Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky, já jsem učitelka, takže odpoledne mám hlavu jak pátrací balón a do toho on. Starší taky mluvi, ale ten tak nějak k tématu.
Víc než mluvení mi vadí ty jeho zvuky. Pořád. I když někam jdeme, tak skáče a vydává zvuky.
Ja si nemyslim, ze ma nase ADHD, pricitam to temperamentu. Pamatuju si ji ve 4 letech na zastavce, ostatni deti stoji a ona lita vedle me dokola a zpiva vesele Vanoce
ve skolce jsem se na to ptala a pry vubec, mavli nad tim rukou. Pry ma akorat moc energie a potrebuju vse vsem sdelovat. Septat neumi, bohuzel.
@blumen ono to mluvení ještě jde. Mně nejvíc vadí ty zvuky. Prostě pořád a to i o hodinách ve škole. Vím, že kukal a kdakal… Ve škole musí sedět sám a občas ho učitelka i točila zady k dětem.
@Anonymní píše:
@blumen ono to mluvení ještě jde. Mně nejvíc vadí ty zvuky. Prostě pořád a to i o hodinách ve škole. Vím, že kukal a kdakal… Ve škole musí sedět sám a občas ho učitelka i točila zady k dětem.
@Anonymní píše:
Ještě taky může objevit beatbox..a to je teprve maso..to se dá dělat neustále dokola ![]()
@Takyjedna píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Díky! Jsem se málem počůrala z toho. Ale neporadím, nevím. Ale tohle mě rozesmálo hodně
Jo, je s ním legrace. Takhle jednou kukal 3 hodiny ve vlaku. Jeli jsme třemi vlaky. V prvním vlaku jsem ho krotila, ve třetím jsem se tvářila, že není můj ![]()
Ve druhém se k němu přidávaly další děti.
@Svetluska55 píše:
Ještě taky může objevit beatbox..a to je teprve maso..to se dá dělat neustále dokola
Ano, beatbox dělá taky a střídá to s motorkou a samopalem. Případně klape jako kůň.
@Anonymní píše:
Jo, je s ním legrace. Takhle jednou kukal 3 hodiny ve vlaku. Jeli jsme třemi vlaky. V prvním vlaku jsem ho krotila, ve třetím jsem se tvářila, že není můj
@Anonymní píše:
Tak ve skole ucitelka nic nerikala, ona vyje doma jako sakal a steka, to si nevyberes
a pak to opakuje malej a stekaji oba. Jak u blbecku na dvorecku rikam …
@Anonymní píše:
Jo, je s ním legrace. Takhle jednou kukal 3 hodiny ve vlaku. Jeli jsme třemi vlaky. V prvním vlaku jsem ho krotila, ve třetím jsem se tvářila, že není můj
Ve vlaku si nastesti ted cetla knizku a byla zticha
ale nesedela se mnou
(nebylo u me uz misto).
@blumen píše:
Tak ve skole ucitelka nic nerikala, ona vyje doma jako sakal a steka, to si nevyberesa pak to opakuje malej a stekaji oba. Jak u blbecku na dvorecku rikam …
Ano, vyje, štěká, mnouka, kokrha, chrochtá, bučí, vrčí.
@T.C. Morgan píše:
Naše pětiletá dcerka taky pusu nezavře, mluví a ječí i ze spaní. Cizím taky vykládá všechno možný, odmalička se nikoho nebojí, klidně si ji mohl odvést někdo cizí a ani nepípla. Pusa ji jede jak kolovrátek, když jí člověk neodpoví, tak mu strčí hlavu přímo před obličej a když se na ní nepodívá, tak mu ji ještě násilím natočíno snad z toho časem vyroste, ale nedá se říct že by mi to vadilo, hlavně že je zdravá.
Mne uzvanenost zustala, kdyz jsem s pritelem pusu nezavru, on je rad ze nemusi vymyslet temata..pry jedina doba kdyz stichnu, je po sexu.. ![]()
V klidu, já taky myslím že nás má adhd, jedna psycholožka řekla, že asi adhd, druhá že určitě ne.
Kluk nevydrží bez pohybu sedět 20 vteřin, musí klepat nohama nebo rukama. Podupává si i u jídla, když je doma neexistuje kouknou se třeba na zprávy, jedině se sluchátky.
A jak někdo psal že je to na palici, tak fakt jo, nebojím se říct, že je to psychicky teror.
Je těžký mít takový dítě rád, být tolerantní a brát to s nadhledem, navíc když to dítě není moje, ale vyvdané, máma se na něj vyprdla, ale to jiná story. Dělám co můžu, jsem na něj milá a hodná, bere mě jako mámu, nemůže za to, ale nejraději bych ho prodala do cirkusu
.
@Big boss on je to hukot i u vlastního.
Já si taky myslím, že tam ADHD je, ale zatím nikde není tak vedený.
Jo, často se uklidňuju a říkám si, že je normální, žě bych ho chvílemi nejraději zrubala jak žito, protože tam není ta mateřská láska, tak si takové pocity muži dovolit a vlastně si to ani nemusím vyčítat ![]()
Po dnesku jsem musela do diskuze nahlednout znovu, abych se uklidnila, ze na tom takto nejsem sama
muj maly stryc Pepin se nezastavil a presne, jak popisujete: „Mamiii, mamiii, mamiii“
je strasne zvidavy a to se mi libi, ale casto se pta, jen aby udrzel kontakt, proste ani nedopovim jednu odpoved na otazku a pta se dal - a jsou to treba jen blbosti, ktere vi, jen potrebuje komunikovat. A kdyz se schovam do kuchyne a vari, tak bud prijde a pokracuje, nebo si vedle aspon zpiva
Motoricky neklid jsem zaznamenala taky, stejne jako manzel
porad poklepava nohou, pobiha, osiva se.
A tez jsem se obavala ADHD, prubezne se ujistuju u ucitelek - zatim se shodujou, ze to neni nic k reseni, ze je to proste typ osobnosti.