Dcera neustále mluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.11.19 20:14
@Pocahonta píše:
Jestli to přejde - Bůh ví, dceři bude za chvíli 5 a přijde mi, že se to malinko lepší. Ona má ale celkově problémy s aktivní slovní zásobou, pasivní má dobrou. Měla jsem u ní podezření na vývojovou dysfázii, ale tu psycholožka ani odbornice ze speciální poradny nepotvrdily. Pokud se ti zdá, že se synátorem můžeš mluvit úplně normálně (odpoví ti popravdě na konkrétní věci), ale jen má někdy bujnou fantazii, tak je to pro tohle období zcela normální. Dcera má např. problém, když se ji zeptáš: „Na co je klíč?“, tak ona odpoví: „Domů“.

Aha. Tak ja se zeptam, na co je klic a prej na utahovani ten z dilny a na odemykani ten od domu. Tak dobry. Dekuji moc za pomoc. :hug: Obcas nevim, co je v norme a co ne. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.19 20:22
@mrav píše:
Nic neobvyklého to není. Anička má také bujnou fantazii. :mavam:

On si diky tomu dokaze sam hrat hodiny. Male lego stavi tak, jak o tri roky starsi deti. To same ty jeho pribehy. Pri hrani. Obcas uplne ziram.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.19 20:54

Bud za to ráda, moje 4 leá má dysfázii a mluví hodně, ale stylem hatamatapata, jestli říká 30 slov, tak je to hodně, vůbec ji není rozumět, dnes třeba je pes apu paki nini a ted sherloku přelož to..cvičíme pořád a zatím nic moc, každé slovo se musí naučit a ještě ho komolí..a mluví hodně, na cizí, na děti a to máš vidět jak se lidi tváří, jinak je to přátelská, veselá a komunikativní holčička, ale ta řeč..a už si to uvedomuje a stahuje se do sebe, co bych za to dala kdyby mluvila srozumitelně, byt nějaké fantazijní věci..

• Citovat
  • Upravit
1429
9.11.19 23:12
@Anonymní píše:
Bud za to ráda, moje 4 leá má dysfázii a mluví hodně, ale stylem hatamatapata, jestli říká 30 slov, tak je to hodně, vůbec ji není rozumět, dnes třeba je pes apu paki nini a ted sherloku přelož to..cvičíme pořád a zatím nic moc, každé slovo se musí naučit a ještě ho komolí..a mluví hodně, na cizí, na děti a to máš vidět jak se lidi tváří, jinak je to přátelská, veselá a komunikativní holčička, ale ta řeč..a už si to uvedomuje a stahuje se do sebe, co bych za to dala kdyby mluvila srozumitelně, byt nějaké fantazijní věci..

A můžu se zeptat, jak s dcerou cvičíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 22:53

Kdy vaše děti přešlo neustálé mluvení a vydávání zvuků?
Synovi je 8 a mluví pořád. V létě jsme byli na dovolené s kamarády a kamarádka si myslela, že mají ukecané dítě. Po týdnu se dcerce omlouvala, že je vlastně tichá.
Syn vše komentuje, ale úplně vše. U filmů, u jídla, u doktorky, u logopedky, ve škole, na kroužku, u čtení (i když čte sám, tak každé slovo okomentuje a opět to dělá i ve škole)… Učitelka ho posadila dozadu a co vím, tak s asistentkou ho opakovaně napomínají, aby mlčel. Vyvolává ho málo, protože se nedá utnout. Pokud nemá, co by řekl, tak aspoň vydává zvuky. Střílí, dělá motorku, vydává zvuky zvířat, nebo si jen neartikulovaně zpívá.
Dneska jsem na něj už ječela, ať už chvíli mlčí. Jeho sourozenec se mě ptal, jestli nemůže na pár dní odjet, aby se taky dostal ke slovu.
Už ho kolikrát ani nevnímám, ale zvuky zatím vytěsnit neumím.

• Citovat
  • Upravit
31.8.22 23:23

Neporadím, ale úplně jsi mi připomněla borce, co s námi jezdí autem do práce… Sedí vzadu za námi a jakmile si s přítelem povídáme spolu, tak on začne být značně nervózní, vzdycha, brouka, vydává nějaké monotónní zvuky… Jak kdyby nutně potřeboval si ulevit a začít mluvit… Já úplně cítím tu jeho nervozitu, že není zrovna středem pozornosti :lol: No masakr u dospělého chlapa :roll: takže nechci strašit, ale třeba ho to nepřejde nikdy :lol: není jeden z vás rodičů taky takový? Že to třeba po někom zdědil… Nebo co prarodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 23:33

Jak ja ti rozumim, mam doma to same a je mu taky 8 let :roll: nekdy mam pocit, ze mam krucek ke zblazneni. Kdokoliv s nim chvili je, vraci mi ho s poznamkou, ze furt mluvi. Kazdy den je sichta. Kdyz odpovidam hm, tak se pta, jestli ho vubec vnimam. Neda se s nim vubec odpocnout. Kdyz je sam na zachode, vykrikuje a dela ty zvuky, jak popisujes :?

