Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Nesmysl, že je nemá ráda. Problém je podle mě to, že je ještě ve vývojové fázi, kdy je na tebe fixovaná. Dítě neumí vyjádřit své pocity, protože jim samo dobře nerozumí. Prostě chce být s tebou. Na sílu jí k nim cpát je nesmysl, až se nabaží tvé přítomnosti, tak se ta pupeční šňůra rozvolní a naopak k nim ráda půjde. Druhá věc je, že babi a děda zase nerozumí pocitům dítěte a tak to zhoršují.
ty vogo, u vás není normální, že se po příchodu domů umývají ruce a že se sundávají boty venku na chodbě??
![]()
ne, děda s babi jsou normální a ty jsi pra.se
@stinga ne, u nás se nezouvá u výtahu, ale doma na rohožce
A ruce si samozřejmě myje, ale doopravdy ji necham, aby si došla pro panenku.
@Kipa22 oni nejsou moc empatický, když neplace, mají pocit, že je stastna, pritom moc není. Nevím jestli je na mne až tak závislá, s tátou jde vždy bez problému, těší se na nej, jen zcela výjimečně nechce. Ona u nich není cely víkend, jen jednu noc (a on je u toho, de facto s nimi sama není vůbec).
A proč tam musí chodit? Řekla bych, že je malá, že je na mě závislá a na sílu jí k nim posílat nechci. Ať se třeba vzteknou. Jde o dítě, děda a babi se s tím musí poprat, jsou dospělí a svéprávní.
@stinga píše: Více
Někdo je prase a někdo je arogantní hulvát. Já raději ty prasata.
Nezlepší se to. Měla jsem babičku která neustále dávala rady a pokyny kolem úplně vseho. Nikdy jsem ji neměla rada, nechtěla u ní být a s věkem se to spis prohlubovalo. V dospělosti jsem kolikrát ani neotevřela a předstírala jsem, ze nejsem doma, jen proto abych půl dne nemusela poslouchat chytré řeči.
@Kipa22 píše: Více
mhm, tak si to užij, můžete se se zakladatelkou přihlásit do Výměny manželek, tam takové typy frčí
@stinga píše: Více
Vše lepší než tvá arogance, s kterou na emiminu reaguješ na většinu příspěvků.
@Kipa22 tlačí to ex…dokonce chce cely víkend, ale to jsem řekla, že ne, že bych pockala do 3 let. On tvrdí, že je úplně v pohodě a že nevidí důvod, proč by nemohla být se svým tátou cely víkend. Já si i myslím, že když je s nim, tak by to bylo úplně ok. Ale že z nich je trochu ve stresu.
@Alušáček píše: Více
No to je hrozny. Ale chápu. Já taky neměla nejlepší vztah s jednou z babiček, ale z jiných důvodů (vyrazne protezovala staršího sourozence). Ale jako měla jsem ji rada, jen hodně jinak, než tu druhou, která byla jako moje druhá máma.
Pritom oni jsou fajn, hodni, vzdělání, jen se bojim, že tohle bude jen a jen horší s jejich věkem a že až bude dcera víc mluvit, že bude víc a víc protestovat. A taky si myslím, že se to muže odrazit i na jejím vztahu s tátou, když bude mít zafixováno, že s nim jezdí za nimi.
@vokishka Jj nezijeme spolu, dceru mám v péči já, ex ji vidí kdykoliv chce během tydne (většinou to je obden na odpoledne a to si moc užívá, těší se na něj) a pak každý druhy víkend (na jednu noc zatím).
Ale já je znám dobre, do nedávná jsem u těch setkání byla taky, ale možná jsem byla rusivy element, protože jsem z nich taky nervózní ![]()
Jen tedy nechci, aby vyzněli jako zlí lidi. To ani omylem. Jen to podle me nemůže poznat malé dítě, to asi citi tu “chladnost” a nevidí za tím to, že jsou hodni, ale přísní (ve smyslu že trvají na svych pravidlech a ty se musí dodržovat bez kompromisu).
Já bych je za prarodiče brala, ale jak píšu - dívám se na ne dospělýma očima. Jako dítě bych z nich možná byla taky vynervovana.
Máme podobnou babičku a u nás se to nezlepšilo. Babička má přístup typu „jediná pravda je ta moje“.
Děti ji nemusí. Ona je hodně direktivní a pokud děti neposlechnou na první dobrou, má řeči typu, že být to její děti, dostaly by přes pr*el.
Plus vše musí být podle ní. Pokud jim dělá jídlo, tak maze vše máslem, ani jedno dítě máslo nejí a stejně jim to namaže. Nemají rády omáčku na knedlíky, ale podle ní to je suché a vždy jim to tak nalije…
U ní se musí nosit přezůvky, klidně jim je co 3 minuty připomíná a nutí nazout, musí se u ní převléct.
no a nebo je dítě prostě vykolejené s tím, že najednou je s tatínkem. Takže bych tomu určitě nebránila a nechala ho postupem času na celý víkend.
Ahoj všem,
máme menší problém s babi a dedou od ex. Dcera je od narození moc nemusí, sice už nebreci, když je vidí, ale dneska delala vše pro to, aby k nim nemusela a od rána říkala babi neeee děda neeee. Bylo mi ji lito.
Každý mi říkal, ze se to věkem zlepší, a asi ano, protože nebreci když je vidí, ale stastna není, spis je taková nervózní, neužívá si to.
Asi je to hodne o tom, že jsou pedanti a dceru to nebaví. Třeba nesmí vejít do dveří aniz by si sundala boty venku na chodbě, ani se nenadchne a musí si mýt ruce, neustále ji říkají co má nabrat na talíři a stále dostává nějaké pokyny. Třeba si vezme čepici, protože ji strašně baví si neustále dávat něco na hlavu a jejich reakce: sundej to, je vedro. Sundej to, to se doma nenosí…
Snažila jsem se ji říct, že ji mají radi a že to mysli dobre, ale asi je na to mala.
No, takže - zlepší se to nebo zhorší?
Budou ji 3.