Dcera nepracuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
847
6.1.20 21:17

@Božislava kámoška odjela do Kalifornie a vdala se tam. Tři dny po porodu už mazala do práce. Hlídá děcka. Mají se dobře, ale doma rozhodně není. Pracuje 7 dní v tejdnu. Ale má milujícího chlapa. U ní jsem čekala, že si narazí nějakýho pracháče, protože je to fakt krásná holka a vždycky byla. Má malíře pokojů. Žádný terno, každej čekal víc, ale ona je šťastná. Vdala se tam už jednou, manžel voják jí zabalil věci do krabic a dal to do úschovny, něco z toho prodal, jakmile odjela do ČR navštívit rodiče. Finančně se teď má hůř než s prvním, ale je šťastná a neměnila by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
6.1.20 21:23
@Hamouzka píše:
@Božislava kámoška odjela do Kalifornie a vdala se tam. Tři dny po porodu už mazala do práce. Hlídá děcka. Mají se dobře, ale doma rozhodně není. Pracuje 7 dní v tejdnu. Ale má milujícího chlapa. U ní jsem čekala, že si narazí nějakýho pracháče, protože je to fakt krásná holka a vždycky byla. Má malíře pokojů. Žádný terno, každej čekal víc, ale ona je šťastná. Vdala se tam už jednou, manžel voják jí zabalil věci do krabic a dal to do úschovny, něco z toho prodal, jakmile odjela do ČR navštívit rodiče. Finančně se teď má hůř než s prvním, ale je šťastná a neměnila by.

Tak když je šťastná tak ji to přejme. Mně by pracovat 7dní v tejdnu už jeblo, ale je mi 48 let a mám už artrozu kolene, tak se už nechci honit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
6.1.20 21:41

Zakladatelko, klid. Jsi jako moje máma, ta si dělá starosti asi ze sportu nebo že jí to baví, nevím, ale kolikrát je to fakt mazec, kvůli jakým blbostem nemůže spát a nad čím pořád přemýšlí. Já naštěstí taková nejsem, zatím jsem si vždycky nějak poradila a manžela mám zodpovědného a nebojácného, ten nekecá ale jedná a nehrouti se ale řeší a bere věci jak jsou, nestresuje se dopředu.
Taky jsem toho moc nenapracovala, do 26 škola, pak dvě děti, pak 2 roky práce a teď jsem rok na RD. Je mi 36. Mám VŠ, ale blbej obor, pokus v něm někdy budu pracovat, tak to bude náhoda nebo zázrak. Co budu dělat po RD nevím, je to daleko. Ale nějak to dopadne, jako vždycky. S mužem šetříme, investujeme, když budu chvíli bez práce, svět se nezboří. Ono ty tři děti taky zaberou dost energie a času a malé jsou jen jednou. Vypravit je do života je stejně záslužné a důležité, jako mít zaměstnání. Zkusila jsem si starat se o děti, domácnost a pracovat na směny, a pokud to půjde jinak, beru to všemi deseti.
Nech dceru ať žije jak uzná za vhodné. Na nervy je fajn meduňka, třezalka a jóga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148523
6.1.20 22:55
@Enmamma píše:
No tak samozřejmě, že není každá generace sériová výroba, jeden kus jak druhej. Ale generace 50+ má obvykle nervy, „co by tomu řekla paní XY a jak by na nás lidi koukali“. Mladší generaci je to obvykle u zádele.

Je mi padesát plus(bohužel) a nějaký co by na to lidi mi může být u zadní části těla. Pro mě je důležité, aby mě děti byly šťastné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
7.1.20 00:34
@Anna766 píše:
Je mi padesát plus(bohužel) a nějaký co by na to lidi mi může být u zadní části těla. Pro mě je důležité, aby mě děti byly šťastné.

Tak nějak :palec: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21593
7.1.20 12:02
@Kelsey píše:
@warita
No je fakt, ze nezehlim :oops: :oops:. Valchu nevlastnime, pracka pere uplne sama, susicka susi sama. Mi zustane prace, ze to tam dam a prendam, pak teple poskladam.
Odnaset poskladane do skrini pomahaji decka.
To stejne mycka a vysavac. To zapnu a jede. Mi zustane vytrit. Na toto fesaka nemame. (zatim ????). My zijeme ve velke obci, kde mame i supermarket, kdyz se to vezme autem v dobe, kdy maji decka krouzky market a reznictvi. Nebo se tam chlap stavi, kdyz jede po nocni nebo ma volno, tak do obchodu vubec nemusim odpoledne.
Posledni rok varim prevazne podle Brichace Toma, ze ma v tech receptech rychle a jednoduche vychytavky. Takze pres tyden Brichace rychlovareni a o vikendu se vyvaruje vic. Ale davnou jsou pryc doby na rodicaku, kdy jsme i pecivo pekli doma. To uz nedelame. A decka jsem si naucila stejne, jak to bylo za nas. Ze se uci ve stejnou dobu v kuchyni u jednoho stolu (zatim to staci). Vetsinou hned po prichodu, ze pak jdou na krouzky nebo chteji za kamarady ven litat, tak my co nejdriv to jde delame ukoly. Prece si to zorganizujeme, aby to bylo ok a nebyl nikdo ustvany. Sestra ted nastoupila po rodicaku, takze ti teprve zajizdi rezim, az si vse ustali, tak bude ok. U nich bude rano vypravovat a vodit do skolky tatka, ze chtela driv rano zacinat v kanclu a odpoledne byt driv doma. Zije v Praze. Vysli ji vstric.Příspěvek upraven 06.01.20 v 21:08

Dekuju za vycerpavajici odpoved. :kytka:

Nicmene… to, ze ty delas veci tak minimalisticky nic nemeni na tom, ze to prace JE. I blbe naskladani nadobi do mycky je prace, i kdyz ti nezabere hodiny a hodiny.

A nekteri lide preferuji delat veci poradne, ne minimalisticky. Treba i chteji pect vlastni pecivo, jak si vzpominala. Chteji mit vyzehlene pradlo. Ne vsichni maji doma susicku, my treba nemame, protoze na ni neni misto. Zkratka a dobre, kdyz se te domacnosti venujes opravdu poradne a intenzivne, tak to zabere cas a kmitas v podstate cely den.

A je to otazka volby. Nikdo nikoho nenuti kysnout doma, kdyz o to nestoji. Takze pokud zena citi silnou potrebu se karierne realizovat mimo domov, coz je naprosto v poradku, tak treba sidi trochu tu domacnost, dela to minimalisticky a to ji umoznuje chodit popritom do prace.

Jine zeny citi naopak naplneni v tom se starat o deti, rodinu a jejich partner oceni, ze se vraci domu k teple veceri, ze se uklid nemusi dohanet pod stresem pres vikend, ze pradlo je vyzehlene a ze je o deti spickove postarano. A ze manzelka je spokojena, nevystresovana a doma je pohoda. To vse samozrejme za predpokladu, ze financni situace to dovoli a ze partner sdili tuto zivotni filozofii s partnerkou… nebo jinak receno, ze to neni proti vuli jednoho z partneru.

A na zaver, ze ty zvladas plny uvazek a starost o domacnost bez zaludecnich vredu je obdivuhodne, nicmene ne vsechny zeny jsou tak odolne. Pro hodne zen to JE stres a nemuzes od nich ocekavat, ze to budou zvladat tak dobre, jako ty, jenom proto, ze tobe to jde. Muzes byt na sebe hrda, ale mozna trochu pochopeni pro „slabsi“ jedince by nebylo na skodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová