Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Veronikaaa91 píše:
@Betty MacDonald![]()
je vidět, že jste spokojená určitě máte spokojený život, jak to děláte? Že dokážete zůstat v pohodě? I já jsem takový typ člověka, ráda se směju, bavím, ráda jsem tančila, ráda cvicim jógu, neměla jsem moc snadné dětství a dospívání nebylo nic moc, ale bojím se, že je to nějaký začarovaný kruh, že to začalo už tím, když mě moje maminka čekala, jaké měla trápení s tátou, co když se vše, ty pocity bezmocnosti přenášejí na dítě, a to dítě s nimi pak roste a pak si je přenese do svého života? Nevím, snažím se, opravdu se snažím, aby děti meli pohodu, máme doma čisto, kazdy den vařím, peču i když ne pravidelně, kreslime si, hrajeme si, koukají na pohádky, zpíváme si, ale když je doma táta je to jiné, trochu napětí, ale ne vždy, jen když má ty svoje nálady je to o ničem, že si děti ani nevšímá, nebo s nimi chvíli blbne, dovádí, ale to je celé, možná ho rodinný život nebaví, nevím, třeba si myslel že je to vše snadné, že bude vše podle něj aby si mohl užívat, a povinnosti hodil na druhé, možná že se o něj máma starala až moc dlouho, nevím, fakt nevím co má za problém, že dokáže být tak protivný.
Já už mám životní nadhled a bohaté zkušenosti. A naštěstí i smysl pro humor
A taky dobře vím, co od života chci a co nechci. Rozhodně nechci čekat se strachem, až se vrátí můj muž domů, proto už by mým mužem nebyl. ![]()
@Veronikaaa91 upřímně divím se jen jedné věci, že jste ještě nepřišli na to že malé děti jsou horší než demoliční četa
Ja teda ziram, kolika z vas prijde normalni az usmevne, ze deti nici veci, kresli na zdi a nabytek apod.
nereknu omylem kdyz neco shodi, nebo z papiru sjedou fixkou na stul, opatlaji zed spinavou rukou nebo narazi s kocarkem do oblozeni, ale zamerne likvidovat vybaveni bytu??
to si moje deti teda nikdy nedovolily
samozrejme ale v tomto rizikovem veku byly vsechny drahe veci mimo jejich dosah, stejne jako treba nesmyvatelne fixy nebo noze ![]()
Nicmene k dotazu, zakladatelko, souhlasim a holkama, udelala sis deti s magorem, dost mozna pocinajicim alkoholikem a despotou. Bojis se ho, brecis kvuli nemu a jeste premyslis, ze mu skodu (ze kterou muze stejnou merou jako ty) uhradis „ze sveho“?? ![]()
@Veronikaaa91 A n poznáš rozdíl, když je doma a když tam není? Jestli by nebylo lepší se ho zbavit a dát mu děti do střídavé péče.
Druhá možnost je, že se sebereš ze dna a zařidiš si život, který je lepší než pozice nekonečné posluhy všem okolo.
Udělala jsi velkou chybu, že jsi nezavedla od začátku, že o děti pečujete oba dva. Musíš to dotáhnout do konce a vychovat si manžela. A to znamená, že přitvrdíš a nenechas si kálet na hlavu.
Anebo jsi služtička, co nepotřebuje svatbu s otcem dětí a chce se do smrti divit, že nestojí za pomoc s dětmi, za ohled…
Jaký si to uděláš, takový to máš. Jemom, co dovolíš, to se ti bude dít.
@unuděná Prostě se stalo
Z okna jsem nevyskočila, ale příště jsem si dalw větší pozor
Dnes, po 25 letech se tomu smějeme často ![]()
Ale pokud začal pochlastávat, tak je problém v podstatě těžko řešitelny. To bych já zřejmě hledala cestu, jak ho vyprovodit a výši alimentů na děti.
@Betty MacDonald píše:
@unuděná Prostě se staloZ okna jsem nevyskočila, ale příště jsem si dalw větší pozor
Dnes, po 25 letech se tomu smějeme často
To je mi jasne
Ono to nebylo primo na tebe, jako jednou, to se stane. Spis ty komentare jako „dite vam toho jeste zlikviduje…“
to si troufam nesouhlasit ![]()
@LaPaloma píše:
Ale pokud začal pochlastávat, tak je problém v podstatě těžko řešitelny. To bych já zřejmě hledala cestu, jak ho vyprovodit a výši alimentů na děti.
To bude asi jediné řešení, zakladatelka aspoň začne svobodně dýchat a pracovat ba svém sebevědomí bez toho, aby ji nějaký deb. l ponižoval ![]()
@Veronikaaa91 ma si davat na sve veci pozor. My mame vse drahe, krehke ci dulezite na skrini. Je to jen jeho chyba, neschopnej je on.
@Veronikaaa91 NTB je jeho, měl si ho po skončení filmu uklidit, tečka. Kdybych se bála svého muže, tak už by dávno nebyl mým mužem, máte mnohem větší problém než poškrábaný notebook…
@Shari81 píše:Že jo, já to taky říkám
@Veronikaaa91 NTB je jeho, měl si ho po skončení filmu uklidit, tečka. Kdybych se bála svého muže, tak už by dávno nebyl mým mužem, máte mnohem větší problém než poškrábaný notebook…
@Veronikaaa91 píše:
Ahoj všem, dnes ráno naše malá dcera poškrábala notebook, který si její otec nedávno koupil, má ho pár měsíců, stal ho 18 tisíc, stalo se to tak, večer jsme koukali na film, já počítač nechala nízko tak, že na něj dosáhla, ráno jsme vstali, šla jsem jen na wc otázka 3 minut ani ne, přijdu a vidím jak to ponicila, příteli jsem to řekla, je v práci teď, vím že bude hrozně vyvádět až přijde domů, už teď mi psal, že za to můžu já, že ji vše dovolím, že ji nechám všude cmarat, že ji nechám aby vše opatlala, prostě za vše můžu já, přitom jsem šla jen na blbej záchod, byla to opravdu chvíle, proto mě to tak mrzí, zároveň i štve, že za takovou chvíli to tak zdemolovala, přijdu si hrozně neschopne, přítel mi opět vycte že za vše špatné v jeho životě můžu ja a bude mi to furt predhazovat, mě to opravu mrzí, brecim tu jak blbá, nevím co s tím mám dělat, klidně mu ten poskrabany displej zaplatím nový stojí kolem 1000kc, ale už teď mám stres z jeho řečí jak mi zase vše vycte, že jsem k ničemu. Pořád mi říká, že u nás není nic v pořádku, že nic neumime, ale nevím co tím myslí, já se snažím, nevím co ještě mám dělat, máme 2 malé děti, chce po mě abych se perfektně starala o domácnost, abych chodila do práce, ale když mě bolí hlava, tak mi řekne, že ze sebe delam moc chudinku, nikdy mi neřekne bez si odpočinout, ale potom mi řekne, ty si neumíš udělat čas pro sebe, tak se vždy ptám jak to mám asi provést že na to nemám čas, že děti jsou neustále se mnou, on je vezme ven sám 1× za měsíc a to mu to musím ještě říct. Možná, že pitomejsi příspěvek jste tu ještě neměli než ten odeme, ale už mám zase depku a vůbec se netesim až přijde domů z práce to bude horor, zase kecy jen a výčitky.![]()
![]()
nevím co mám dělat
Myslela jsem, že diskuze je o pubertákovi, ne málem dítěti. Jo chlap teoretik z gauče a mobilem v ruce, takový jsou nejlepší a bohužel jich je dost.
@unuděná normální to určitě není. Ale co můžete dělat, když se to neuhlida?! Ikdyz na to budete myslet nonstop, stejně něco neuhlidate a zapomenete schovat ![]()
Mě takhle kamarádky malej rozbil vazů z první republiky, pamatka. Nechali jsme udělat repliku z těch původních střepů ![]()
Moje chyba, měla jsem si ji schovat.