Dcera nechce vůbec jíst

18
21.3.17 22:55

Dcera nechce vůbec jíst

Pěkný večer, holky poraďte mi dcera nechce snídat, večeřet a pomalu už ani obědvat. Snídaně bývá jakš takš pokud jí nachystám namazaný rohlík sní 2 kousky a tím to pro ní hasne ale když jí dám jogurt, koblih, koláč to nemá problém sníst celý k obědu jí pomalu musím posílat pozvánku když ji volám ke stolu odpovídá mi že ne a nepřijde musím pro ní jít já a doprovodit jí ke stolu ale večeře ta bývá krutější… Jen co jí obleču do pyžama a po chvíli zavolám k večeři sice přijde sama ale jen co si sedne ke stolu začíná šíleně až hystericky brečet a řvát a nemá to konce až jí musím poslat do postele bez večeře protože už není z toho neustálého breku schopná jíst… Nechápu to proč, zoubky má zdravé. Vyzkoušela jsem před ní položit párek začal brek že musí jíst tak jsem jí párek vzala a místo něho jsem jí dala koláč a ten snědla bez problému tak mi řekněte kde je problém? To je tak závislá na sladkém nebo začíná být vybíravá nedej bože nemocná? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11700
21.3.17 23:00

@matonkaa
Tak předně nechápu, proč by měla večeřet v pyžamu, to jí dáváš tak pozdě? Třeba už je unavená? Jinak si tedy opravdu myslím, že pokud je dítě zdravé, tak by mělo mít hlad, pokud ho nemá, tak zkusím nějak zařídit, aby ho mělo (sport, podpora chuti k jídlu atd.), no a pokud ho má, ale vybírá si, tak to je problém výchovy. :nevim:
Jak je vůbec stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
21.3.17 23:04

No já bych párky taky nejedla… a není už večer unavená? a když jí uděláš nějakou kaši - krupicovou, ovesnou atp,.? Svačí? Je výrazně hubená, na svůj věk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
21.3.17 23:05

Ahoj, mám skoro stejně starou holčičku. Asi je to projev období vzdoru. Nedávej jí během dne takové pochutiny. Samozřejmě ti normální jídlo bude odmítat, ale hlad dostane dřív či později. Sevřela bych rty a zkusila prostě počkat, až sama řekne, že má hlad. A váží tvoje holčička normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
21.3.17 23:05

@hehehe jezis to jsou zase vyborne rady. Nevim co je tak divneho na veceri v pyzamu. Me deti take tak nekdy jedi. Prijdeme z venku, jdou rovnou do vany, pyzamo a vecere. Zakladatelko neboj, me obe deti take nemaji skoro nikdy hlam. Vse do nich cpu. A jsou ZDRAVE. ale nepises kolik ji je a jak prospiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
21.3.17 23:06

Já jen že známá měla holku, pořád si stěžovala jak holka nejí, přitom dítě bylo otesánek a matka měla naprosto jiné představy, kolik toho má dítě sníst oproti většině populace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
21.3.17 23:08

Nejdriv prece vecere, pak koupani, po koupani pyzamo, zuby vycistit a spat :) je jasny ze kdyz to nechce jist, tak zacne rvat ptz vi ze ji posles spat a nemusi to jist..tudy cesta nepovede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
21.3.17 23:09

@abidail
No není to zrovna příklad dobrého návyku… Když bych měla u dítěte problém s jídlem, tak dám rozhodně večeři před koupáním, to už se má dítě jakoby uklidňovat a připravovat na spánek. Je tu ale zásadní otázka, kolik tomu dítěti je. Je zcela jiná situace, jestli 3 roky nebo 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
21.3.17 23:11

@matonkaa A kolik má let? Jinak nevím další složení vaší stravy, ale já bych párek taky nechtěla. Nevíme jak rozmanitě jíte, ale jedno je jisté, holka dává přednost sladkému.
Nemocná není. Ale může být časem: obezita, cukrovka…
Takže chyba je v tobě, ty jsi jí takto naučila jíst.
Jo a taky bych nechtěla jíst v pyžamu, to je zvláštní zvyk. A mám pocit, že jí sama, že nemáte stolovací návyky. Nemá k jídlu pozitivní vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
21.3.17 23:13

@hehehe jaky dobry navyk? Vzdyt je to uplne jedno jestli ji pred nebo po. A jako koupani uklidnuje mozna mimina. Starsi deti si hrajou. Nekdy tam i dovadej. Nekdy je jen sprcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
21.3.17 23:14

@Trojlístek dle profilu 2-3roky. No jo, sedíte u stolu všichni co jste doma nebo jen to dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
21.3.17 23:15

To asi nebude tak zásadní, když má holčička problémy i jindy než při večeři. Jinak je jí 2 a půl, stačí rozkliknout profil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
21.3.17 23:20
@abidail píše:
@hehehe jaky dobry navyk? Vzdyt je to uplne jedno jestli ji pred nebo po. A jako koupani uklidnuje mozna mimina. Starsi deti si hrajou. Nekdy tam i dovadej. Nekdy je jen sprcha.

Dobrý návyk ve smyslu, že si sedneme všichni ke stolu k večeři a jíme… Ne, že tatínek slupne klobásu v chodu od lednice ke gauči a holčička se nutí někde v 8 hodin něco žvýkat po koupeli v pyžamu. :nevim: (ber to pouze jako příklad) :)
Mě třeba koupel uklidňuje, pak už hlad nemám, tak jsem asi mimino… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
21.3.17 23:20

Malej taky nesnida rohliky atak, da si rano mliko a chvilku na to treba jogurt, obed si da normalne semnou a veceri mu necham na talirku a uzobava prubezne vecer u televize a tesne pred spanim si da este mliko. Ja bych taky nejedla vecer v pyzamu parky, davej ji neco lehciho pred spanim, treba ji to pak tlaci v zaludku a ona si pamatuje a nechce to aby ji pak nebylo spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
21.3.17 23:25

@matonkaa
Jinak ještě tedy, s ohledem na věk, který už teď vím, nevidím nic špatného, když jí dáš ke snídani jenom ten jogurt, klidně každý den, nebo prostě upeč domácí buchtu/koláč… K obědu určitě víš, co má oblíbené, tak na tom je třeba stavět, postupně přidávat, obměňovat… No a u těch večeří bych začala tím načasováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí