Dcera a puberta

Anonymní
6.11.23 08:19

dcera a puberta

Raději anonym…
Už nějak nevím, kde dělám chybu, třeba mi poradíte…mám dceru, je jí 17 let, vždy jsme měly kamarádský vztah, chodily spolu na procházky, povídaly si, trochu nám vztah od dětství narušuje její léčba, kdy jí musím připomínat cvičení a jiné věci, které musí dodržovat…ale poslední dobou je to jiné, dcera evidentně až nyní prožívá pubertu…vadí jí i když vlezu do jejího pokoje, neustále na mě vyjíždí, chápu, jsem nesnesitelná matka, která momentálně ničemu nerozumí…jaký zaujmout postoj k puberťákovi, aby jsme to v klidu zvládly?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2367
6.11.23 08:41

Zaklepete, když jdete do jejího pokoje?

Dcera potřebuje soukromí a učit se samostatnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24844
6.11.23 08:51

Pusť si 4 Dohody s Duškem na YT.. obrň se trpělivostí… tohle ještě nic není.. u nás to byly sprosté slova denně, fakáč na mne, „matko ne-ser“… apod…
podle odborníků máme mít rozum my, jako dospělí, tak je nutno o něj nepřijít…

jinak občas vychytám slabší chvilku, kdy se s nimi dá mluvit, tak v takových okamžitích zkouším vysvětlovat, že fakt nemůžou hnít ve špíně a je potřeba doma trochu přiložit ruku k dílu a chovat se slušně… výsledky jsou obvykle dočasné 8)
závidím rodičům, které tohle minulo.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
6.11.23 08:53
@Anonymní píše:
Raději anonym…
Už nějak nevím, kde dělám chybu, třeba mi poradíte…mám dceru, je jí 17 let, vždy jsme měly kamarádský vztah, chodily spolu na procházky, povídaly si, trochu nám vztah od dětství narušuje její léčba, kdy jí musím připomínat cvičení a jiné věci, které musí dodržovat…ale poslední dobou je to jiné, dcera evidentně až nyní prožívá pubertu…vadí jí i když vlezu do jejího pokoje, neustále na mě vyjíždí, chápu, jsem nesnesitelná matka, která momentálně ničemu nerozumí…jaký zaujmout postoj k puberťákovi, aby jsme to v klidu zvládly?

Tohle zazivam casto u svoji 12lete…pricitam to puberte, u vas je tedy ocividne az nyni.
Musime to nejak prezit.
A teda puberta u dcery je diametralne odlisna od syna. U nej ani nevim, ze nejaka puberta probehla, tohle u mlady je uplne jinej level 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.11.23 08:55
@Anonymní píše:
Raději anonym…

A proč jí lezeš do pokoje?
Dej jí prostor, dopřej jí soukromí, netlač na ní, nesnaž se z ní dostat sdílnost, jakou měla dřív. Třeba přijde sama, až bude mít náladu si popovídat. A třeba ne. Už je skoro dospělá, je to její volba :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
6.11.23 08:56
@Lucy75 píše:
Pusť si 4 Dohody s Duškem na YT.. obrň se trpělivostí… tohle ještě nic není.. u nás to byly sprosté slova denně, fakáč na mne, „matko ne-ser“… apod…
podle odborníků máme mít rozum my, jako dospělí, tak je nutno o něj nepřijít…jinak občas vychytám slabší chvilku, kdy se s nimi dá mluvit, tak v takových okamžitích zkouším vysvětlovat, že fakt nemůžou hnít ve špíně a je potřeba doma trochu přiložit ruku k dílu a chovat se slušně… výsledky jsou obvykle dočasné 8)
závidím rodičům, které tohle minulo.. :lol:

Taky mas holky bordelarky? :think:
U nas bezne katata na posteli, do toho tam svihne klicenku, ponozky, triko a rifle na zemi, vsude papiry, uceni si rozdela po zemi a je schopna se v pulce na to vydlabnout a nechat tobtam dalsi 2 hodiny :roll:.
Nechapu, po kom to ma, ucim ji to porad, vysvetluju..nepomaha. ja v jejim veku jsem mela rada, kdyz jsem mela v pokoji poklizeno, sama od sebe. A ted vidim, jak dceri je to uplne sumak a nechapu to..no husty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
6.11.23 08:57
@Anonymní píše:
Raději anonym…

Za mě si pořádně rozmyslet, co je pro mě tak důležité, aby mi to stálo za pravidelné „hádky“ s pubertálním dítětem a ostatní neřešit. A cokoli řešit jen v okamžiku, kdy má dítě náladu na komunikaci, u nás to bylo po 22. hodině :lol: Jindy to nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.11.23 08:58
@marcellia píše:
U nas bezne katata na posteli, do toho tam svihne klicenku, ponozky, triko a rifle na zemi, vsude papiry, uceni si rozdela po zemi a je schopna se v pulce na to vydlabnout a nechat tobtam dalsi 2 hodiny :roll:.
Nechapu, po kom to ma, ucim ji to porad, vysvetluju..nepomaha. ja v jejim veku jsem mela rada, kdyz jsem mela v pokoji poklizeno, sama od sebe. A ted vidim, jak dceri je to uplne sumak a nechapu to..no husty :roll:

Jsem se upřímně zasmála. 2 hodiny? Naše děti klidně dva dny, zvlášť puboš :lol: :lol: Dokud nezačnu vyhrožovat leteckým dnem, tak nehne ani prstem. Já začala být pořádná až s vlastní domácností, takže to celkem chápu, stejně mě to ale vytáčí do vrtule :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
6.11.23 09:01
@unuděná píše:
Jsem se upřímně zasmála. 2 hodiny? Naše děti klidně dva dny, zvlášť puboš :lol: :lol: Dokud nezačnu vyhrožovat leteckým dnem, tak nehne ani prstem. Já začala být pořádná až s vlastní domácností, takže to celkem chápu, stejně mě to ale vytáčí do vrtule :lol:

Vid..🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6674
6.11.23 09:05
@marcellia píše:
Nechapu, po kom to ma, ucim ji to porad, vysvetluju..nepomaha. ja v jejim veku jsem mela rada, kdyz jsem mela v pokoji poklizeno, sama od sebe. A ted vidim, jak dceri je to uplne sumak a nechapu to..no husty :roll:

Jestli tě rozčiluje jen tohle, tak by ses z mé puberty po..
A ano, pubertaci salaší, dělali jsme to všichni 4 sourozenci a všichni žijeme v čistotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
6.11.23 09:55
@Temnástranasíly píše:
Jestli tě rozčiluje jen tohle, tak by ses z mé puberty po..
A ano, pubertaci salaší, dělali jsme to všichni 4 sourozenci a všichni žijeme v čistotě.

No, kdyz vejdu k ni do pokoje, mam chut si rvat vlasy. Tak teda budu verit, ze se to pozdejc spravi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6674
6.11.23 10:01
@marcellia píše:
No, kdyz vejdu k ni do pokoje, mam chut si rvat vlasy. Tak teda budu verit, ze se to pozdejc spravi :lol:

Spraví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.11.23 10:08
@Temnástranasíly píše:
Spraví :mrgreen:

Jojo, až se odstěhuje :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.11.23 10:55

Buď tolerantní a dopřej ji soukromí. Nechej ji dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8326
6.11.23 10:56

:D :D Puberta. Rodiče jsou v tomto období nežádoucí. Žádouci je ležet v pelechu, nejlépe s obaly od sušenek, drobky z jídla, talířem od jídla, hadry kolem postele, šminkama na stole a nejlépe se sluchátky v uších a telefonem v ruce😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí