Dcera nechce přijmout mého přítele

466
3.3.19 10:45

Ahoj, dej jí čas. Nic víc s tím stejně dělat nemůžeš. Možná tě chce mít pro sebe, může mít strach, jestli to taky špatně nedopadne apod. Nevím jestli je ochotná o tom mluvit. Ale přítele bych neopoustela, pokud tě má rád, tak pochopí, že nemůžete tlačit na pilu. Malý bych zkusila říct, že j jako má ona kamarády, tak ty máš svý. A že by bylo moc fajn, kdyby je respektovala, tak jak to děláš ty. A zkusit spíš než výlet na začátku kino a tak. Kde není tak velký kontakt a přece jste spolu.

Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
862
3.3.19 11:07

Dala bych dceři čas, rok dva v tomto případě není žádná dlouhá doba. Jak dlouhé jsou návštěvy přítele u vás? Jestli pár hodin, tak OK, jestli celý víkend, tak je to na ni asi trochu moc hrr.
Děti v mladším školním věku (čili v tom, ve kterém právě tvoje dcera je) dle Matějčka (světově uznávaný dětský psycholog) nejhůře přijímají nové partnery svých rodičů. Dokonce hůře, než kdyby byly v pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
3.3.19 11:07

Nemyslím si, že by to bylo vzhledem. Proste je jen na ni brzo, aby po takové zkušenosti pustila do svého života dalšího chlapa. Dej ji čas, netlac na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.3.19 11:09

Bojí se, že o tebe přijde. Je to normální reakce. Vysvětlování nemá cenu. Musí vidět, že ji miluješ a přesvědčit se, že o tebe nepřijde. O tom jí ale nepřesvědčíš za týden. Musíš být trpělivá, nesoudit jí a nedopustit kvůli tomu žádné výstupy. Pak máš šanci, že ho časem přijme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MEduZKa35
3.3.19 11:09
@jukanda píše:
Ahoj, je to rok a půl co jsem se rozešla s otcem dcery. Byl to alkoholik a my jsme jeho stavy nezvládali. Ona sama s ním už nechtěla být, je jí 10 let. Nyní mám přítele, půl roku. Vidíme se velmi málo, ale je strašně hodný, na mě i na dceru, přesto ho nechce přijmout. Jeho návštěvu přežívá, o výletě nechce ani slyšet. Nechce se mnou o tom mluvit. Je o 10 let starší a tlustý, možná to ji vadí. Moc si s ním rozumím a nechci o něj přijít, ale taky nechci ublížit dceři. Co mám dělat, díky za jakoukoli pomoc

Já bych si s ní otevřeně promluvila, požádala ji ať mu dá šanci. Vysvětlovat..A taky ji ujistit, že tě jí přítel nebere, že tu vždy budeš pro ni a máš ji ráda.

• Citovat
  • Upravit
40536
3.3.19 11:11
@jukanda píše:
Ahoj, je to rok a půl co jsem se rozešla s otcem dcery. Byl to alkoholik a my jsme jeho stavy nezvládali. Ona sama s ním už nechtěla být, je jí 10 let. Nyní mám přítele, půl roku. Vidíme se velmi málo, ale je strašně hodný, na mě i na dceru, přesto ho nechce přijmout. Jeho návštěvu přežívá, o výletě nechce ani slyšet. Nechce se mnou o tom mluvit. Je o 10 let starší a tlustý, možná to ji vadí. Moc si s ním rozumím a nechci o něj přijít, ale taky nechci ublížit dceři. Co mám dělat, díky za jakoukoli pomoc

Já bych dceru v žádném případě nenutila, stýkala bych se s ním bez ní, ona opravdu nemusí stát o žádného nového náhradního tatínka, strýčka.

Opravdu nevidím důvod, když ona nechce, ji nutit, prostě mít svoje vztahy mimo ni, navíc ten rozchod je poměrně nedávno a ona je v tom nejhorším věku - ted to podle mě bude snášet hůř než kdyby byla tříletá anebo šestnáctiletá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
3.3.19 11:45
@jukanda píše:

Ahoj , dej tomu čas . Musite byt ted s pritelem tolerantni az uvidis , ze se vztah mezi tvym pritelem a dceroy zacina zlepsovat , tak je pošli nekam at jdou do kina nebo nekam do mesta nebo jestli se na to budou citit tak i na nejaky vylet.Kdyz tam nebude mit tebe , tak se ,, opře" o neho a tva dcera si ho jiste oblibi.Ale ted je jeste brzo.
Netlač na ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
3.3.19 11:52

Hlavně jí ho nenut, tím si na něj ona vypěstuje naprostou averzi. Pokud dcerka jeho návštěvy jen přežívá, tak bych si ho domů prostě netahala. Dcera má asi pořád v paměti stavy svého otce, dej jí čas a nech ji situaci strávit.

• Citovat
  • Upravit
5708
3.3.19 11:54
@free333 píše:
Já bych dceru v žádném případě nenutila, stýkala bych se s ním bez ní, ona opravdu nemusí stát o žádného nového náhradního tatínka, strýčka.Opravdu nevidím důvod, když ona nechce, ji nutit, prostě mít svoje vztahy mimo ni, navíc ten rozchod je poměrně nedávno a ona je v tom nejhorším věku - ted to podle mě bude snášet hůř než kdyby byla tříletá anebo šestnáctiletá…

S tím souhlasím. Za rok můžeš zjistit, že to není ten pravý (jsi s ním krátce) a ona ztratí dalšího „otce“. Samozřejmě, že nebudeš chtít zůstat sama, takže by byl v pořadí další „otec“ a takto může dcerka vystřídat plejádu tatínků. Pak by se mohlo stát, že by nejen tatínky odmítala, ale měla by dost i tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.3.19 20:52

Dobrý večer, děkuju všem za zprávy, je to tak, jak mi všichni radíte. Já si to uvědomuju, že to chce čas, ale tam někde v duši mám strach, jak se to bude vyvíjet. Je to zlatá holka a určitě bych ji nechtěla ublížit. On naštěstí taky. Jinak je to moc prima, že můžu s někým nestraným sdílet své starosti. Jukanda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí