Dcera 2roky nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2015
8.5.21 08:55
@hospodki píše:
Kluk v 1,5 začal opakovat, ve 2 měl jednodušší věty a rozuměli ostatní, ve 2,5 odrecitoval mravenecka. Za chvilku bude mít tři a dneska jsme prohlíželi knizku o sopkach, zemi a evoluci. Vysvětloval mi jak vzniká duha, já jemu jak ostrovy v moři ze sopek. Kamarádky stejne staré dítě jede barvy a skoro nic nerozumím. Od druhé kamarádky má mala 3r4m a taky to spis placa než aby mluvila. Tohle je tak straně individuální, ale přiznávám, ze jsem rada za to rychlejší dítě než abych se trápila ze je něco spatne

Dvojcata presne to same. Jen toho mravenecka dala jedna z nich uz 14 dni pred druhymi narozeninami a druha hned po nich :mrgreen:. Treti dcera proste nemluvi, ale uz se rozjizdi (hoodne pomalu..). Jsem zvedava na tu ctvrtou :mrgreen:. Ta ma zatim 5 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.6.21 09:30

Zakladatelka

Tak u nás byla na konec zjištěná těžká nedoslýchavost, dcera slyší na pouhých 20%, teď již čekáme na sluchadla, bohužel se to nedá operovat. Jsou dvě možnosti buď se sluchadla časem zpraví nebo ne. Uvidíme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.21 10:49

@Sanderka a obe usi? Kamaradka to ma - jedno 20 a jedno asi 80. No kamarad co si ji nasel jsme vzdy tvrdili, ze si musi najit nejakou blbou nebo hluchou, takze jeden pozadavek splnil. On je strasne hlucny a smeje se jak iiot, ona kdyz je to moc se k nemu natoci tim spravnym uchem :lol:

• Citovat
  • Upravit
30862
1.6.21 11:33
@Sanderka píše:
Tak u nás byla na konec zjištěná těžká nedoslýchavost, dcera slyší na pouhých 20%, teď již čekáme na sluchadla, bohužel se to nedá operovat. Jsou dvě možnosti buď se sluchadla časem zpraví nebo ne. Uvidíme. :nevim:

:hug:, aspon vite, kde je problem, dobre, ze jsi to resila. Neni to konec sveta. Chvili si bude zvykat na sluchadla, ale pak se to mluveni urcite rozjede raketove, mam v okoli chlapecka, ten mel teda operovatelnou vadu, ale pul roku po operaci uz spojoval slova a prisli mu na to az po 3r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.6.21 12:17

@Hobitka ano přišlo mi to zvláštní, jelikož mám ještě starší dceru a ta už v dvou letech mluvila i v větách, sice to nebyla, sláva ale mluvila. Ale problémů jsem si všimla spíše že nerozumí tomu co po ní chceme, hrajeme si na zahradě a jak je někde dále a voláme na ni neotočí se prostě nic. Chvíli jsme mysleli že má takový ten svůj svět. Přesto jsem si vyžádala vyšetření dr. Nám pořád říkala tak to tak nechte je to batole. Ale pořád jsem nějak vyvozovala z té starší dcery že tam to bylo úplně jinak. Uvidime tento měsíc už by sluchadla měli být hotové, a snad přijdou nějake změny. :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.6.21 12:20
@Sanderka píše:
Tak u nás byla na konec zjištěná těžká nedoslýchavost, dcera slyší na pouhých 20%, teď již čekáme na sluchadla, bohužel se to nedá operovat. Jsou dvě možnosti buď se sluchadla časem zpraví nebo ne. Uvidíme. :nevim:

tk aspon, že víte co je za problém :palec: třeba se sluch spraví :palec:. My dnes byli taky na kontrole, dostal předběžnou diagnozu a pochvalu za včasné podchycení :mrgreen:, ted budem hledat vhodného klinického logopeda naše současná se na toto bohužel nespecializuje. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí