Dcera - 2letý jedlík

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
275
23.8.15 14:28

Dcera jedlík - 2 roky

Ahoj maminky, možná se Vám můj dotaz bude zdát divný, ale mě to hlava prostě nebere. :)

Mám dcerku, teď jí akorát budou 2 roky a od mala je hrozný jedlík, když byla miminko, byla doslova mlíkožrout a kojila jsem co hodinu, když začly příkrmy, tak skleničku snědla do poslední lžičky - i jsem poctivě vyškrabávala. Nemá problém cokoliv sníst, od luštěnin, až bo ryby, červené maso atd. fakt jí úplně vše - zeleninu i ovoce miluje. Ale co mě trápí. Když vstane, dám jí láhev kakaa, bez ní to prostě nejde, byla by k nevydržení, takže ráno má 200ml plnotučného mléka + v něm baj oko 2 lžičky kakaa - neboli jedna naběračka od sunaru. Za půl hodinky je snídaně, většinou pečivo + salám + sýr + charry rajčátka, nebo když je něco upečené, tak to. Jenže, po hodině už po mě vyžaduje oběd. Je fakt protivná, říká, že má hlad a sápe se po lednici. :roll: Takže je ani né 10 hodin a já jí už krmím alespoň polévkou - tu máme každý den, oběd je tedy ve 12, vařím plnohodnotně, tak aby na talíři bylo od všeho něco - maso, příloha, zelenina, vždy sní všechno, napije se a už hlásí, že je napapaná a jde spát, spí tak do 15h, začne ječet, a hned že chce zase kakao, to teda odmítám, dostane ovoce - je spokojená, ale nestačí jí to, zase vyžaduje něco dalšího. Večeře - polévka a nebo něco slaného. Ale… mezitim vždycky něco vyškemrá - jogurt, piškoty, chlebík…, nechápu to, je to takový pidičlovíček a sní toho víc jak manžel, přitom váhu má krásnou 12 kg, nění ani buřt a ani hubeňoura, taková akorát. Ale říkám si, jestli takové množství jídla po tak krátkých intervalech nemůže vézt k pozdějším problémům… obezita atd. Zatím je stále ve vývinu, roste rychle, tělo nemá tuky kam ukládat, ale až se zasekne na nějaké délce, tak to na ní znát pujde. Navíc když jdeme k někomu na návštěvu, tak vždycky hrozně žebrá a to mám pro ní s sebou vždy svačinu, tu sní, ale nestačí jí to. Někdy se i ffakt stydim, protože vypadá jako kdybych jí týden nedala najíst.

Kolik vám toho sní váš dvouleťák? Je mi trapné s tím jít k doktorce, tak se radši ptám tady.

( jinak vyloženě sladkostem se vyhýbám, ale sem tam něco dostane )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
23.8.15 14:38

Normalni jidelnicek by mel byt snidane, svacina, obed, svcacina, vecere, mliko bych pocitala jen jako mensi svacinku.
Proc musi treba o jogurt zebrat?
Muj dvouletak je nejedlik, ale starsi brachove takto jedli, jedi tak nadale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
23.8.15 14:40

@Jane.Nem Byla bych v klidu. Moje bude mít 3 a je to něco hodně podobného. Sní všechno a neustále má hlad. Kolikrát sní k obědu normální dospělou porci, až ostatní koukají, kam to dává. Přitom má 14kg a je vyloženě hubeńour, kalhoty z ní padají.
Nevím, asi s tím nic nenaděláš, pokud ji necpeš sladkým, tak jí přece nenecháš hladovět. U nás pořád má v ruce kus zeleniny, ovoce. Zahrádka je pro ní ráj :lol:
K odpolední svačině bych asi nedávala jen ovoce, toho se nenají -klidně ten jogurt s něčím :nevim:
My jsme zažili i ten opak, jako miminko dlouho nechtěla jíst, byla plně kojená až do 11m a byly to nervy, takže teď nenamítám zhola nic :mrgreen: :mrgreen:
Nemyslím si, že si zadělává na obezitu - znám hodně dětí, i když třeba byly jako batolata oplácané, tak „z toho vyrostly“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
23.8.15 14:40

Tak nevím, já bych rozhodně nedávala kakao a plnotučné mléko, bez ohledu na to jestli to na ní je nebo není vidět, a pečivo bílé a salámy dávám tedy taky minimálně, mám děti které podle mě jedí hodně, ale prostě jedeme klasika snídaně a to prostě půlka maximálně celý chléb a káva nebo čaj, svačina jogurt, nebo zelenina oběd, když je polévka není druhé jídlo a naopak protože to nesnědí a mě tedy děti od dvou let přes den nespí, takže celé odpoledne řádí po venku a večer si dají jogurt, nebo např. půlku chleba s pomazánkou, já jsem možná přísná, ale mladší dcera měla ekzém, takže jsme odbourali pití šťáv, protože zejména po těch nejkvalitnějších měla celou pusinku opuchlou, takže přes den děti pijí jen vodu, nebo čaj, ale oni vodu milují, takže nic sladkého nevyžadují, já jsem tedy odpůrcem kakaa, nic to dítěti nedává a mléka pokud tedy nemáš domácí, buď ráda, že má dobré spalování, protože mi přijde, že tedy i dost dlouho spí, ale 12 kg je v pohodě, tak jen ať jí to vydrží :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
23.8.15 14:41

@Bibi239 Tak ona žebrá o jídlo fakt co hodinu, třeba dostane svačinku a hned za chvíli, že chce ještě něco, nikdy mi nepřijde najedená, jen prostě na chvilinku zasycená. Pořád jen myslí na jídlo, to si tak hraje a najednou si vzpomene, že chce rohlík, přitom půl hoďky zpátky měla banán + bílý jogurt… ( zrovna dnes ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
23.8.15 14:45

@mmanolka a co má spánek společného s jídlem a spalováním 8o Mě 3 hodiny po obědě spí i skoro tříleťačka, co naděláš, když ten spánek potřebuje? Vyspí se a normálně jde řádit ven a večer unavená usíná. Každý dítě má v tomhle jiné potřeby.

Jinak moje teda taky nepije mlíko ani kakao. My na to jako rodina komplet nejsme, já jsem kakao nikdy neměla ráda, takže snídám černý čaj (kafe nepiju) a děti to tak nějak převzaly po mě, jen oni mají ovocný. CCa do 2,5 let měla večer lahev UM, vyžadovala ji, tak jsem to nehrotila a dostala - teď poslední dobou to odbourala sama od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.8.15 14:48

@Jane.Nem u nas se furt neco zobe, krupky, rozinky… Deti vypadaji zcela normalne, hubeny, zebra spocitam :mrgreen: Jeste me napada, jak pije? Nemuze mit zizen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
23.8.15 14:51

@Bibi239 No tak u nás se nezobe, ale vyloženě žere. :) malá nemá problém sníst 2 banány najednou a k tomu bílý jogurt, nebo dospěláckou porci oběda + polévku. Pije také krásně, ráno udělám konvičku čaje a tu vždy vypije - klasický ovocný, neslazený. Je to litrová konvička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
23.8.15 14:53

Ja mam syna 15m a to stejne…zrout od miminka…pri narozeni 57cm a 4060g :pankac: :mrgreen: musela jsem prejit i na UM, aby se zasytil, vypil my obe prsa, chtel i min, nez po hodine…dnes normalne ji s nama, jinak by se nenajedl…bezne sni 3 knedliky s mackou a masem…a 12kilo nemel syn v roce, mel dokonce 13,2 kilo…dnes v 15m 14,2 kilo a nejakych 90cm:lol: jinak malej ji rano, jak vstane cca v 9 a obed ma kolem 12 mezitim musi dostat ovoce, jinak by nevydrzel…pak jde spat, vstane kolem 3 to hned musi jist…jde spat kolem 8 a to veceri, ale predtim ma dalsi svacinku…me to prijde normalni…horsi, kdyby nejedla, mam kamaradku a ta je z toho nestastna…pokud nema nejakou nadvahu davala bych takto jist porad… ;) a mezitim vsim ma jeste krupky atd. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
23.8.15 14:55

Pokud máš strach z obezity, určitě bych jí nedávala bílý rohlík, salám, kakao a podobně, když sladké, tak upéct ze špaldové mouky slazené medem a podobně, zamyslet se spíš nad složením toho jídla aby jí to opravdu zasytilo, takový jáhlový nákyp jí zasytí, co já dávám malý 21M, na zasycení ke sváče rozmačkaný banán s avokádem a troškou jáhlové kaše, prostě něco podobného. Zajistit aby ta potrava byla opravdu plnohodnotná. Pokud má odpoledne hlad a není problém se zeleninou, mít na stole nakrájenou misku zeleniny, vytvoří si tím dobrý základ do budoucna když bude uzobávat zeleninku. Jinak množství jídla bych opravdu neřešila, spíš to složení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
23.8.15 15:00

@Jane.Nem
pokud nepřibírá a nejí jen z nudy, dala bych jí kolik si řekne.. Malá se po roce doslova rozežrala, to se nedá říct jinak. Jenže i skokově přibírala, takže chodila na převažování k doktorce a musela se krotit a překopat jídelníček. Pak po 4.roce měla období kdy moc nejedla a zmlsala se. Návštěvy si teda taky pamatuju živě, byla po jídle, ale stačilo klapnout pusou a už stála u tebe a žalostně koukala přímo do pusy. Co jí kdo nabídnul, to si vzala a ještě nášup k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3511
23.8.15 15:00

@Jane.Nem mám doma 2,5 letého a je to něco podobného. jen otevře oči chce jíst. Sní toho pomalu víc než manžel. Jí naprosto vše, miluje zeleninu. K pití dostává čistou vodu nebo neslazený čaj. Měří a váží jako průměrný čtyřleťák a je to motorová myš. Obezity se neobávám, prý jsme byli s bratrem to samé a ani jeden z nás problémy s váhou nemáme.
Buď ráda, že jí chutná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
23.8.15 15:02

Tak to my to mame u obou spise naopak. kolikrát si rikam z čeho ziji, oba jsou navic dlouhani kluk 5 let 120 cm a 21,5 kg, holka 3 roky 103 cm a 16,5kg. prakticky neznam ze by rikali ze maji hlad do jídla spis musim nutit, ja bych to neřekla tělo si rekne kdyby pak šla váha vyrazne nahoru zmenšit porce a davat častěji a průběžně aby nemela hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
23.8.15 16:16

Když chce a má chuť tak jí dej ;) moje dítě je nejedlík a co bych za to dala! kdyby tak krásně dlabala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí