Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Jsem v 8tt. Zatím vše probíhalo celkem normálně. V pátek pozdě večer se mi objevily nitky krve a ráno špinění, navštívila jsem nemocnici. Udělali mi UTZ, vše OK. Předepsali mi tedy Utrogestan 1-1-2 a Ascorutin 2-2-2. Dnes už je všechno zase v normě, žádné špinění, bolesti, krvácení. Pak mne napadlo, že jsem ten pátek měli s manželem sex, a že se to mohlo objevit po tom. Tedy jednorázová záležitost. Ale to jsem jim v nemocnici neřekla, neuvědomila jsem si to. Říkám si teda, jestli to dávkování není zbytečně vysoké a neměla bych ho snížit. Moje Dr. bude až koncem týdne, takže nemůžu zítra zkonzultovat. Samozřejmě sama se bojím, měnit si léčbu, ale třeba jste některá měla zkušenost, že Vám řekli, že když špinění přestane, snížit dávky. Já se na to nezeptala. Díky předem za reakce.
Ahoj. Jsem po IVF a brala jsem Utrogestan 1-1-2, zhruba od 6týdne beru 2-2-2 kůli lehkému krvácení, které okamžitě přestalo po zvýšení dávky. Dnes jsem 11tt+3 a příští týden budu vysazovat. Dodržuji instrukce doktorů. Utrogestan se podává pro udržení těhotenství proto být Tebou bych ho brala.
Ahoj všem, čtu si tu Vaše příspěvky a některé rady jsou opravdu velice dobré. Jsem po užívání HA DepoProvera. Poslední injekci jsem si nechala aplikovat v březnu minulého roku. v létě jsme se s partnerem shodli, že budeme pracovat na miminku. Bohužel po DepoProvere jsem byla rok bez měsíčků. Nejdříve mi gynekoložka předepsala Norethisteron. Když se mi měsíčky vrátili, tak jsem je brala ještě jeden měsíc. Ted jsem je měla už jako dříve a tak mi gynekoložka předepsala Utrogestan. A ted se dostávám k hlavní otázce. Opravdu Vám pomohlo (podpořilo) otěhotnět? Miminko už si moc přejeme a doufáme, že toto už nám pomůže. Děkuji ![]()
Dobře, díky za příspěvky. Budu brát teda stejné dávkování dál, dokud nepůjdu na kontrolu k Dr. a tam se nezeptám.