Chování některých mužů

Anonymní
3.8.22 11:57

Chování některých mužů

Zajímalo by mě, kde se u některých mužů bere tohle nehorázně, drzé a ponižující chování. Nedávno jsem byla na návštěvě u známého, se kterým se znám už pět let. Byly jsme tam celkově tři, ale po chvíli, jakmile ta třetí osoba odešla mi začal masírovat záda. To by mi vůbec nevadilo, ale on mi z ničeho nic začal šahat na prsa a líbat na krk. 8o Snažila jsem se mu vytrhnout a jeho ruce dat ze mě pryč. Trvalo mu několik sekund než pochopil slovo NE a přestal. Vůbec nechápu co to mělo znamenat, když se ke všemu známe pět let a nic jsme spolu nikdy neměli. Každopádně kontakt s ním ukončují. Protože to pro mě bylo ponižující.. Kdysi se mi stalo něco podobného ( s kamarádem), ten byl ke všemu opilý a vůbec o sobě nevěděl, ale aspoň další den za střízliva za mnou prisel s omluvou a koupil mi dárek.

Moje kamarádka byla před rokem znásilněná vlastním kamarádem s výhodami. I přestože mu řekla NE, dotyčný přesto pokračoval.

Těch příběhu znám víc, o znásilnění ještě jeden a co se týče nechtěnému osahávání těch je nespočet

Moje jediná otázka zní proč. To je tak těžké pro některé muže udržet svůj sexuální chtíč na uzdě? Především mě celkem mrzí, že se o tom moc nemluví a podobné zkušenosti má snad každá druhá žena/ dívka. :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
3.8.22 12:16
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, kde se u některých mužů bere tohle nehorázně, drzé a ponižující chování. Nedávno jsem byla na návštěvě u známého, se kterým se znám už pět let. Byly jsme tam celkově tři, ale po chvíli, jakmile ta třetí osoba odešla mi začal masírovat záda. To by mi vůbec nevadilo, ale on mi z ničeho nic začal šahat na prsa a líbat na krk. 8o Snažila jsem se mu vytrhnout a jeho ruce dat ze mě pryč. Trvalo mu několik sekund než pochopil slovo NE a přestal. Vůbec nechápu co to mělo znamenat, když se ke všemu známe pět let a nic jsme spolu nikdy neměli. Každopádně kontakt s ním ukončují. Protože to pro mě bylo ponižující.. Kdysi se mi stalo něco podobného ( s kamarádem), ten byl ke všemu opilý a vůbec o sobě nevěděl, ale aspoň další den za střízliva za mnou prisel s omluvou a koupil mi dárek.

Moje kamarádka byla před rokem znásilněná vlastním kamarádem s výhodami. I přestože mu řekla NE, dotyčný přesto pokračoval.

Těch příběhu znám víc, o znásilnění ještě jeden a co se týče nechtěnému osahávání těch je nespočet

Moje jediná otázka zní proč. To je tak těžké pro některé muže udržet svůj sexuální chtíč na uzdě? Především mě celkem mrzí, že se o tom moc nemluví a podobné zkušenosti má snad každá druhá žena/ dívka. :?

Já nějak nechápu, proč by měl něco držet na uzdě? Tak ses mu líbila a zkusil to na tebe, co je na tom nehorázného? Na tvoje NE zareagoval, proč z toho děláš takovou kovbojku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
3.8.22 12:16

Neznam zadnou zenu, kterou by se nekdo alespon nepokusil znasilnit.

Doted mam v hlave kolegu na sluzebce, ktereho jsem do te doby vnimala jako fajn kamarada, ja tehdy mlada holka a on doma zenu s detmi. Dnes bych mu zaridila jine peklo nez tehdy, kdy jsem byla cela vyjukana a premyslela, co JA udelala spatne, ze ho to napadlo.

Nebo jineho kamarada, co me doprovazel z plesu, aby se mi cestou nic nestalo a pak me zatlacil do vchodu.

Pokazde jsem se musela branit vsi silou, kdyz ma nekdo problem rict ne a vymezit svuj prostor, nema podle me v takovy moment sanci. Postupne jsem jednoduse prestala verit kamaradum -muzum a zadne uz nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
3.8.22 12:17

Vzhledem k tomu, ze vetsina pachatelu znasilneni odchazi od soudu s podminkou, tak se s tim panove moc neparaji, no.
Musi se zmenit legislativa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
3.8.22 12:23
@Anonymní píše:

Moje jediná otázka zní proč. To je tak těžké pro některé muže udržet svůj sexuální chtíč na uzdě? Především mě celkem mrzí, že se o tom moc nemluví a podobné zkušenosti má snad každá druhá žena/ dívka. :?

V tvém konkrétním případě proto, že jsi dovolila předehru. Kdyby jsi ho nenechala na sebe sahat (masáž), tak by se zřejmě udržel. Ale toto si povolila, bral to jako předehru, tak pokračoval. Ty jsi řekla ne a on přestal. Toto bych opravdu nedramatizovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
3.8.22 12:25

@unuděná ja jsem asi ze stare skoly, ale kdyz se muzi libi zena, nemel by si overit, ze jde o vzajemnou pritazlivost, nez ji zacne osahavat prsa - to je uz v mem svete vyssi meta :mrgreen: i kdyby se mi libil, tak to z nej udela obratem nechutnyho slizaka a bude bez sance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
3.8.22 12:25

Zkus si přečíst kteroukoli diskuzi pod článkem o znásilnění.
Je dost šokující, kolik mužů tam napíše, že si za to oběť mohla sama (šla večer domů sama, určitě měla výstřih), ne znamená možná a kdoví, jestli se dost bránila.
Pro některé může je normální, ženy oplacavat, hvizdat na ně nebo aspoň upřeně zírat -prece je to vyjádření zájmu a když se ti to nelíbí, jsi feministická lesbická frigida.
Sexuálnímu obtěžování čelila někdy většina žen.
Bohužel.
A dokud budou tresty za tyhle zločiny podmínka, bude se to bagatelizovat a viktimizovat oběť, nic se nezmění.

• Citovat
  • Upravit
53190
3.8.22 12:26
@Capretta píše:
@unuděná ja jsem asi ze stare skoly, ale kdyz se muzi libi zena, nemel by si overit, ze jde o vzajemnou pritazlivost, nez ji zacne osahavat prsa - to je uz v mem svete vyssi meta :mrgreen: i kdyby se mi libil, tak to z nej udela obratem nechutnyho slizaka a bude bez sance.

Vždyť to udělal ;) Nechala se masírovat. Člověka, o kterého nemám zájem, nenechám sáhnout jinam, než na podanou ruku ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
3.8.22 12:32

@unuděná no, ja ted urcite ne, ale u kamarada obeti kolem ramen a pod vnimam porad nevinne, ne jako pozvanku k sexu.

Ale ono je to jedno - treba me konkretne se podobny napadeni stalo i bez te podane ruky, urcity typy se proste ovladat nedokazou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
3.8.22 12:35
@unuděná píše:
Vždyť to udělal ;) Nechala se masírovat. Člověka, o kterého nemám zájem, nenechám sáhnout jinam, než na podanou ruku ne? :nevim:

Vidím to stejně.
Jakožto ženská považuju znásilnění nebo vůbec jakékoli sexuální obtěžování za něco, co nejde tolerovat a jakkoliv omlouvat. Opravdu je to něco strašného.
Na druhou stranu mám pocit, že muži dokážou vycítit, co si ještě můžou dovolit, co ještě můžou zkusit. Moje osobní zkušenost je taková, že když je jasně dáno najevo, že něco prostě ne, že sem se šahat nebude apod., tak sameček přestane. Třeba se ještě zase pokusí, ale po dalším rázném nastavení mantinelů, se většinou stáhne a chová se nadále slušně. Dokonce většinou trvá na tom, že i tak za tebe bude platit drinky, přestože jste nepřišli spolu. Je to podle mě hodně o tom, co žena nebo dívka vyzařuje, jak vypadá přístupně, jestli působí vyzývavě apod. Já dokážu být opravdu protivná, když už se cítím být doopravdy víceméně obtěžovaná, a ještě se mi nestalo, že by muž nepřestal nebo na mě byl nějak hnusný a agresívní. Většinou opravdu vše pochopí.
Ale samozřejmě zobecnit se to nedá a ani to nechci dělat. Jen si myslím, že násilníků, kteří se nedovedou ovládat, není zase tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
3.8.22 12:36

@Capretta mně se nikdo nikdy nepokusil znásilnit a znám zase hodně žen, u kterých se o to nikdy nikdo nepokusil.

Neumím si představit, že by mi někdo (byť kamarád) začal jen tak masírovat záda… 8o.

Nenechávám nikoho cizího na sebe sahat a pokud ano, tak to značí fyzickou náklonnost.

Příspěvek upraven 03.08.22 v 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
3.8.22 12:37

Myslím, že s obtěžováním různé míry se setkala snad většina žen, bohužel. To nejhorší, co se stalo mně, bylo škemrání o sex (půlhodinové, ve smyslu „Ale no tak, prosím, prosím“), zatímco byl v bytě další člověk a já pořád dokola říkala, že ne a s čím se setkávám hodně často, je velice prudká agresivní reakce po odmítnutí - „Tak to jsi určitě frigida“, „Na co si to hraješ?“, „No jo, ty jsi nějaká fajnovka, co“, apod. vždycky mě to překvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
3.8.22 12:40

Mně na tom nic nepřijde…nechals ho, aby na tebe sahal, když začal i tam kde jsi nechtěla, tak toho nechal…co je špatně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 13:02

@unuděná V tom případě jsem asi divná. Pro mě masáž neznamená automaticky „mám o tebe zájem“ Je jasné, že bych se nenechala namasírovat od muže, který mi příjde nesympatický a neatraktivní, nebo je úplně cizí, pokud to zrovna není profesionální masér. Ale pro mě je masáž, prostě masáž. Žádná náklonost, nebo pokyn k sexu.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
3.8.22 13:05

Mně osobně se toto chování stalo pouze když jsem byla ještě dítě na dospělou už si na mě netroufli. když mi bylo 12 snažil se mě ošahávat pán v autobusu a když mi bylo 14 usnuly jsme s kamarádkou u vody a najedou se vzbudíme a nad náma si ho honí dospělej chlap. Otřesný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová