Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bauli jj nejdriv zkusim jen detskou doktorku a uvidime co nam povi..
@blumen Jo, však to je možné, jestli si to vymyslel nebo ne, to netuším, každopádně to podal tak, že to zabralo ![]()
@blumen píše:
@Šmušmu ja ale myslim, ze si to nevymyslel, ono to hrozi…
Petruszka,dceru jsme ostříhali na krátko a trhání a jedení vlásků ji přešlo. A taky jsme zjistili, že ji krátký vlásky víc slušej
.
Mame stejny problem jako zakladatelka…dcera 3 a 3/4 roku si trha vlasy a ji je.Kdyz kadi, bobky ma tema vlasama uplne spojene. Nemate nekdo radu, tip, jak to dceru odnaucit? Jinak od ledna chodi do skolky a ma jeste maleho brasku takze zmen azaz.
Nemazala bych se s tím. Buďto si dá říct, nebo půjde nakrátko.
Dělala to ještě před školkou nebo to začlo až s ní? Ono so totiž může schválně způsobovat bolest, aby přehlušila něco, s čím se numí vyrovnat. A to, že je jí…vlastně taky. Čím déle se to nechá, tím se to může stát zlozvykem. Ano, asi bych taky ostříhala na krátko, jen záleží na tom, jestli si nenajde něco jiného..
Já to dělala jako dítě a pak jedu dobu ještě v pubertě
Je to něco jako kousání nehtů, něvědomky jsem si vytrhla vlas a po kouskách ho kousala… Napadá mě taky to ostříhání, případně co nějaký sprej na vlasy, aby jí to „nechutnalo“… třeba lak na vlasy má hořkou chuť?!
@klafina123 delavala to uz drive, tak 1,5 roku zpetne a brzo zase prestala.je pravda ze s tim zacala po tom co nastoupila do skolky, prvni 2 tydny brecela v satne a ve tride pry poplakavala ale ted uz je dobra a chodi tam rada.
Asi ji teda ostrihame nakratko a bude
Řešte to rychle, mně s tím nikdo nikdy nepomohl. Teď je mi přes 40 a mám na hlavě tohle. Nevím si s tím rady. Kde vzít seběvědomí? (Lékaři, terapie, antidepresiva) vše k ničemu a já jsem na zhroucení. Problém v práci, sice mám, ale reprezentativně rozhodně nevypadám (kdo by chtěl někoho kdo takhle vypadá). Trápím tím manžela, děti se za mě stydí. Nikam kůli tomu nechodím. Už nevím jak dál.
Nevzdělaná ani hloupá nejsem. Ale k čemu to je když se každý den trápím a nevím jak dál. Ať se snažím jak chci vždycky do toho spadnu. Ale zatím se nevzdávám.
@Kejty ne
Tady sice moc neporadim co se tyce rustu, ale treba by mohlo pomoci ostrihat se na jezka, k tomu hezke liceni a treba bude sebevedomi lepsi. Je mnoho zen, ktere nosi velice kratke vlasy, muzete se nechat inspirovat na internetu z ruznych obrazku apod.
@Včelička992 Já bych zkusila v téhle fázi jít úplně dohola, přes hlavu dát nějaký pěkný šátek. Než to doroste, tak by si možná mohla odvyknout to trhat. ![]()
@enyf
Necetla jsem celou debatu, jen ten vas prispevek. Tak jestli to chapu dobre, vy si sama ty vlasy trhate?
Jde o neurotický příznak - tedy o způsob, jak si snižuje hladinu úzkosti, se kterou se potýká.
Nejspolehlivější způsob, jak situaci vyřešit je vstoupit do rodinné psychoterapie - tedy že se jí budou účastnit všichni, kdo žijí uvás doma. Takhle malé dítě zrcadlí to co se doma děje, a pokud se nepromění situace, tak se nic moc nezlepší, leda se neurotické příznaky promění.
Adresář certifikovaných terapeutů zde http://www.soft-zs.cz/…ce/terapeuti
méně optimální je abyste s ní k dětskému psychologovi chodila vy sama, ale rozhodně je to lepší než nedělat nic.
Rozhodně nepomůže trestání - tím se úzkost jen zhorší a namísto trhání a cucání vlasů se může začít třeba počůrávat.
@Petruszka ale od cucání může rychle přejít k jedení. Zajdi s ní k psycholožce, poradí ti aspoň nějaký triky, jak ji to odnaučit.