Kojení - špatně savé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4397
25.1.12 15:10

Andy,

plně tě chápu.. u nás to bylo stejné.. padala jsem na ústa, snad stokrát jsm to obrečela a slzy se mi hrnou do očí i teď, že se nám nedaří kojení..
trochu zvažuju zkusit ještě suplementor, ale nevím.. jakž takž jí z lahve, už nepadám na ústa, jsem jen unavená…výsledek není jistý a ví bůh, jak by na to zareagovala Adél - i z lahve jí málo a udělat zas 2 kroky zpět, no nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.1.12 16:27

Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc se utvrzuju v tom, že krmení umělou výživou nebude zas až taková tragédie (teda když si odmyslím tu šílenou pálku, na kterou to přijde). A jak postupně zjišťuju, v mém okolí je spousta maminek, které také nekojí a jejich děti jsou v pohodě. Já snahu mám, ale když malá nechce, tak s tím nic nenadělám a trápit se kvůli něčemu, co neovlivním, nemá smysl. Dám tomu ještě pár dnů, a pokud to nepůjde, tak se s tím holt smířím a přejdeme na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
25.1.12 16:42

Andy,

u nás to bylo tak, že malá sála,ale málo, mě se tím pádem MM netvořilo v potřebném množství :nevim:
taky mám snahu ale když ona nebude chtít, nic s tím nenadělám..
a neustále si opakuju, že je důležitá pohoda jak moje tak Adélky a manžela..
nejsme první ani poslední, komu kojení nevyšlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.1.12 16:52

Staci, aby melo dite slabsi stisk a kojeni jde do kopru. Nemusi taky dobre zvladat polykani a dychani pri kojeni.Existuje jedna metoda jak dite naucit poradne sat, je to orofacialka. Ale nemam s touto metodou zkusenosti, takze nevim, jestli to opravdu pomaha :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
25.1.12 18:54
AndyKristy píše: Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc se utvrzuju v tom, že krmení umělou výživou nebude zas až taková tragédie (teda když si odmyslím tu šílenou pálku, na kterou to přijde). A jak postupně zjišťuju, v mém okolí je spousta maminek, které také nekojí a jejich děti jsou v pohodě. Já snahu mám, ale když malá nechce, tak s tím nic nenadělám a trápit se kvůli něčemu, co neovlivním, nemá smysl. Dám tomu ještě pár dnů, a pokud to nepůjde, tak se s tím holt smířím a přejdeme na UM.

zkus ještě chvíli vydržet než přejdeš jen na UM, jak si psala že ti poradkyně říkala že to může trvat i 2 měs. tak na tom něco bude, moje malá bude mít v pátek 7 týdnů a mlíčko mi přibývá, UM postupně ubíráme a i klobouček se snažíme odbourat… možná to vyjde…
je fakt že krmit UM není tragedie, ale Mateřské mlíko je prostě jednička… no však uvidíš, ale zatím to ještě nevzdávej, já si taky kolikrát říkám že kdybych přestala kojit tak to mám za půl práce, ale zase na druhou stranu…

• Citovat
  • Upravit
12
26.1.12 07:38

Nám bude v neděli 6 týdnů, tak to ještě tak 2 týdny budu zkoušet a uvidíme. Buď to půjde nebo ne. Trápit se ale už fakt nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
26.1.12 09:07

Ještě bych vydržela…mě se laktace pořádně spustila až v 8 týdnu dětiček. Doporučuji osávat,kojit,odsávat,kojit…střídat to po hoďce a půl a rozjede se to :mrgreen: . I kdybys měla dávat mateřinku z flašky,každý týden je fajn,ze zdravotního i finančního hlediska.
Pro mě byla motivace dost velká,mít dvojčátka na Nutrilonu se pěkně prodraží :cert: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
26.1.12 12:59

i jedno dítko na nutrilonu není levná záležitost, natož dva, jsem taky názoru nevzdávat se, my budem mít 7 týdnů a stále kojím a dokrmuji, je to pakárna, protože kdybych jen kojila nebo jen krmila UM tak máme za půl hoďky hotovo, tak musím strašit v noci někdy i hodinu a půl, než uvařím nutrilon a někdy si malá řekne že má málo tak musím přivařit, ale mě to třeba za to stojí, a stále doufám že se rozkojím… ale i chápu že jsi z toho unavená a nešťastná, já jsem taky a kolikrát si říkám „že se na to nevys**u“ ale i tak to nechci vzdát

• Citovat
  • Upravit
47759
26.1.12 13:10

Nam rozkojeni trvalo tri mesice. Do trech mesicu jsem jsem ve dne v noci udrzovala zvysenou laktaci pomoci rucni odsavacky. Po tretim mesici uz to nastesti nebylo potreba ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Steffi1980
26.1.12 18:45