• Citovat
  • Upravit
3678
31.8.22 23:34

Můj syn taky pořád mele. Nejhorší je, když jedeme autem a on do mě pořád hučí, já ho poprosím, ať je potichu, že se potřebuju soustřdit na jízdu, že to tam fakt neznám a za půl minuty zezadu „mamíííí“…on od mala nechápe, že když ho poprosím, aby nemluvil, tak to myslím vážně. A to už má 9 let a jde do 4 třídy. No a dcerka je něco podobného. Být s nimi celý den je zážitek. On nezavře pusu, páč mi pořád něco vykládá a dcera si zpívá - nezná jedinou písničku, ale umí dokonale melodie různých písniček ze školky a filmů a do nich vkládá svá slova (někdy je to fakt extra vtipné). Jet s nimi samotnými autem 5 hodin v kuse je mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
31.8.22 23:42
@Anonymní píše:
Synovi je 8 a mluví pořád. V létě jsme byli na dovolené s kamarády a kamarádka si myslela, že mají ukecané dítě. Po týdnu se dcerce omlouvala, že je vlastně tichá.
Syn vše komentuje, ale úplně vše. U filmů, u jídla, u doktorky, u logopedky, ve škole, na kroužku, u čtení (i když čte sám, tak každé slovo okomentuje a opět to dělá i ve škole)… Učitelka ho posadila dozadu a co vím, tak s asistentkou ho opakovaně napomínají, aby mlčel. Vyvolává ho málo, protože se nedá utnout. Pokud nemá, co by řekl, tak aspoň vydává zvuky. Střílí, dělá motorku, vydává zvuky zvířat, nebo si jen neartikulovaně zpívá.
Dneska jsem na něj už ječela, ať už chvíli mlčí. Jeho sourozenec se mě ptal, jestli nemůže na pár dní odjet, aby se taky dostal ke slovu.

Lepší když mluví, než když máš doma mutismu nebo nemluvné dítě, tam je to mnohem horší

• Citovat
  • Upravit
504
31.8.22 23:58

Naše 8leta dcera to samé a do toho 3leta co mele a mele a mele. Kdyz neodpovídám, tak do mě ťuká prstem do ramene a mami, mami, mami, mamiiiii a furt dokud neřeknu no?! a pak jede dál. Je to na denním pořádku a jsem z toho taky hrozně hotová. Nikde není chvilka klidu. Ta 8leta, to ještě jde ale mladší dcera se teď silene rozmluvila a mluví fakt celý den, bez přestávky a kdyz se ty dvě spojí, mám hlavu jak balón. :roll: Svoje děti miluju, ale co bych dala za jeden volný den fakt jen pro sebe. Klidně bych se nechala zavřít na celej den do kůlny, hlavně že by tam bylo ticho. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
1.9.22 01:21

Jupííí, nejsem sama!!! Obě děti od doby, co vyslovily první slabiku, tu pusu nezavřely. Starší holce je 10. Úplně nejhorší to je, když přijdu z práce ztrhaná jak borůvka a oba najednou mi musí sdělit vše!!! co do té doby dělaly. Vzájemně se přeřvávaj a na můj požadavek o chvíli klidu nereagujou. To je jako by byly v nějakým povídacím tranzu. To samý v autě, v obchodě, když potřebuju přemýšlet nad nákupem, atd. Masakr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
1.9.22 05:46

Hihi, mam doma to same, dcera mluvi nonstop porad od rana do vecera a kdyz ji reknu, at uz je zticha, vydrzi to max 20 sekund. Pripadne vydava zvuky zvirat, vyje jako sakal a steka jako pes.
Mladsi zacina mluvit ted a vypada to, ze to budu mit doma 2× :mrgreen:
Ale zase lepsi, nez kdyby nemluvili. Jednu dobu jsem uvazovala o spuntech do usi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
1.9.22 05:49

@Anet 123 jedu za dva tydny na jednu noc pryc pracovne sama do hotelu, strasns se uz tesim na to ticho a klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.22 07:11

Holky, já jsem učitelka, takže odpoledne mám hlavu jak pátrací balón a do toho on. Starší taky mluvi, ale ten tak nějak k tématu.
Víc než mluvení mi vadí ty jeho zvuky. Pořád. I když někam jdeme, tak skáče a vydává zvuky.

• Citovat
  • Upravit
76579
1.9.22 07:27
@Anonymní píše:

ADHD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect