Na prázdninach se může cokoliv?

258
4.7.16 21:17

Na prazdninach se muze cokoliv?

Holky mala se mi vratila po vikendu od babičky..

Ale masakr.. Jsem mamina nejhorsi, u babicky se vecerel nanuk, chodilo se spat ve 22 nejdriv, divali se na pohadky klidne 4 hodiny v kuse :(

Po obede se nemusi spat atd.. Dcera ma 3,5r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32917
4.7.16 21:20

No tak záleží jak jste byly s babičkou domluvené, jake to bývá při návštěvách, jak znas její výchovné metody, jak ona respektuje ty tvé..
Krátkodobé vybočení z režimu bych tolik neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
4.7.16 21:20

@agulka jo, může

U babičky její pravidla a u mě moje.

Jak já milovala absenci pravidel a povinnosti na prázdninách. :mrgreen:

Sice je holka malá, ale tak ona se zase srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
4.7.16 21:21

Měla sis domluvit pravidla s babi dopředu. Moje máma syna rozmazluje taky, ale já její hlídání potrebuju, protože chodím do práce. Bydlíme spolu, tak je to složitější, ale od dvou a půl let chápe, ze je rozdíl být doma a u babi. Ani mi tak nevadí sladkosti, jako spíš ze ho krmí a vše mu nosí až pod nos. Jestli tam dítě jezdí jen na prázdniny, tak bych nechala prarodiče, ať si trochu zarozmazlují :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.7.16 21:23

Ona si zase doma zvykne, neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
4.7.16 21:24

Jasně, že prázdniny znamená volnější režim. U babiček je mi jedno, co se děje, já si je pak doma srovnám. A i když přes rok šlapou jako hodinky na čas, tak dneska třeba šli spát až v devět…ono babičky toho hodně dovolí, ale moje děti tam dobře spí, jí i se chovají, to já neznám :-D tak ať si to dělají, jak uznají za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
4.7.16 21:26

Jej, kdybych měla tuhle starost… já zase svou musím bránit, jak je moje matka náročná a přísná a některé věci dělá z mého pohledu úplně beze smyslu (a to u mě byla ještě dvakrát tak náročná)… ale alespoň na větší polovině (zatím) se shodneme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.7.16 21:30

Já se vůbec nestarám o to, jak se co dělá u prarodičů. Zajímají mě akorát zážitky, jinak nic. Kluk se mi vrací živej, zdravej, občas trochu podřenej :lol: Ale nejspíš 100% spokojenej, když nechce domů.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.7.16 21:32

Něřeším, jaký má režim u babiček. Hlavní je, že je kluk spokojený. I doma má o prázdniny trochu volnější režim.

• Citovat
  • Upravit
3157
4.7.16 21:34
@agulka píše:
Holky mala se mi vratila po vikendu od babičky..

Ale masakr.. Jsem mamina nejhorsi, u babicky se vecerel nanuk, chodilo se spat ve 22 nejdriv, divali se na pohadky klidne 4 hodiny v kuse :(

Po obede se nemusi spat atd.. Dcera ma 3,5r

Nic tak tragického na tom nevidím, 3,5r už snad po obědě spát nemusí až tak nutně, že jde občas spát ve 22 hod, taky nevidím problém, nanuk k večeři když to není každý den a není i k snídani.. nenapsalas jak dlouho tam holka byla.. jestli ten jeden víkend, pak bych to nehrotila vůbec, jestli tam takhle bude měsíc a tobě se to nelíbí tak si to holt budeš muset pořešit s babičkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
676
4.7.16 21:34

@agulka moji kluci jsou hrozné rozpětí, když přijedou od babičky. Ale taky jim vysvětlím, že u babičky jsi její pravidla a u mě moje a nějak to respektujou, ale než zase zajedou jsou to rak 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
4.7.16 21:37

Zhruba do dvou let jsem dávala přesnější pokyny (např. když se učil děkovat, prosit apod., tak jsem chtěla, aby v tom byli důslední a podpořili to v něm). Teď už jen „nezapomeňte čistit zuby, mazat opalovacím krémem a na sluníčku klobouk, a užijte si to“. Zbytek je na prarodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
4.7.16 21:44

Moje dite tohoto veku uz by nejelo. Nesouhlasim s rozvolnenim rezimu u babiček u tak malého dítěte, které ani nechape vyznam prázdnin. Babička by mela respektovat cas jídla, poledniho spánku, pokud je dite zvyklé a večerní ukládání. Na to, aby se podstatnou cast dne dívalo na Tv, nemusí k babičce jezdit :nevim: Ale tolerovala bych to při spatnem počasí, nemoci. Samozřejmostí je vyber vhodných pořadů, ne pustit dětský kanál a dal se nestarat. Školáky bych nechala zit, ti se srovnají, navic dokáží zhodnotit, co fakt zvládnou a nesouhlasí kazdou blbost. A tu výjimku si užít. Ale tříleté dite, zalezi na povaze, bych mohla rovnat nekolik dní. Sama vidim na čtyřleté dceři, jak je unavená, kdyz jde spát pozdeji, na ponocování neni stavěna.

Rozhořčení chápu, s babičkou bych udělala pohovor, s tim, ze uvolněny rezim jen odsud posud, jinak dite nepřijede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
4.7.16 21:46

Co já bych dala za to, aby naše dcerka měla nějakou babičku…Zakladatelko neboj, ono to přejde a zase budeš nejúžasnější maminka :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.7.16 21:47

Raději neresim co se děje u prarodičů. Mám tři děti a jenom jedny nervy.
Ovšem. To že je večerka pozdeji ani doma neresim. Jak jsou prázdniny nebo vikend to se u nás na večerky nehraje.
Oni stejně usnou, že jsou vyflustli s celodenního lítání venku mezi kolem, trampolinou, bazénem, psem. Ale ten pocit rebelie, že smí jít spát neomezene když nejsou školní, skolkove povinnosti jim i doma dopřáváme.
Zmrzlinu by dostali i doma, ale jen pokud by snedli svou večeři.
Zítra má být hnusne tak asi taky pojedou pohadky.
Naše vezem na prázdniny v pátek, do neděle tam taky zůstaneme a pak si to nasi stejně udělají po svém. Kdy se vrátí moje opičky, zatím není dohodnuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí