Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vím proč. Zvykla si na vaši postel. Je ji příjemnější být s vámi. Malý mozecek nechápe, proč jednou to jde a jednou ne. Přestante ji plést hlavu a rozhodni se - buď bude celou noc v postýlce, nebo s vámi posteli. A ne jednou tak a pak jinak. Chudak dite.
@Anonymní píše: Že by řvala, protože chce k vám do postele a pak usnula během chvilky, protože dosáhla svého?
Proč anonym? Co je na tom citlivého?
Malá mi dělala pomalu to samé ja ji prostě po jídle dala do postýlky do každé ruku jednoho dudlika a nechala ji dokud neusla a teď už s tím problém nemáme jen prostě zkouší jestli dosáhne svého
Dcerka se každou noc stěhovala do naší postele a vůbec jsem to neřešila, prostě chtěla být u maminky, vždyť je to to nejkrásnější se přitulit k mrnouskovi
Neboj, v patnácti už su tebe spát nebude ![]()
Ale ona sama usínala asi 2 měsíce a z ničeho nic, jakoby se tam bála
To je jak u nás
dcera 14 měsíců, donedávna celou noc spala u sebe v postýlce…A teď pár týdnů se to nějak zvrtlo a najednou už je celou noc u mě
ale mě to nevadí, malá je jen chviličku, tak se mazlíme ![]()
@amka.82 no bráchovi je 10 a od miminka spí jenom s mamkou jinak neusne takže pro mě to je odstrašující případ 😂
Jojo máme to samé.. 13 měsíců a poslední týden odmítá sama usnout v postýlce.. Takže místo usínání v 7 jde spát až semnou v 10
![]()
Můžou to být zoubky, nebo prostě chce být s vámi, u dětí se to mění docela často.
Taky jsme to teď měli, syn 13 měsíců. Večer to šlo, ale přes den jako bych ho vraždila. Tlačí se mu asi 5 zubů najednou, visí na mně celý den. Do toho byl nemocný, takže když bylo potřeba, spinkal u mámy.
U nas byla problém postýlka se spruslema, taková ta klasická. Prostě v ní nebude. Pořídila jsem matraci na zem (pro dospělého), a tam spí. Tedy taky ne vždy. Když to jde dobře, tak ho tam uspime a vydrží celou noc. Tedy občas zabreci, když chce napít nebo má plnou plinu. Někdy když mu plina přeteče, tak se zvedne a jde si pro mě do ložnice. Já ho tam v manželský posteli prebalim a převlecu, on napůl spí. No a pak ho odnesu do dětského a tam spí dál. Občas ale přijde jen tak, pokud je to cca mezi 4-5a později, tak ho tam necháme, jinak přenáším. Ale taky nejsem 100% důsledná.
Tak syn naštěstí usíná v postýlce v pohodě, v noci si ho většinou taky beru k sobě, ale pak ho přenesu, bojím se hrozně, že by spadl - bude mu 16 měsíců. Jak to řešíte holky? Jednou se stalo, že slezl, netuším jak.. ![]()
@amka.82 píše:
Dcerka se každou noc stěhovala do naší postele a vůbec jsem to neřešila, prostě chtěla být u maminky, vždyť je to to nejkrásnější se přitulit k mrnouskoviNeboj, v patnácti už su tebe spát nebude
Přesně tak. První dceru jsem násilně učila na postýlku a mělo to za následek akorát stres můj i dceřin. U druhé dcery jsme měly postýlku defacto na parádu, měla v ní hračky a hrála si v ní, jinak od mala spala se mnou v posteli a stále spí, je jí 2,5 roku a fakt tohle neřeším. Opravdu se nebojím, že ještě v 10 letech bude s námi spát v posteli. Starší dceru, když se narodila ta mladší a já zjistila, že všem dělá dobře netlačit na pilu, taky brala k sobě, to jí bylo 5, ale trvalo to jen chvilku a sama už chce spát ve svém pokoji. A pak holky budou mít palandu, až mladší bude těch 5, 6 let, tak si myslím, že určitě bude chtít spát se ségrou na palandě, možná i dřív.
@Macik.S píše:
Tak syn naštěstí usíná v postýlce v pohodě, v noci si ho většinou taky beru k sobě, ale pak ho přenesu, bojím se hrozně, že by spadl - bude mu 16 měsíců. Jak to řešíte holky? Jednou se stalo, že slezl, netuším jak..
Spí uprostřed. Z jedné strany postele je postýlka z druhé si na zem dávám postář a starou peřinu. Dřív jsem si tam toho cpala
víc a kolem celé postele. V tomto věku umí slézt z postele většina dětí. Dcera leze dolů a nahoru podle potřeby
. Né, samozřejmě se taky trochu bojím, aby sebou v polospánku nepraštila na zem, ale zatím dobré.
Že by řvala, protože chce k vám do postele a pak usnula během chvilky, protože dosáhla svého
?