Rozvedení - když děti byly ještě mimina...

Anonymní
1.3.19 19:33

Rozvedení - když děti byly ještě mimina...

Ahoj, předem se omlouvám za anonym, citlivé údaje…

mám manžela, má chlapce 6 let z bývalého vztahu, máme oho o víkendeh. vše funguje, klučina si ani nepamatuje rozvod rodičů, rozváděli se když mu byl rok. tatínka má nového, bydlí v krásném domě, k nm do bytu jezdí na víkendy. ted má i sestřičku, dva roky.

Chci se zeptat na zkušenosti- kdybychom s manželem chtěli vlastní dítě - u manželova syna vidíme, e by se těšil, chtěl by, doma má sestru, tak ví o co jde… tam je to ok. Přestože nezažil své rodiče společně, nejvíc ze všeho by si přál bráchu a to, aby se manžel a jeho maminka dali dohromady. Ale to je přirozené…nevěděla jsem, že si to přejí i děti, které nezažily rodiče spolu a nemohou si to pamatovat, ale je to logické…

No ale moje otázka - kdybychom chtěli mít své dítě.- jak vnímají děti, nově narozené do už staré situace se starším sourozencem, kterého vídají jen o víkendech, situaci? Jsou nějaké paologie na které je dobré se připravit? Nebo to berou normálně? Jak to tak obyčejně bývá + vaše zkušenosti? Na jaké situace se připravit?

Věřím, že když se narodí nové dítě do již vzniklé situace, bere to jako fak a nemělo by k žádným rozporům dojít… ale co když i sourozenci z rodiny kde se původní dítě tatínka vyskytuje jen občas, třeba taky nějak jinak prožívají.

:)

děkuju případně za odpovědi, na co se kdyžtak připravit. V současné době jsme spokojení štastní, komunikace na obou stranách je fajn, klučina by se na sourozence těšil. Mě ale de o to jak by to pak ve starším věku vnímalo moje dítě a jak třeba a jestli s ním o tom mluvit a tak… Ten interval vídání se u dětí by byl jednou za 14 dní víkend a věkoý rozdíl mezi dětmi, pokud by se nám podařilo třeba do dvou let dítě mít, by byl 8 let…

díky :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
M-A
689
1.3.19 19:45

Ja jsem byla mozna trochu v te pozici, nevlastni starsi bratr od taty, sam mel u mamy segru, my jsme byli doma dva mladsi… moc casto nechodil, bydleli jsme v jednom malem meste, jako deti si pamatuju ze jsem to moc nechapala a nemela ho rada, vzdycky me bil a provokoval a spolehal na to, ze mu to projde protoze je tata rad ze je u nas, ale ono mu to vlastne takovy styl jednani vydrzel az do dospelosti…nemam k nemu nejaky extra vztah, spis rozum rika ze bych mela byt pratelstejsi, ale spis dela prijmeni ostudu… ale my jsme uz dospeli (30), uplne jako male dite si to vic nepamatuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.19 20:09

My takový „patchwork“ máme. Mám dítě z předchozího vztahu, partner rovněž 1 dítě z předchozího vztahu, jsou stejně staré. K tomu máme jedno společné, věkový rozdíl 8 let. EEE, na co, že se to ptáš? Jak bude reagovat tvoje dítě na sourozence v pozdějším věku? To netuším, to naše nejmladší ty dvě starší miluje, i když s jedním vyrůstá a druhé vidí jen občas… I když je pravda, že se to mění, dříve měl raději to, které vídá jen občas a teď se to dost obrací, ale to nemusí být finálovka.

Jestli se rozhoduješ - mít dítě / nemít dítě - tak ano, pořiďte si ho. Nebudete litovat. A jak to časem bude, to Ti nikdo nenapíše, každé dítě je jiné a určitě nevidím problém v tom, že bude „problém“ starší nevlastní sourozenec…

• Citovat
  • Upravit
370
1.3.19 20:28

Já to tak mám. Můj otec si vzal partnerku, která už měla dceru, já k nim jezdila na víkendy a po čase se jim narodily holcicky dvojčátka. Takže dnes to je já 26let, dcera ,,macechy” 23 let a dvojčata 12 let. Všichni se zboznujeme a bylo tomu tak vždy. Neděláme rozdíly, jestli jsme vlastní nebo nevlastní sourozenci a to od začátku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.19 20:44
  • Citovat
  • Upravit
15503
2.3.19 11:06

Můj manzel má syna z předchozího vztahu, spolu máme malou dceru.. Jeho syn k nám jezdí na návštěvy, malou ségru má rád, ona jeho taky, žádný problém neni a nikdy nebyl. Kluk je o 11 starší, jiné sourozence nemá, takže je rád za sestřičku, když jsem byla těhotná hodně si přál ségru, hlavně z důvodu, že měl pocit, že brácha by byl jeho konkurence :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí