Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Macik.S píše:
Tak syn naštěstí usíná v postýlce v pohodě, v noci si ho většinou taky beru k sobě, ale pak ho přenesu, bojím se hrozně, že by spadl - bude mu 16 měsíců. Jak to řešíte holky? Jednou se stalo, že slezl, netuším jak..
Spí uprostřed. Z jedné strany postele je postýlka z druhé si na zem dávám postář a starou peřinu. Dřív jsem si tam toho cpala
víc a kolem celé postele. V tomto věku umí slézt z postele většina dětí. Dcera leze dolů a nahoru podle potřeby
. Né, samozřejmě se taky trochu bojím, aby sebou v polospánku nepraštila na zem, ale zatím dobré.
@Ollik píše:
Spí uprostřed. Z jedné strany postele je postýlka z druhé si na zem dávám postář a starou peřinu. Dřív jsem si tam toho cpala
víc a kolem celé postele. V tomto věku umí slézt z postele většina dětí. Dcera leze dolů a nahoru podle potřeby. Né, samozřejmě se taky trochu bojím, aby sebou v polospánku nepraštila na zem, ale zatím dobré.
Jo, to by bylo řešení, ty polštáře. Malej spí vedle mě, když ho dám doprostřed, tak většinou dělá blbiny jak vidí tátu
Nedávno se „naučil“ vylézt na gauč, s pomocí teda, chce ruku, abych ho držela a vyleze, ale zkusila jsem ho nechat slézt samotného, ruce jsem měla okolo něj, schválně, no a nebýt mě, tak spadne hlavou dolů a.. radši nemyslet. Proto se bojím ho nechávat do rána u sebe. Teď ráno mě teda probudil, v noci jsem usnula a nepřemístila ho a dobrý, vzbudil mě… Já nevím, mám prostě strach
![]()
A zakladatelce se omlouvám, že jsem se sem tak vetřela. ![]()
@Celeste97 píše:
Jojo máme to samé.. 13 měsíců a poslední týden odmítá sama usnout v postýlce.. Takže místo usínání v 7 jde spát až semnou v 10![]()
A nevíte proč?
@maharet píše:Řekla bych že nechce být sama, často vztahuje ruce a chce chovat.. Když si k ní lehnu je tuhá do 10 minut
A nevíte proč?
@maharet píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Dcera 14. měsíců už se naučila sama usínat v postýlce a v noci, jak se probudí, tak si ju beru do postele. Ale teď z ničeho nic absolutně odmítá být v postýlce, uz to trvá asi týden. Vždycky když zjistí, ze ji chci dát do postýlky, tak v ní řve a řve. Nakonec usne během chvilky u nás v posteli. Nevíte proč?
Dobry den,mam stejny problem s prckem uz si nevim rady co delat,vecer uspavat dopoledne uspavat v posteli,nad ranem se vzbudi sedne si a řve,achjo nevim jak ho odnaucit spat v posteli,jsou mu rok a 2 mesice,diky za odpoved
Ach jo, nemaj to lehčí zvířata, který nemají žádný postýlky? Mláďata spí u matky a je to. To snad jenom člověk vyhání své mladé z hnízda a hrozně se diví, že to mládě je z toho vystreslé.