Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To se chce vyjezdit, taky jsem s tím měla problém. Já jezdila zase strašně blízko krajnice.
Nejlepší je jezdit bez partnera, sama. Naučit se jednu trasu a postupně přidávat. Za chvilku už se s autem sžiješ a budeš se cítit celá jako auto
. Takže nebude probém s odhadem. Hádám že nejezdíš moc dlouho/často?
@Katrinever, díky za zprávu. Jezdím jen pár měsíců. Teď jsem čtrnáct dní nejela a dneska jsem právě s tím odhadem měla fakt problém.
Já si nepamatuju, že bych s tím odhadem někdy měla problém, ale učitel v autoškole mi říkal o zaparkovaných autech - ten ti neuhne a o protijedoucích - ten ti uhne ![]()
@Anonymní píše:
@Katrinever, díky za zprávu. Jezdím jen pár měsíců. Teď jsem čtrnáct dní nejela a dneska jsem právě s tím odhadem měla fakt problém.
To bude dobrý, dávej si prostě velký pozor, nalep si i tu trapnou “Z” nálepku pokud chceš aby ostatní věděli proč jezdíš jak jezdíš. Já za sebe jsem byla jistější když jsem ji měla. Ostatní řidiči ke mě byli tolerantnější. Odhad jako ženské máme pěkně na nic, pamatuju si moje začátky
. A jezdi fakt co nejvíc sama, budeš víc spoléhat na sebe.
Tak jeď, tipni si, kolik máš od kraje, zastav a běž de mrknout.
Pak zkus jet kdyžtak k kousek blíž.
Jestli máš obecně blbý odhad a něco jako horší prostorovou orientaci v kombinaci s velkým autem a jsi ještě ke všemu menší, tak to holt bude chvilku trvat, ale dostaneš se do toho.
Já jsem se naučila kde mám mít stěrač s krajnici když koukám ven. Nebo prostě nějakou pomůcku si udělat.
Jinak někde mají krajnici - čáru - která je udělaná tak, aby bylo slyšet, když na ni najedeš. Třeba dálnice, ale nejen ty. Tak tam by to taky šlo dobře vyzkoušet za jízdy.
Ja si odstup od krajnice kontroluju v pravem zrcatku. A kdyz proti mne na uzke silnici (mame Viano) jede auto, tak zpomalim a jedu hodne ke kraji, auto projede a ja jedu dal. Na tech uzkych silnicich nastesti neni moc provoz, takze timto zpomalovanim neblokuju auta za mnou.
Příspěvek upraven 02.08.22 v 22:28
Tak tebe bych v protisměru potkat nechtěla ![]()
Kontroluj si to podle zrcátka a časem už to nebudeš potřebovat.
@Anonymní píše:
vyjezdit se, nic jiného asi nepomůže. Já jsem taky jela podle ostatních hodně vpravo, hodně vlevo. Používala jsem i spolujezdce, aby mi hlídal jak daleko jsem od krajnice ![]()
Chce to čas a úzké uličky jsou k naučení výborné i když nejlíp jak bylo řečeno. Zastavit a kouknout se jak stojíš a aby si neblokovala cestu tak někde mezi vesnicemi, kde není velký provoz…zastav, jako že pouštíš protijedoucí auto a běž se podívat zda by podle tebe projelo nebo ne..
To dáš
Já v tom byla šílená, myslela jsem si že skončíme v příkopě…jezdívala jsem hodně u krajnice.
A nedávno jsem objížděla stojící autobus na straně jedné a na straně druhé stojící auto a já mezi nimi…Tak tak, ale neškrtla jsem ani auta, ani autobus ![]()
Když to jde, tak jet pomaleji a kontrolovat v zrcátku. Turan je docela velké auto, ale i tak se dá. Za chvíli to budeš mít v oku.
@fenny píše:
Já si nepamatuju, že bych s tím odhadem někdy měla problém, ale učitel v autoškole mi říkal o zaparkovaných autech - ten ti neuhne a o protijedoucích - ten ti uhne
Mě instruktorka zase říkala… „Kdo stojí ten vyhrává“
![]()
Zakladatelko…Takže jestli si fakt nejsi jistá, že se vejdeš, tak kde to jde, tak klidně zastav. Ale zase aby si nebrzdila provoz
Ale určitě je to jen o zvyku a o cviku. Já takhle asi po 3 týdnech, co jsem měla řidičák jela po takové staré uzounké silnici, naproti mě auto a samozřejmě jsme si urazili zrcátka
Kdybych zajela na kraj a zastavila, byl by klid ![]()
Jezis nezastavovat, to se ti brzo nekdo podiva do kufru.
Zakladatelko, je to jednoduchy, vychytej si misto, kudy ti prostredni cara protina sterac. Je to takova pomucka. Casem se vyjezdis.
Jestli chces pravidlo, tak „kdyz to vypada, ze se nekam nevejdu, tak tam mam jeste aspon metr“
.
Holky, učím se řídit. Mám Turana. Bohužel mám někdy problém odhadnout vzdálenost od krajnice. Když je úzká silnice a proti jede auto, tak je to pro mě vždycky fuška. Co vám pomáhá ke zjištění, že ještě můžete zajet víc ke krajnici? Dneska jsem jela kolem zaparkovaných aut (pravá strana) a proti jelo auto. Tak nějak jsme se vešli, ale přítel říkal, že jsem od těch stojících aut měla ještě dva metry, že jsem byla příliš na straně toho auta, co jelo v protisměru. Já to prostě neodhadnu.