dní taky prospala a nepřibírala. Taky vybalit ze zavinky aby ji to probralo.
Ale především bych zkusila tu laktační poradkyni. Jsou to hodné ženské se zkušenostmi, ne jako v nemocnici, kde každá radí něco jiného. Mě třeba odsávání vůbec nejde a to mám mlíka stále mraky.
Hlavně se nenervuj, já vím jde to těžko, ale malá to ucítí a bude taky nervózní. Měla jsem bolavé bradacky a děsně jsem u toho nadávala, do konce šestinedělí se to spravilo.
Držím palečky! :hug:

Holky, souhlasím s masinkou.
Hlavně se nestresujte a netrap tím, že něco nejde. Miminko to vycítí a bude taky nervózní, bude se ošívat, nedočkavě hltat, přicucávat a odcucávat se.
Prsa nahřejte, jemně můžete promasírovat a malinko mlíčka odstříknout na bradavku nebo přejet bradavkou přes nosík, aby si ji pěkně našlo.
Změna polohy by opravdu mohla pomoci a ta poloha fotbalisty je fajn, taky mi pomohla. Miminko uchopí bradavku z jiného úhlu a vypije i boční mlíčko, ke kterému by se jinak třeba nedostalo.
Tvorba mlíčka je o nabídce a poptávce. Pokud budete miminko přikládat, bude se mlíčko tvořit dál a dál. Snažte se nepřikrmovat z láhve, protože to je nenutí tahat, lenivý a pak usínají námahou při sání z prsu.
Rozhodně doporučuji i laktačn poradkyni, zkontroluje vás u kojení a pomůže.
Můžete pro radu taky na stránky http://www.kojeni.net/
Hodně trpělivosti přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.1.12 10:56

Ahoj, moc děkuju za vaše reakce. Klobouček při kojení používám už od začátku. V porodnici mi hnedka první den řekli, že ho potřebuju. Jestli mám ale ploché nebo vpáčené bradavky, tak to netuším, nikdo mi nic neřekl. :( S laktační poradkyní jsem to taky řešila. Řekla mi, že techniku kojení mám správnou a ať kojím 10 minut z jednoho prsa, 10 minut z druhého a pak ať dokrmuju, hodně piju a koupím si homeopatika. Že to prý klidně může trvat 2 měsíce, než se rozkojím. Je to fakt boj, ráda bych kojila, ale asi nejsem dostatečně trpělivá. Ono se sice říká, že mateřské mléko je to nejlepší, co můžeš dítěti dát, ale např. moje teta kojila obě dcery skoro 4 roky, a i tak jsou holky často nemocné a jedna má dokonce astma. Tak nevím, nevím. Opravdu mě to trápí a netrápit se neumím. A i doma je to znát. Manžel je z toho taky špatnej. Možná, když přejdeme na UM, tak budeme všichni 3 v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.1.12 11:36

Tak zkus prikladat kdyz je rozespala ;-) a kloboucek neni nic dobreho. U nekoho vadi u nekoho ne. Nam se ho podarilo po mesici odbourat pomoci vytahovani bradavky pres strikacku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová