Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka1 Melouny jsou super, děti je milují, otec je taky pěstuje
Akorát největší úrodu má až v září a v říjnu, kdy už je chladněji a není na meloun všeobecně taková chuť. A to bydlíme v úrodném kraji. A melouny dal do fóliovníku, aby jejich dozrávání urychlil. Dnes má dětem přivézt první domácí meloun, tak jsem zvědavá, jaký bude. Pokud nás bude zásobovat až do podzimu, budu brát i dětem do práce ![]()
@Anonymní píše:no dobrý nápad, ale v tom případě nebude mít manžel co rozdělovat. Neb jsem vše defacto oddrela já. Vozila jsem 10m zeminy, skládala 8m dřeva atd. Opravdu to vše nevyrostlo samo. O zalévání ani nemluvím.
Podel se. Co s tím chceš jinak dělat?
U nás frčí obalované cuketa a babička dělá to nejlepší cuketové zelí.
Jinak cuketový perník je prostě božský. Ta cuketa tam vůbec nejde poznat/cítit. Můj muž třeba cukety nesnáší ale po tom perníku by se ujedl! (Ok, přiznávám, nevím, že v tom ta cuketa je
)
@Pears206 ta cuketa nasákne chuť masa a maso je úžasně šťavnatý. Do směsi dávám sýr, rajčata, slaninu…… je to vymazlený a nehorázně dobrý…
@Janli Já to zkusím
Je fakt, že srbská musaka(zapečené mleté maso z bešamelem) jako ze školní jídelny u nás skoro všem chutná. Ale ta je s květákem. Dělám taky občas. Dnes prý dostaneme zase dvě malé cukety ![]()
Mám ráda cuketu různě zapečenou s kuřecím masem, smetanou, sýrem. Ale děti jí jen to maso a ještě to chtějí otřít, aby tam nebylo moc toho bešamelu ![]()
@Karamba2020 píše:
Zakladatelko, odkud jsi? Něco bych si od tebe koupila a tchyně by měla po vtákách…Chápu tě, taky by se mi za těchto okolností nechtělo jim dávat výpěstky, a není v tom lakota ani hamižnost, jen reflexe jejich chování ke mně..
Jak to vnímá manžel, že jen dáváte a nedostáváte, ať jde o statky hmotné či nehmotné?
Uvědomuje si to? Vadí mu to, nebo mávne rukou, a proč?
Liberecko. Jestli to máš někde poblíž, ráda Tě obdaruji. Mě nejde o peníze, raději to rozdam nebo třeba vyměním za něco jiného klidně i ne k jídlu. Nápad s penězi do kasičky pro prcka se mi líbí. Ale zase když mu dám do kasičky 20,– tak mu to dřív pozere inflace než si něco koupí
ale zase na učení hospodaření je to moc pěkný nápad. "Pomohl jsi nám, vypestoval jsi, prodali jsme, máš korunky, můžeš si něco koupit. To se mi opravdu moc líbí.
Jinak off topic, ale já si nedovedu představit HO se svým 3 letým dítětem, vždyť to bych neudělala vůbec nic a pracovat od devíti večer kdy jde spát do 3 do rána, to už bych taky asi úplně nechtěla. Tak jaký „nepotřebuješ hlídání“? Tady jde vidět, co si valná většina čechů o HO myslí. A to, že se vlastně nepracuje. To už bych si to dítě rovnou mohla brát do kanclu, když je to taková pohodička.
@hopsalka píše:
Jinak off topic, ale já si nedovedu představit HO se svým 3 letým dítětem, vždyť to bych neudělala vůbec nic a pracovat od devíti večer kdy jde spát do 3 do rána, to už bych taky asi úplně nechtěla. Tak jaký „nepotřebuješ hlídání“? Tady jde vidět, co si valná většina čechů o HO myslí. A to, že se vlastně nepracuje. To už bych si to dítě rovnou mohla brát do kanclu, když je to taková pohodička.
To vůbec off topic není. Úsměvné na tom je, že švagrová má HO taky, ale ona musí pracovat. ![]()
@Anonymní píše:
To vůbec off topic není. Úsměvné na tom je, že švagrová má HO taky, ale ona musí pracovat.
Proc se proste ostře a asertivne neohradis? Pokud si myslis svoje a odkyvas jim to, tak se nediv, ze si to mysli.
Ja bych se jich na hlidani moc neptala a priste naservirovala - tehdy a tehdy potrebujeme pohlídat - zaridite si to prosim at se na to můžeme spolehnout?
Kdyz je měkký tvuj manzel tak holt nekdo musi převzít otěžě a nemazat se s nima…
@Hanka1 píše:
Proc se proste ostře a asertivne neohradis? Pokud si myslis svoje a odkyvas jim to, tak se nediv, ze si to mysli.
Ja bych se jich na hlidani moc neptala a priste naservirovala - tehdy a tehdy potrebujeme pohlídat - zaridite si to prosim at se na to můžeme spolehnout?
Kdyz je měkký tvuj manzel tak holt nekdo musi převzít otěžě a nemazat se s nima…
tím chceš říct, že přijdeš k prarodičům a neobtěžuješ se zeptat, jestli můžou, ale prostě si to zařidte? Pěkný chování
@vokishka píše:
tím chceš říct, že přijdeš k prarodičům a neobtěžuješ se zeptat, jestli můžou, ale prostě si to zařidte? Pěkný chování
Tak ptali se nekolikrat a vzdy je tchanovci odmítli s poukazovanim na home office. Takže poprosit asi v tomto pripade nefunguje.
Zase nebuď tak outlocitná - tchanovci na jejich vnouče kašlou a vnoucatum od svagrove vymysli program a berou jen na vylety.
@Hanka1 píše:
Chápu Tvůj přístup. Ale já nemám ve zvyku se někomu doprošovat. Zájem nemají ani o návštěvu, takže opravdu nemám náladu se jim doprošovat o hlídání. A kvůli tomu jak se chovají ke mě, tak já s nimi ani toto téma řešit nechci. Jsou to rodiče manžela, takže primárně by to měl řešit on. Si myslím.
@Anonymní píše:
Chápu Tvůj přístup. Ale já nemám ve zvyku se někomu doprošovat. Zájem nemají ani o návštěvu, takže opravdu nemám náladu se jim doprošovat o hlídání. A kvůli tomu jak se chovají ke mě, tak já s nimi ani toto téma řešit nechci. Jsou to rodiče manžela, takže primárně by to měl řešit on. Si myslím.
To neni doprosovani. Proste je k tomu hlidani vyuzijes
.
@Anonymní píše:no dobrý nápad, ale v tom případě nebude mít manžel co rozdělovat. Neb jsem vše defacto oddrela já. Vozila jsem 10m zeminy, skládala 8m dřeva atd. Opravdu to vše nevyrostlo samo. O zalévání ani nemluvím.
Tak si ty přebytky nech sama, když jsi to vlastně odřela všechno ty. Štědrost a velkorysost zřejmě není tvoje parketa.
Ja ji mam nejvic rada obyc grilovanou a velkou si neberu jen do velikosti jako okurka max, ale letos uz nemame takovy příděl, mama misto cuket vysadila melouny, tak uvidime…