Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Že nejsem jediná tak pitomá krá. a a stalo se někomu něco podobného?
Prijde mi uplne na hlavu drzet ctyrlete dite cely vylet za ruku.
Jinak - cely zivot je o stesti
.
Tech pruseru, co se muzou stat, je milion.
Doufej že se pro příště nic nestane. Ale držet celou dobu dítě za ruku, no já nevím. V něčem ji prostě neuhlídáš, nemůžeš ji celý život stát za zadkem.
A na jaké tyči stála? To už lezla na tu horní? Nejspíš jen chtěla vylézt na tu první a podívat se, ne? Myslím, že čtyřleté děti běžně netouží skákat ze 30m do vody…
Mně syn jednou vyběhl z tramvaje a chtěl běžet dál přes poměrně úzký ostrůvek rovnou na silnici, přestože byl běžně zvyklý vystupovat z tramvaje, i na této zastávce. Myslím, že jsem ho chytla za kapucu a zabránila mu tak vběhnout do té silnice. Už si to moc přesně nepamatuju…
@Anonymní píše:
Holky mám čtyřletou dceru, se kterou jsme dnes byli na výletě. Skoro celou dobu ji držíme já nebo muž za ruku, předvídám všude, pořád ji mám na očích, zdála se mi i na svůj věk rozumná.
No a na 15 sekund jsme ji s mužem dneska spustili z očí a na jednou koukám, dcera jednou nohou na zábradlí (pěkně de..lním, v podstatě jen dvě vodorovné tyče a za záradlím voda zhruba o 20-30 metrů níž. Zareagovala jsem ve vteřině, ale pořád na to myslím. Jsem zklamaná ze sebe i dcery, zároveň mám pořád v hlavě, že za dalších 15 sekund mohlo být po všem!!! Ještě teď mám čerstvě v hlavě tu maminku s dětmi v té propastisamozřejmě mega poučení do konce života!! Dcera poučena dostatečně, ale… stačí vteřina nepozornosti a život v háji, nějak je mi z toho úzko.
Stane se. Ber to jako varování ale nezblázni se kvůli tomu co bylo a mohlo být.
Mne se takhle malem utopila segra. Mzik, a sla bez rozmyslu s kamaradkou za ruku do hloubky pro balonek. Vytahla jsem je, kdyz uz polykaly vodu. Vubec je nezastavilo to, ze nedosahnou na dno. Proste sly.
@Anonymní píše:
Holky mám čtyřletou dceru, se kterou jsme dnes byli na výletě. Skoro celou dobu ji držíme já nebo muž za ruku, předvídám všude, pořád ji mám na očích, zdála se mi i na svůj věk rozumná.
No a na 15 sekund jsme ji s mužem dneska spustili z očí a na jednou koukám, dcera jednou nohou na zábradlí (pěkně de..lním, v podstatě jen dvě vodorovné tyče a za záradlím voda zhruba o 20-30 metrů níž. Zareagovala jsem ve vteřině, ale pořád na to myslím. Jsem zklamaná ze sebe i dcery, zároveň mám pořád v hlavě, že za dalších 15 sekund mohlo být po všem!!! Ještě teď mám čerstvě v hlavě tu maminku s dětmi v té propastisamozřejmě mega poučení do konce života!! Dcera poučena dostatečně, ale… stačí vteřina nepozornosti a život v háji, nějak je mi z toho úzko.
Takových okamžiků v životě většina lidí prožije několik. Musíš to zpracovat a zařadit mezi běžné zážitky v životě. Pokud se kolem toho budeš pořád motat v kruhu, můžeš si přivodit i postraumatickou poruchu. Řekni si, že to tak mělo být. Nemůžeme eliminovat úplně všechna rizika. Držet neustále čtyřleté dítě za ruku mi taky nepřijde normální. Ani v cizím prostředí.
Jo, takovéhle věci se stávají. Mně minule čtyřletá vjela na odrážedle do silnice. Nechala jsem jí trochu volnost, ona se rozjela a nedohnala jsem ji. Ona to prostě jednou zkusila, i když jinak tu cestu pravidelně chodíme a ví, kde má zastavit a počkat. I to normálně dělá, stejně, jako její starší bratr. Naštěstí to není frekventovaná silnice, je tam třicítka, ale zrovna auto jelo. Stihla to jen tak tak. Moje poučení? Nemůžu jí věřit, není tak vyspělá, jak jsem si myslela.
Zklamaná z dcery? To jako vážně? Neudělala nic neadekvátního. Děti na všechno lezou, podle mě, jen chtěla vylézt na zábradlí.
Příspěvek upraven 03.07.23 v 05:56
@elinka90 píše:
Mne se takhle malem utopila segra. Mzik, a sla bez rozmyslu s kamaradkou za ruku do hloubky pro balonek. Vytahla jsem je, kdyz uz polykaly vodu. Vubec je nezastavilo to, ze nedosahnou na dno. Proste sly.
Mě to udělala holka v bazénu, normálně měla rukávy, ale v tu chvíli zrovna ne a rozběhla se po schodech, že umí plavat, udělala půl tempa a zahučela pod vodu… vytáhla jsem jí za plavky a ani jsem neměla sílu nadávat, když jsem viděla její obličej ![]()
Ono jasně stát se mohlo cokoliv, ale asi bych to taky nedramatizovala, děti prostě nemají odhad, co by se mohlo stát, musí se to naučit…
@Lucie_Sx píše:
Prijde mi uplne na hlavu drzet ctyrlete dite cely vylet za ruku.Jinak - cely zivot je o stesti.
Tech pruseru, co se muzou stat, je milion.
Na nebezpečných místech mi to teda na hlavu neprijde. Hele mám jednu dceru 2,5r druhou 3,5r. Ta druhá je od malá bojacna, ta by ani k zábradlí, vodě, k bazénu prostě kamkoliv kde to je nebezpečný nešla… Ale ta první mladsi je raketa. Te je fuk že jede auto, že může spadnout do vody. A není to věkem. Od mala snad nemá žádný pud sebezáchovy. 50× Ji reknes at tam nechodí, co se může stát, a stejne neposlechne. A to není takový to dítě co ti řekne jen jmeno a jak delaji zviratka. Od malicka patří mezi šikovnější deti že se s ni v pohode domluvis. Mluví ve vetach Od 20ti mesicu. Rekla bych že to je kus od kusu.
Jinak samozřejmě pro zakladatelku, takovéhle situace zažil snad každý…
Jak píšou ostatní..nedramatizovala bych to…takovéhle věci se stávají a v 99% se nic nebo nic vážného nestane…nejspíš už teď jsi poněkud úzkostnější a když se budeš nimrat v tom co by kdyby tak se z toho za chvíli zbláznis…dej si medunkovy čaj…
Nadech, vydech, nic se nestalo a ty priste budes ostrazitejsi ![]()
Tohle se asi stane všem rodičům a to i více krát. Na dětském hřišti mi kluk spadnul z takové vysoké dětské prolézačky. Kdyby blbě dopadnul na zem, taky mohl být taky konec. To prostě nemůžeš zabránit všem možným nástrahám. To bys musela mít dítě oblečené v nějakých chráničích a ještě na vodítku. Taky mám blbý pocit, když si představím, co vše se může stát.
samozřejmě mega poučení do konce života!! Dcera poučena dostatečně, ale… stačí vteřina nepozornosti a život v háji, nějak je mi z toho úzko.
No a na 15 sekund jsme ji s mužem dneska spustili z očí a na jednou koukám, dcera jednou nohou na zábradlí (pěkně de..lním, v podstatě jen dvě vodorovné tyče a za záradlím voda zhruba o 20-30 metrů níž. Zareagovala jsem ve vteřině, ale pořád na to myslím. Jsem zklamaná ze sebe i dcery, zároveň mám pořád v hlavě, že za dalších 15 sekund mohlo být po všem!!! Ještě teď mám čerstvě v hlavě tu maminku s dětmi v té propasti