Nejste v tom sami

Jak dobre vim, o cem pisete…hledam sama radu a narazila jsem na vas. Mam klucika, 8 tydnu, narozeneho predcasne. V porodnici mi dali kloboucek. Ja hloupa jsem verila, ze bez nej to nejde. Blbost, bradavky mam v poradku, jen se mi asi nikdo nechtel venovat. Maly mel jen 2,5 kila a tri tydny po porodu nepribiral. Po porade s lak.por.jsme museli okamzite odbourat kloboucek, jinak by jsme museli najet na nutrilon - duvod: maly byl slaboucky mliko tahat, natoz ho „vytahnout“ z prsu pres gumu a pak teprve do pusiny. Byly to nervy na nekolik dni. Ja sama jsem pak vzdy nakojila a zbytek „do normy“ jsem dala svoje odsate rucni odsavackou pres prst a strikacku - pribral 1,1kg za mesic. V 6 tydnech pil jakz takz sam celou davku…ted zase druhy den odsavam, protoze maly nechce pit. Nemam recept, jen podporu, at vydrzite. Je to boj, zasahuje to vsechny, ale urcite to stoji za ten pocit, kdyz se na nej divam, jak saje. Zaroven, ale plne chapu maminy, ktere to vzdaji, i ja jsem brecela a rikala, jestli mi to za to stoji.
Takze muj recept: zkusit vydrzet, odsavat svoje, kdyz neni nenervovat se z toho a prolozit nutrilonem, odpocivat a porad prikladat. A byt trpelivy…neni to ze dne na den, stoji to nervy a cas, ale ja zkusim vydrzet i kdyz mam u prsu bud dite nebo odsavacku. Nejste v tom sami :srdce:

• Citovat
  • Upravit
47759
26.1.12 19:14

Steffi a jak ho ted dokrmujes ? Zase strikackou ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.1.12 07:32

Připadám si jak na horské dráze. Včera přes den jsem byla přesvědčená, že to zvládneme. Malá hezky sála a příkrmu si vzala pokaždý místo klasických 40 ml jen 20 ml. Hodně mě to povzbudilo. Večer jsme se ovšem vrátili k normálu – usínání, pak pro změnu neustálé přisávání a odsávání, hltání, dušení a 40 ml příkrmu. Jsem z toho fakt unavená a otrávená. :,( Ráno jsem si pobrečela a postěžovala jsem si manželovi, že už nechci kojit. Teď jsem fakt bezradná, mele se to ve mně a nevím, jak dál. Tři měsíce bych asi nevydržela. To tě obdivuju, že jsi to zvládla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Steffi1980
27.1.12 08:26

Jo dokrmuju, zase strikackou. Ta horska draha je strasna, to znam…ted mi maly vypil 100ml a behem dne uz da jen 30 nebo 40 sam. To, ze to jednou dokaze, treba i par tydnu a pak zase stagnuje me nici, ale i kdyz rikam, ze s tim prastim, stejne b y mi to bylo lito a tak zkusim jeste vydrzet. Treba v sobotu uz nebudu prikrmovat a necham, at se snazi sam, za cenu ze ho od prsu nedam. Nemuzu to ale takhle delat pres tyden, mame garsonku a muz by asi usnul v praci :-)uvidime, treba se to zlomi. to je ta trpelivost a nadeje, co nam zbyva :lol:

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
27.1.12 10:15
AndyKristy píše:
Připadám si jak na horské dráze. Včera přes den jsem byla přesvědčená, že to zvládneme. Malá hezky sála a příkrmu si vzala pokaždý místo klasických 40 ml jen 20 ml. Hodně mě to povzbudilo. Večer jsme se ovšem vrátili k normálu – usínání, pak pro změnu neustálé přisávání a odsávání, hltání, dušení a 40 ml příkrmu. Jsem z toho fakt unavená a otrávená. :,( Ráno jsem si pobrečela a postěžovala jsem si manželovi, že už nechci kojit. Teď jsem fakt bezradná, mele se to ve mně a nevím, jak dál. Tři měsíce bych asi nevydržela. To tě obdivuju, že jsi to zvládla. :)

Pokud ti pije „jen“ 40ml příkrmu tak je to docela dobrý, v 6 týdnech by na jedno krmení měla vypít cca 120 ml mlíčka, takže nějakých 80 ml táhne z tebe

u nás je to taky tak, mě malá pije těch 30-40ml příkrmu a to máme 7 týdnů

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
27.1.12 10:16
Steffi1980 píše:
Jo dokrmuju, zase strikackou. Ta horska draha je strasna, to znam…ted mi maly vypil 100ml a behem dne uz da jen 30 nebo 40 sam. To, ze to jednou dokaze, treba i par tydnu a pak zase stagnuje me nici, ale i kdyz rikam, ze s tim prastim, stejne b y mi to bylo lito a tak zkusim jeste vydrzet. Treba v sobotu uz nebudu prikrmovat a necham, at se snazi sam, za cenu ze ho od prsu nedam. Nemuzu to ale takhle delat pres tyden, mame garsonku a muz by asi usnul v praci :-)uvidime, treba se to zlomi. to je ta trpelivost a nadeje, co nam zbyva :lol:

já si taky pořád říkám že ji od příkrmu na jeden den odstavím, ale nakonec stejně přikrmím, když křičí že má hlad a u prsu už se začne vstekat, chce to pevné nervy…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová