Kojení - špatně savé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
27.1.12 10:21

Malej hodne trpi na bolesti briska, takze se branim tomu susenymi mliku, bojim se, ze by mi potom cely den prorval. Jinak klobouk dolu, to dokrmovani strikackou je fakt na palici a kdyz vis, kolik toho vypije, tak urcite i vecne prevazovani. Jo, nekdy je to s temi detmi o nervy, ale jak rikam, kdyz ho vytahnu z postylky hned po probuzeni, tak je z toho spanku tak pitomej, ze krasne saje aniz by si to snad uvedomoval :-D Pres den sice kojim kazdy dve hodiny, ale posledni kojeni je v devet vecer a pak se vzbudi az v pul ctvrty rano :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.4.12 16:32

Ahoj chtěla jsem se zeptat, jsme na dokrmu už od porodnice, snažím se to odbourávat, ale taky dávám na noc dokrm stříkačkou přes malíček, ale pořád mi nejde odhadnout kdy má dost. příjde mi že ho ten malíček stimuluje a že by sál a sál dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.4.12 16:32

Ahoj chtěla jsem se zeptat, jsme na dokrmu už od porodnice, snažím se to odbourávat, ale taky dávám na noc dokrm stříkačkou přes malíček, ale pořád mi nejde odhadnout kdy má dost. příjde mi že ho ten malíček stimuluje a že by sál a sál dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
19.4.12 16:56

Můžeš se řídit množstvím, které by měl dostat. Myslím,že se to počítalo nějak 130 ml na kg váhy, ale nejsem si jistá. Každopádně to určitě někde najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
19.4.12 22:36

jukni na www.kojeni.net, je tam aj poradna a hlavne by Ti to mela rict pediatricka :kytka: My jsme taky kdysi dokrmovali a vazili a dle rozdilu podavali dokrm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
19.4.12 22:39

Holky, chtela jsem se vas zeptat, nemate nektera zkusenosti s „formovacem bradavek“ od Medela nebo od Aventu? Pokud ano, jestli vam to pomohlo nebo je to vyhozeny peniz… a kdy jste je zacali pouzivat, uz v tehu? Pry jeste existuji nejake specialni masaze bradavek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
20.4.12 15:47

Ahojky mi měli úplně ten samý problém, ke všemu mlíko se mi už netvořilo ani v porodnici tak jak by mělo, takže jsme odcházeli s Nutrilonem…doma jsem se snažila ho dávat co nejméně aby se mi povedlo rozkojit, pila jsem kdejaké čaje pro kojící matky, Caro, meltu, brala Ricinus Communis 5ch na zvednutí laktace a stejně nic nezabralo, malej se přisával, pak se hned zas pustil, nebo když už se přisál a držel tak jen dudlal a usnul, hodně často se u toho i vztekal a propínal se úplně šíleně, zkoušela jsem fakt kde co do toho přítel měl kecy že se musím rozkojit že mlíka mám dost ale netušil jak mi je když to nejde, byla jsem hrozně na nervy že to nešlo, všeci do mě hustili jen kojit, kojit, kojit…malému je 7 týdnů, jsme plně na UM, je spokojený jak on tak i já :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
20.4.12 17:49

já to zkoušela do dvou měsiců, kojila jsem z větší části a stále míň jsem dokrmovala, ale pak v 6 týdnech malá dostala frejkovu peřinku (široké balení) a začla to bojkotovat až nakonec začla cucat jen přední mlíko a měla zelenou stoličku… tak jsme řekli dost, a přešli jen na UM. Sice jsem to obrečela, ale po čase jsem zjistila že je lepší být spokojená a klidná máma se spokojeným miminkem, než vystresovaná a nevyspalá „dojička“ která jen svůj stres přenáší na miminko.
malá od té doby prospí celou noc, je zdravá, hravá a spokojená… když to nejde, tak se to nedá lámat přes koleno

• Citovat
  • Upravit
1563
20.4.12 18:58
@Raďulle píše:
já to zkoušela do dvou měsiců, kojila jsem z větší části a stále míň jsem dokrmovala, ale pak v 6 týdnech malá dostala frejkovu peřinku (široké balení) a začla to bojkotovat až nakonec začla cucat jen přední mlíko a měla zelenou stoličku… tak jsme řekli dost, a přešli jen na UM. Sice jsem to obrečela, ale po čase jsem zjistila že je lepší být spokojená a klidná máma se spokojeným miminkem, než vystresovaná a nevyspalá „dojička“ která jen svůj stres přenáší na miminko.
malá od té doby prospí celou noc, je zdravá, hravá a spokojená… když to nejde, tak se to nedá lámat přes koleno

Jojo. já to taky hodně obrečela, ještě jsem zapoměla dodat že jsem si koupila i odsávačku že aspon nějak malému dám svoje mlíko, ale odsála mi jen to přední a to zadní jsem nemohla dostat ven, ani kdybych si na ty kozy šlapala kdyby to šlo :mrgreen: , s přítelem jsme se pohádali jak koně, bo nedokázal pochopit že to prostě nejde, tak jsem mu řekla když je tak chytrý at si ho zkusí nakojit a uvidí že to nejde :mrgreen: :mrgreen: , od té doby dáváme UM a jsme spokojení všeci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Steffi1980
20.4.12 20:06

My jsme to zvládli

Ahoj, píšu všem, kdo jsou na tom tak, jako my před 2,5 měsíci…viz předchozí příspěvky. Asi před dvěma měsíci jsem to riskla a přestala dokrmovat a náš malý to dal. Začal pít sám. Jsem ráda, že se zadařilo, i když jsem si už tak zoufala. Ano, někomu to může za tu obrovskou snahu vyjít, ale taky nemusí. Chápu každýho, kdo se rozhodne pro UM, i já už si říkala, že přejdeme…ale stálo za to vydržet :) důležitý je, aby jste si žádné rozhodnutí nevyčítali, vždycky přece chceme jen to nejlepší pro mimiska. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
20.4.12 20:27
@Steffi1980
to ti moc gratuluji, ale konkrétně u mě si to rozhodla sama moje malá, já nemohla přestat dokrmovat, když mi začla blbě pít, s tím širokým balením jsme prostě nemohly najít polohu ve které by byla spokojená, zkoušeli jsme to tři týdny, jak to před tím vypadalo nadějně že se rozkojím plně, tak po prohlídce kyčlí šlo vše do háje… je mi to sice líto, ale malá je teď spokojená a to je pro mne to nejdůležitější :srdce:

@Pettule69
já to taky zkoušela odsávačkama, více druhů jsem sehnala a zkoušela a zkoušela a nakonec jsem nejlíp odstříkla ručně, ale je fakt že to zadní mlíko šlo blbě :think:

• Citovat
  • Upravit
1563
21.4.12 09:54
@Raďulle píše:
@Steffi1980
to ti moc gratuluji, ale konkrétně u mě si to rozhodla sama moje malá, já nemohla přestat dokrmovat, když mi začla blbě pít, s tím širokým balením jsme prostě nemohly najít polohu ve které by byla spokojená, zkoušeli jsme to tři týdny, jak to před tím vypadalo nadějně že se rozkojím plně, tak po prohlídce kyčlí šlo vše do háje… je mi to sice líto, ale malá je teď spokojená a to je pro mne to nejdůležitější :srdce:@Pettule69
já to taky zkoušela odsávačkama, více druhů jsem sehnala a zkoušela a zkoušela a nakonec jsem nejlíp odstříkla ručně, ale je fakt že to zadní mlíko šlo blbě :think:

ja zkoušela jak odávačku, tak růčo ale ručně to šlo ještě hůř :nevim: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
22.4.12 17:51

@Pettule69
no ono to je asi jak u koho, já si půjčila odsávačku Medela od kámošky, která se s ní po týdnu co byla úplně bez mlíka plně rozkojila a s tou jsem ze sebe nevytáhla nic… líp mi to šlo obyčejnou s balonkem a nejlíp růčo… je to zvláštní ale né na každého to funguje…

• Citovat
  • Upravit
590
22.4.12 20:10

ahoj zakladatelko,. moje rada - nevzdávej to. nám je ted už skoro 6 měsíců,a zatím stále kojím, ale začátky hrozný.malá se narodila 2740. nechtěla se přisát. sestřičky v porodnici - hrůza. že prý to je mnou. mám špatný bradavky -prý. takže jsme to různě zkoušely - s kloboučkem, bez, tvarovač atd.. nakonec jsem musela dávat stříkačkou s malíčkem do pusinky. flašku jsem nechtěla nebot mi i radila laktační poradkyně - byla u mě doma asi 3×.. rozkojila jsem se až po 5 týdnech. všichni v okolí mi radili at to už vzdám, že se nic neděje, když dostane UM.dokonce i doktorka !!! nechtěla jsem . chtěla jsem kojit.manžel přicházel domů a našel mě tu uřvanou, protože malá ode mě nechtěla pít. a výsledek? zjistili jsme, že to není mnou, žádný plochý bradavky a další blbosti, ale malá se narodila rychle - se vším všudy to trvalo 3 hodiny a touto „rychlostí“ si v podstatě zablokovala krční obratlíky (normálně to nepoznáš, ani v porodnici), taky prý neměla základní savý reflex v pusince nastartovaný (když to řeknu laicky). toto mi vše zjistila jedna fyzioterapeutka. její kontakt mi doporučila holka z kojeni.net. pokud budeš chtít, pošlu ti ho. doporučí ti takový cvičení se studenou vodou a s miminkem. já tomu říkám kapičkování, protože na miminko - na určitý partie kapeš kapku studený vody.. už po první sezení s ní malá začala krásně sát . a ona nám zjistila toto všechno. je opravdu zlatá a napsala už i několik knížek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová