Dcera má 9 měsíců a nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2649
17.3.15 15:07

@Pavlushka1 Já to taky moc nechápu. Dítě v takovém věku nemusí mluvit… Já malé taky říkám básničky, ale nejvíc se mi osvědčilo papouškování… stále dokola stejné slovo… když jí přebaluji říkám,,máma, táta, bába'' nebo jsem na ní dělala blablabla a už to všechno umí. Do té doby bylo jeno eeee eeee nebo mmmm. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.3.15 15:08
@Pavlushka1 píše:
Nemocna nebyla, pokud nepocitam klasickou chripku.
Porad ji neco povidam, zpivam, rikam basnicky…za chvili se uz nebudu umet bavit s dospelyma :-)
Jedine, nad cim furt premyslim, je to, ze mala byla u porodu tahana „zvonem“ a po porodu byla chvili v bezvedomi. Vim, ze v porodnici rikali, ze takove deti posilaji nekdy na neurologicke vysetreni, ale ze my nakonec nemusime a neposlali nas tam. Tak ted si rikam, jestli to tyhle veci nememhly zpusobit…

Podívej se, pokud máš obavy, prober to s doktorkou v poradně, ať vás třeba pošle na neurologii, jen pro tvůj klid, ale myslím, že to bude v pořádku. I když já s tím popravdě zkušenost nemám, moje obě děti jsou ukecané :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
198
17.3.15 15:10

Kurde, tak mozna zbytecne plasim, no asi pockam do toho 10mesice a v poradne se poradim s doktorkou, drive asi silet nebudu. Ja bych to neresila, ale vsude kam prijdu na na navstevu, tak deti neco broukaji a nase Terezka nic…tak uz mi to zaclo byt divne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.3.15 15:10
@Manuelan píše:
@Pavlushka1 Já to taky moc nechápu. Dítě v takovém věku nemusí mluvit… Já malé taky říkám básničky, ale nejvíc se mi osvědčilo papouškování… stále dokola stejné slovo… když jí přebaluji říkám,,máma, táta, bába'' nebo jsem na ní dělala blablabla a už to všechno umí. Do té doby bylo jeno eeee eeee nebo mmmm. :think:

No přesně..Malá opakuje všechny zvuky, co sluší..teďka u nás valí auta a po ráno vydavá zvuk, který se nápadně podobá taťkovému chrápání.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
17.3.15 15:11
@Pavlushka1 píše:
Kurde, tak mozna zbytecne plasim, no asi pockam do toho 10mesice a v poradne se poradim s doktorkou, drive asi silet nebudu. Ja bych to neresila, ale vsude kam prijdu na na navstevu, tak deti neco broukaji a nase Terezka nic…tak uz mi to zaclo byt divne…

Nebój, určitě to nic nebude..prostě jen není,,ukecaná" :nevim: Ale to se třeba zlomý a pak pusu nezavře

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
17.3.15 15:15

@Billi tak snad nejsme trubky, aby nám nebylo jasné, jak to zakladatelka myslí, ne? Jasně, že se nebude ptát na to, jestli je normální, že děcko v devíti měsících nedojde a neřekne:mami, mám hlad!

• Citovat
  • Upravit
4069
17.3.15 15:18
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.3.15 15:26
@marcellia píše:
8o
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
198
17.3.15 19:28

@Billi Jo ja to spatne napsala, je mi jasne, ze mala ted mluvit slova nebude, to po ni aani nechci. Kdyby si alespon zvatlala, tak jsem spokojena. No snad se sama rozmluvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.3.15 21:11

Tak mala se konecne rozzvatlala :-) slova typu mama a tata sice jeste nerika, ale miminkovsky brbla, slabikuje :-) sice nam to trosku trvalo, ale dockali jsme se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí