Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jestli je to ta samá, co přišla s kohoutem na čele, tak s tebou souhlasím, že se na sebe asi jen snaží upoutat pozornost ![]()
Mě teda zarazila ta úvaha, že když se schází s holkou, tak je to proto, že chce být moderní… ![]()
Anonym prosim.. Důvěrné údaje. Holky, ne suďte zakladatelku tak přísně. Prostě to jeste nezpracovala. Když syn přišel s přítelem, také jsem si přála, aby to bylo jen chvilkové hledání. I když náznaky jsem měla už dřív. I když nejste homofob, přejete svému dítěti to nejlepší a pokud má jinou orientaci, není to v dnešní době chvála Bohu tragédie, ale určitá komplikace ano. Zakladatelko, přijmi přítelkyni jako bys přijala přítele, vysvětlibto muzi a žijte dál.
@Květoslávka Nemůžeš dělat nic, ale chápu tě taky bych nebyla nadsena.
Tak ja nemám vůbec nic proti homosexuálů, mám několik takových kamarádů a jsou super lidi. A přesto bych nebyla nadšená, kdyby některé z mých děti přivedlo domu partnera stejného pohlaví. Ne kvůli sobě, okolí… Ale kvůli nim. V dnešní době je to naštěstí už vcelku v pohodě, ale i přesto to prostě budou mít složitější a určitě někdy narazí na blbecky, kteří budou mít na ne nevhodný řeči. Budou to nejspíš mit slozitejsi s hledanim partnera, v práci, se založením rodiny, pokud by chtěli…no a pak s výchovou, ostatními rodiči ve školce, škole… prostě celý život bude něco, co kvůli tomu bude složitější. A ja chci pro sve deti skbely zivot, ne neustálé reseni názorů jiných lidí.
@Květoslávka Chápu tě, taky bych nebyla nadšená…vůbec nevim jak bych na takovou situaci reagovala.
To že ty si něco nepostřehla opravdu neznamená, že tvoje dcera si něco vymýšlí.
spíš že ty nezumíš moc vnímat ostatní lidi, zejména když dělají věci jinak než ty.
Problém je v tvé hlavě - ne v tvé dceři.
Čím víc budeš odszovat či bagatelizovat, namísto toho aby ses skutečně upřímně zajímala, poslouchala a vnímala co je tvoje dcera za člověka, jaké má sny a čeho se bojí (ne - zjevně o tom nevíš vůbec nic - tímto přiznáním si začni) - tím horší budete mít vztahy.
Je to na tobě…
Urcite bych ji hned z kraje neodsuzovala ze “chce byt moderni”, to je jak cerveny hadr na byka. Bud za ni rada, ze ma nekoho, s kym je ji dobre, ony ty pubertalni lasky stejne vetsinou nevydrzi a je fuk, jestli je to holka, nebo kluk. ![]()
Zkuste s manzelem projevit pochopeni. Muze mit i bourlivejsu obdobi a “chtit” vas tim vydrazdit a zjistit, v jakych situacich ji budete ci nebudete odsuzovat.
Urcite bych se nestavela proti ni ![]()
Muj nazor je takovy, ze ma sakramentsky podelane sebevedomi. Soudim dle zkusenosti mych ze zakladky a stredni. Bisexualove byli vetsinou ti, u kterych to doma stalo za starou backoru a kaslali na ne.. Druha vec ktera je trapila bylo to, ze je nikdo nechtel, zatimco ostatni se parovali.Ze seznamky chodili kazdy tyden z nekym ven.. Nikdy se zpetnou vazbou… Prisel splín… Slabsi povahy to nesly tezce… Meli ale plno pratel stejneho pohlavi, kteri s nimi soucitili, az se po tom dlouhodobem topeni v žalu se objevila myslenka… „nejsem BI“??? vzdyt si s babama rozumim vic… a nabrnkli si podobne nesebevedomou duši..Nekdy vylozene lesbu.. Vsechny bi co znam byly zcela nevyrovnane osobnosti z hodne spatnych domacich pomerů… Nebo byli doma dost ponizovani a jejich sebevedomi na bode mrazu… Z BI se nakonec stali vsichni vylozene extra hetero. Z leseb zustaly lesby…
Taky jsem měla kamarádku. Chodila s klukama a někdy okolo 20 let přišla s tím, ze je lesba. No asi před rokem si brala svého dlouholetého přítele. Je ji přes 30. Asi by mi bylo líto kdybych nikdy neměla jedine vnouče, ale jestli si ho někde ukloni dvě holky nebo adoptuji kluci je mi burt
@Květoslávka píše:
Ahoj holkyVčera za mnou přišla dcera s tím, že má přítelkyni. Ještě minulý rok měla přítele, kterého jsme měli moc rádi. Homofobové určitě nejsme, ale přijde mi, že na sebe chce upoutat pozornost. Nikdy jsem totiž nepostřehla, že by se o holky zajímala. Manžovi jsem to ještě neřekla, myslím, že by se s tím vypořádával těžce. Nevím co mám dělat, vůbec se mi to nelíbí.
Zadej ji praci a ono ji to buzneni prejde. Nema co delat.