Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co má za boty? Syn to dělal když měl boty s pevnější podrážkou. Nosí jen barefoot, ty jsou v pohodě.
Moje dcera to delala v zimě, kdyz byl snih. Pritom byla jinak neskutečně akční, chodila v deviti mesicich.
Stalo, dcera nechtěla boty. Nechali jsme ji a vyrostla z toho. Jako ze všeho všechny naše děti ![]()
Je běžný a normální, že nechce začínající chodec boty, nebo odmítá chodit venku, nebo obojí.
@Anonymní píše:
Ahoj, holky. Mám holčičku, je jí 16 měsíců teprve před měsícem začala doma chodit. Už fakt toho nachodí doma hodně a preferuje chození před lezení. Ale kámen úrazu je, že nechce botičky. Venku nechce chodit vůbec vadí ji ty boty. Když ji postavím venku skrčí kolena a nepostaví se a řve. Stalo se vám to?
Do léta ji to přejde. Pořídila bych měkké botičky.
Zkuste měkké capáčkovité botičky, buď přímo capáčky s plotnou (typu Liliputi Paws) nebo třeba Bobux Xplorer, samozřejmê podle šířky nožičky ![]()
Dala bych pro začátek lehké měkké capáčky. Mně to taky dcera dělala a zjistila jsem, že boty co měla na ní byli moc těžké. S lehčíma se rozeběhla hned.
Máme doma barefooty a pak boty s tvrdší podrážkou (ty jsem chtěla na výměnu)
Dcera chce jen barefooty, v druhých botech nechce vůbec chodit, sedne si a vzteká se
Chyba bude v botách. Kamarádka koupila synovi krásné kotnickove adidasky, ale byly moc pevné, chodil v nich jako robot a řval. Když dala měkké, tapal v pohodě
@vokishka Přesně tohle mi dělal prvorozený. Stál a řval, že chodit nebude, protože by měl botičky od sněhu. Já bych jí nenutila, pokud nechce.
Ahoj, holky. Mám holčičku, je jí 16 měsíců teprve před měsícem začala doma chodit. Už fakt toho nachodí doma hodně a preferuje chození před lezení. Ale kámen úrazu je, že nechce botičky. Venku nechce chodit vůbec vadí ji ty boty. Když ji postavím venku skrčí kolena a nepostaví se a řve. Stalo se vám to?