Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rozdělte si prebytky a dělejte si s nimi, co chcete..
Manžel ať klidně podaruje rodinu a ty zase můžeš tu svoji.
A chápu, že chce manžel udělat radost svým blízkým a nepočítá to podle kalkulačky má dati-dal.
@Svetluska55 píše:
Rozdělte si prebytky a dělejte si s nimi, co chcete..
Manžel ať klidně podaruje rodinu a ty zase můžeš tu svoji.
A chápu, že chce manžel udělat radost svým blízkým a nepočítá to podle kalkulačky má dati-dal.
@Anonymní píše:no dobrý nápad, ale v tom případě nebude mít manžel co rozdělovat. Neb jsem vše defacto oddrela já. Vozila jsem 10m zeminy, skládala 8m dřeva atd. Opravdu to vše nevyrostlo samo. O zalévání ani nemluvím.
Tak a není tu co resit ![]()
Jestli bych mela prebytky, klidne bych je podarovala. Je to velkoryse. Jestli je to prani manzela, nedelala bych zbytecne zle. Spis bych se snazila presvedcit manzela, aby s nimi hodil rec, ze by mohli vzit dite na tu zmrzku, aby byl spolecny zazitek, utuzovani vztahu a tak..
Pokud jsou vztahy spíše formální a sestra má vlastní zdroje, úrodu bych zpeněžila, ruce vám za to utrhnou. Vlastní přebytky prodávat můžete.
Je naší sousedi za zahrady uděláli fajn věc. Když měli moc přebytku, dali je do přepravky před zahrad S nápisem volné. Každý kdo šel okolo si mohl vzít kolik a co chtěl.
![]()
A ty bys případně měla ty přebytky komu jinému podarovat? Protože zas „ať to radši shnije, jen to nedávat sestře/tchánovcům“, to mi přijde trochu hloupé.
Chápu tě
Opravdu…Máme to v rodině podobně. Nejde o pár okurek za stovku-jde o to nedělat jim blbce.
@Bela111 píše:
Jestli bych mela prebytky, klidne bych je podarovala. Je to velkoryse. Jestli je to prani manzela, nedelala bych zbytecne zle. Spis bych se snazila presvedcit manzela, aby s nimi hodil rec, ze by mohli vzit dite na tu zmrzku, aby byl spolecny zazitek, utuzovani vztahu a tak..
Jenže to je právě ono. Několikrát jsem mu to říkala. On pro ně dělá dost. Ale nic zpět nedostane. Kdykoliv se zeptal na hlídání dostal odpověď no to nemůžeme už něco máme, je covid bojíme se, že se od vás nakazime apod.
Já bych nedávala do jedné roviny okurky a hlídání…okurky bych klidně tchýní dala, pokud ona nemá zahradu, švagrové asi ne, pokud sama má svoje výpěstky…a manžel by si měl promluvit o hlídání vašeho dítěte, že by třeba taky rádo trávilo čas s babičkou…
@klamonožka píše:
A ty bys případně měla ty přebytky komu jinému podarovat? Protože zas „ať to radši shnije, jen to nedávat sestře/tchánovcům“, to mi přijde trochu hloupé.
Jo rozdala bych je maminkám kamarádů dítěte, v práci. Případně swapla. Nebo zavařila.
@goldbear píše:
Chápu těOpravdu…Máme to v rodině podobně. Nejde o pár okurek za stovku-jde o to nedělat jim blbce.
Díky za pochopení. Okurky jsou defacto zástupná věc. I když co jsem se na tom nadrela zatím co dítě stálo opodál nebo se snažilo pomáhat…
@Atisia píše:
Je naší sousedi za zahrady uděláli fajn věc. Když měli moc přebytku, dali je do přepravky před zahrad S nápisem volné. Každý kdo šel okolo si mohl vzít kolik a co chtěl.![]()
![]()
Ahoj, řeším jednu takovou možná hloupost. Na jaře jsme s manželem koupili zahrádku, na které teď něco pěstujeme. Máme poměrně pěknou úrodu, kterou nezvládneme celou spotřebovat. Nabízí se podarovat nejbližší. A tady nastává kámen úrazu. Manželova sestra má dům se zahradou, na té také pěstuje, přebytky má také. Nikdy jsme od ní nedostali ani bobulku rybízu. Tchýně s tchánem jim neustále hlídají děti, aby mohli pracovat na domě/zahradě. My letos na jaře měli dost práce se zutulnenim zahrady. Dostali jsme ji s nepředstavitelným nepořádkem. Vše jsme dělali za asistence 3 letého dítěte. Určitě si dovedete představit, jak taková práce vypadá. Dost jsme si makli, abychom mohli alespoň něco zasadit. Manžel teď několikrát okrajově zmínil, že by naší úrodou podaroval rodiče a sestru. Mě se to ale ani trochu nezamlouvá. Vím hloupost a proč si kvůli pár okurkám dělat zle. Jenže mě jde celkově o princip a přístup. Jeho rodiče například teď v létě 14 dní hlídají děti od dcery. Mě tchýně řekla, že mám super práci, že jsem na HO a tak mám na dítě čas, takže hlídat nepotřebuju. Naše dítě nikdy nevzali ani na zmrzlinu. Takže dotaz zní, říct manželovi, že nechci úrodu dávat jeho rodičům a sestře a důvod. Čekám, že nebude zrovna happy. A nebo to přejít? Ony vztahy mezi námi jsou obecně spíše formální.