Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nenávidím kreslení, a moje děti taky, mladíš hází tužkou když musí kreslit
Proč tahas holku k psychologovi jen proto, ze nechce kreslit? Ja jako mala nesnasela zpivat v kokektivu, tak jsem proste nezpivala a? Nikdo me netahal k psychologovi, nastesti. Zlomilo se to samo v puberte, ted zpivam i rada…
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz ohledně sedmiletý dcery, už jako malá nechtěla moc kreslit ani ve školce moc nekreslila a nezapojovala se do kreslení, většinou kreslila když musela, ale sama od sebe ne. Většina malých dětí ráda kreslí a tak, ale moje dcera to odmítala, nebo když už ji třeba někdo řekl aby něco nakreslila, tak kreslila nějaký obrázek pořád ten stejný dokola. Teď půjde do druhý třídy a kreslit pořád nechce, ve škole když jim učitelka zadala aby něco nakreslili tak ona prostě sedí nad prázdným papírem. Jako myslela jsem si, že je dítě který prostě kreslení nebaví, ale tohle mi přijde až moc, do kreslení ji nechci nutit protože ji to pak stresuje když musí, mám v plánu s ní zajít k psychologovi. Ale teď se ptám jestli nemáte někdo podobný zkušenosti.
Já měla za to, že k psychologovi se chodí s nějakým vážným problémem.
A ne protože dítě nezapadá do škatulky…A co víc…dítě nechce kreslit… ![]()
No a co…tak je určitě v něčem jiném šikovná, nikdo nechce dělat vše a není na vše šikovný
Tak nechce kreslit..někdo zas nechce jezdit na kole
spíš než tahat ji k psychologovi ji zkus nějak vysvětlit že když to žádá paní učitelka ve škole při hodině vytvarky tak ať teda něco nakresli ale jinak bych jí to nenutila…pokud to chtějí učitelky v jiných hodinách např jako spestre i hodiny tak tam bych se s učitelkami domluvila ať ji nenutí
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz ohledně sedmiletý dcery, už jako malá nechtěla moc kreslit ani ve školce moc nekreslila a nezapojovala se do kreslení, většinou kreslila když musela, ale sama od sebe ne. Většina malých dětí ráda kreslí a tak, ale moje dcera to odmítala, nebo když už ji třeba někdo řekl aby něco nakreslila, tak kreslila nějaký obrázek pořád ten stejný dokola. Teď půjde do druhý třídy a kreslit pořád nechce, ve škole když jim učitelka zadala aby něco nakreslili tak ona prostě sedí nad prázdným papírem. Jako myslela jsem si, že je dítě který prostě kreslení nebaví, ale tohle mi přijde až moc, do kreslení ji nechci nutit protože ji to pak stresuje když musí, mám v plánu s ní zajít k psychologovi. Ale teď se ptám jestli nemáte někdo podobný zkušenosti.
Já myslím, že k psychologovi by sis měla zajít spíš ty. ![]()
Tahat dítě k psychologovi, protože nechce kreslit?! Jakož cože? ![]()
Ty bys dělala něco co nechceš? Asi ne, co? Tak to nehroť.
Tahali tě vaši taky k psychologovi s nechutenstvím k učení českého jazyka?
@Anonymní píše:
Nikdy jsem nekreslila, nesnáším to, neumím to. A světe div se, žiju, mám VŠ a jsem zcela v pořádku. Starší dcera nekreslí a je premiantkou i na gymplu. Mladší kreslí a tvoří furt, je nesmírně talentovaná a fakt nevím po kom. Kreslení je její život. Ani jedna z dcer není lepší nebo horší, jen jedna kreslí a druhá ne
Já vím, ale mě to prostě přijde trochu divný, ony většinou ty malý děti kreslí, a ona prostě o to ani nejevila nikdy zájem, a už když šla k zápisu, tak měla problém tam nakreslit postavu vůbec nevěděla jak museli ji tam s tím pomáhat.
A teď si říkám jestli kvůli tomu že nechtěla kreslit to teď nemá vliv i na její psaní, neboť píše fakt docela nečitelně a musí to přepisovat a tak.
Jako nechci ji zbytečně tahat k psychologovi, jen jsem o tom přemýšlela, že bych se poradila
@Anonymní píše:
Já vím, ale mě to prostě přijde trochu divný, ony většinou ty malý děti kreslí, a ona prostě o to ani nejevila nikdy zájem, a už když šla k zápisu, tak měla problém tam nakreslit postavu vůbec nevěděla jak museli ji tam s tím pomáhat.
A teď si říkám jestli kvůli tomu že nechtěla kreslit to teď nemá vliv i na její psaní, neboť píše fakt docela nečitelně a musí to přepisovat a tak.
Jako nechci ji zbytečně tahat k psychologovi, jen jsem o tom přemýšlela, že bych se poradila
Jsem inteligentní, šikovná, chytrá, v práci schopná, ale něco po sobě přečíst mám i já sama problém, natož okolí. Nekreslím a hezky nepíšu, spíš nečitelně škrábu. Možná to souvislost ma6, možná ne, neřeším
Přesně tohle měl můj mladší syn. Neprostá nechuť ke kreslení, psal jak nohou. V poradně se prokázalo, že je dysgrafik. Pak už měl od „krasopisu“ pokoj.
@Anonymní píše:
Moje „dítě“ kreslí jak profík (dle učitelů ZUŠ i známého malíře) a píše jak prase kostí, ale gramaticky z ela správně. Prý ji to nebaví. To tvrdí od první třídy. Je premiantka na jazykovém gymplu.
Můj syn to má taky. Když kreslil tak ta která neodpovídala jeho věku. Já to teda neřešila, přišlo mi to ok. Jenže jsem to řešit měla, teď na to máme různá cvičení na uvolňování zápěstí apod. Má i kvůli tomu odklad školní docházky, mel by problém ve škole. Má dyspraxii, a je tu velká šance na další poruchy učení, které se mohou časem objevit.
Píšeš, že ostatní děti kreslení baví… no jediný co je na tvým příspěvku k nepochopení a divný je to: proč vůbec srovnáváš svoje dítě s ostatníma dětma a na základě toho ho chceš brát k psychologovi.
Nechce kreslit… Co dělá při vytvarce? Nakreslí nakonec něco?
Syn nenávidí kreslení. Ve škole kreslí, protože musí. Je to na úrovni 3letych dětí. Pořád je na úrovni hlavonožců, neumí vybarvovat. Píše příšerně. Neřeším.
Pokud by odmítal kreslit tak, že by nekreslil ani ve škole a třeba kvůli tomu nosil špatné známky z VV, tak bych opravdu zvážila návštěvu třeba PPP.