Dcera 6 let si neumí hrát

Anonymní
20.6.20 21:31

Dcera 6 let-neumí si hrát

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli to někdo má nebo měl podobně. Mám dceru(6 let), která je společenská a strašně moc upovídaná. Je moc hodná, ale vůbec si neumá hrát sama. Najraději je venku s dětmi. Bydlíme v paneláku, chodíme hodně ven, na hřiště, na koloběžku, do bazénu atd.to je spokojená, ale doma jí vůbec nic nebaví, pokud to nedělam s ní. Mám ještě mladšího syn(3roky) a ten si třeba i půl hodiny/hodinu dokáže vyhrát s nějakou hračkou. Dcera si maximálně občas něco vyrobí, namaluje-cca 15minut, jinak nic. panenky atd. jí nebaví, takže když něco dělam-vařim, věšim prádlo, luxuju, tak chodí za mnou a něco mi povídá. Je to někdy na palici.
Se synem si zatim moc nahrajou(i když oproti loňskému roku už se to trochu zlepšilo, asi že už začal pořádně mluvit).
Máte někdo taky doma dítko, které nebaví hračky? Případně, s čím si hrají vaše předškolačky?
Omlouvám se za anonym, ale je mi blbé, takhle tady rozebírat dceru. Díky za pochopení

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
20.6.20 21:37

Mam neco obdobneho v klucicim provedeni. Bavi ho teda lego, ale idealne, kdyz s nim stavi tatinek.
Petileta pujde do predskolaku a bavi ji hrat si s panenkou, skladat puzzle, malovat a vybarvovat, obcas lego, s brachou hraji nekdy spolecenske hry, dneska placala livance z plasteliny. Obecne se oproti bratrovi od miminka vic zabavi i sama. I kdyz nejradeji jsou taky venku s jinymi detmi nebo si hraji doma na neco(na vojaky, na obchod, na hasice, na ponorku…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
20.6.20 21:55

Mam doma uplne to same, ted uz je ji 10 a vunec se to nelepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 21:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli to někdo má nebo měl podobně. Mám dceru(6 let), která je společenská a strašně moc upovídaná. Je moc hodná, ale vůbec si neumá hrát sama. Najraději je venku s dětmi. Bydlíme v paneláku, chodíme hodně ven, na hřiště, na koloběžku, do bazénu atd.to je spokojená, ale doma jí vůbec nic nebaví, pokud to nedělam s ní. Mám ještě mladšího syn(3roky) a ten si třeba i půl hodiny/hodinu dokáže vyhrát s nějakou hračkou. Dcera si maximálně občas něco vyrobí, namaluje-cca 15minut, jinak nic. panenky atd. jí nebaví, takže když něco dělam-vařim, věšim prádlo, luxuju, tak chodí za mnou a něco mi povídá. Je to někdy na palici.
Se synem si zatim moc nahrajou(i když oproti loňskému roku už se to trochu zlepšilo, asi že už začal pořádně mluvit).
Máte někdo taky doma dítko, které nebaví hračky? Případně, s čím si hrají vaše předškolačky?
Omlouvám se za anonym, ale je mi blbé, takhle tady rozebírat dceru. Díky za pochopení

Muj sestilety syn si taky moc neumí hrát s hrackama, všechno by chtěl, ale s ničím si pak nehraje :roll:
Nejradši litá a skáče po baráku :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.20 22:09
@every.lee píše:
Mam doma uplne to same, ted uz je ji 10 a vunec se to nelepsi.

Nezlepšilo se to ani s nástupem do školy? Trošku doufam, že až se naučí číst, že by si třeba četla knížky. Často dětem čtu, tak doufam, že v tom bude pokračovat, ale už sama :). Zakl.

• Citovat
  • Upravit
33005
20.6.20 22:11
@Anonymní píše:
Nezlepšilo se to ani s nástupem do školy? Trošku doufam, že až se naučí číst, že by si třeba četla knížky. Často dětem čtu, tak doufam, že v tom bude pokračovat, ale už sama :). Zakl.

Taky jsem do toho vkladala nadeje, ale cist si sam nechce. I u toho evidentne potrebuje sdilet. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
20.6.20 22:15
@Anonymní píše:
Muj sestilety syn si taky moc neumí hrát s hrackama, všechno by chtěl, ale s ničím si pak nehraje :roll:
Nejradši litá a skáče po baráku :roll:

Mám to samé, baví ho vše, ale jen v případě že si hrají s ním… malování, puzzle apod. nemá rád, i když mě to s ním baví a snažím se ho k tomu motivovat, vydrží u toho minutu :( Mě naopak frustruje poskakování s lego panačkama a bourání s hot wheelsema :D což po mě vyžaduje, tak se na chvíli přemůžu, nechci ho úplně odmítat, i když u toho trpím :D Zabaví se nejlépe venku s kamarády, sourozence-parťáka se nám bohužel nepodařilo zařídit :nevim: A i když to řešíme tak stejně, pokud se povede, budou od sebe už moc věkově daleko, takže mě to nejspíš bude čekat krát dva 8o Beru to už tak jak to je a těším se na teplé dny kdy budeme vyrážet více ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
20.6.20 22:18

Taky mám doma takovou verzi. Syn 5 let od mala se sam nezabaví a nelepší se to. Dcera je uplne jiná, ta si vystačí sama a nebo si hrají spolu. Kdyby byl jedináček, asi bychom se z něj zblaznili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4740
20.6.20 22:24

Mam to rovnako. Nastastie sa nad nou zmiluje 3rocna segra a hra si s tou velkou :lol: Radu nemam. Ja uz som z oboch na palicu. Chodia za mnou 3 mesiace jak stin. Jedine co ju zabavi je tv a mobil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 22:30
@Oplatečka píše:
Mám to samé, baví ho vše, ale jen v případě že si hrají s ním… malování, puzzle apod. nemá rád, i když mě to s ním baví a snažím se ho k tomu motivovat, vydrží u toho minutu :( Mě naopak frustruje poskakování s lego panačkama a bourání s hot wheelsema :D což po mě vyžaduje, tak se na chvíli přemůžu, nechci ho úplně odmítat, i když u toho trpím :D Zabaví se nejlépe venku s kamarády, sourozence-parťáka se nám bohužel nepodařilo zařídit :nevim: A i když to řešíme tak stejně, pokud se povede, budou od sebe už moc věkově daleko, takže mě to nejspíš bude čekat krát dva 8o Beru to už tak jak to je a těším se na teplé dny kdy budeme vyrážet více ven.

Syn naštěstí toho parťáka v podobě sourozence má, ten je naopak velkej hracicka, ale starší ho právě spíš vybízí k tomu lítání :roll: a u nás teda taky vedou lego panacci :mrgreen: a přesně jak píšeš malování vůbec nechce :roll: ten bude ve škole trpět :roll:
Puzzle hodně taha mladší, tak to se aspoň na chvilku přidá.

• Citovat
  • Upravit
1850
20.6.20 22:42
@Anonymní píše:
Syn naštěstí toho parťáka v podobě sourozence má, ten je naopak velkej hracicka, ale starší ho právě spíš vybízí k tomu lítání :roll: a u nás teda taky vedou lego panacci :mrgreen: a přesně jak píšeš malování vůbec nechce :roll: ten bude ve škole trpět :roll:
Puzzle hodně taha mladší, tak to se aspoň na chvilku přidá.

No my jsme dali odklad, syn má šest v červenci. Doufala jsem že se ty grafomotoricke činnosti podaří za ten rok ještě trochu rozvinout, i když je to asi spíše v povaze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
20.6.20 22:55
@Anonymní píše:
Nejradši litá a skáče po baráku :roll:

Tak to mame doma to same. Starsi chce vse, denne navymysli x darku a kdyz neco dostane, zabavi se chvilku (nekdy ani 5 minut). Oďmitam kupovat dalsi kramy, kdyz je to k nicemu. Ten mladsi se aspon zabavi a umi si hrat sam. Ten starsi je obcas na zabiti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
20.6.20 23:56
@Anonymní píše:
Nezlepšilo se to ani s nástupem do školy? Trošku doufam, že až se naučí číst, že by si třeba četla knížky. Často dětem čtu, tak doufam, že v tom bude pokračovat, ale už sama :). Zakl.

V tom sem tenkrat doufala, ale smolik. Ja miluju cteni takze sem ji od mailcka cetla, kazdej vikend chodime do knihovny a v knihkupectvi stravime hodiny…jo predcitat by si nechala hodiny v kuse, ale sama? Ani nahodou. Ani komiksy ne. Ty cetl dokonce i muj bratr :roll: nejhorsi je ze, kdyz ji clovek odkaze at se zabavi sama, je treba schopna stat u okna a koukat ven, nebo kdyz se vracim z prace az dve hodiny po ni, tak je schopna stat u okna a vyhlizet misto aby si to uzivala, ze ma klid, a neco si delala sveho. A i u televize je schopna vymejslet, ze se mame koukat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
21.6.20 01:13

Máme kdejaké problémy, ale s tímto naštěstí ne. Oba mí kluci si umí hrát. Nejhorší je, když si hrají na lávu, tornádo nebo lavinu. Neprozřetelně jsem chtěla rozšířit jejich obzor o znalost přírodních katastrof. Naštěstí na zemětřesení jsem zapomněla. To bych pak asi uklízela do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.20 11:11

Koukam, že je to asi většinou problém u těch starších sourozenců. Napadá me, neni to tím, že jsme se jim více věnovali, když byli prťata a oni si na to zvykly, zatimco na ty druhorozený už tolik času třeba nezbývalo? Co myslíte?
Jinak dcera bude mít od září 2× týdně pohybový kroužek, tak se aspon zabaví tak. Nechtěla jsem to s kroužky nějak moc přehánět, aby měla čas na hraní, ale asi ho zřejmě nepotřebuje :D Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML