V lednici mi rychle plesniví zelenina

20
9.5.20 20:43

V lednici mi rychle plesniví zelenina

Dobrý den, máte rady na tento problém? Najednou mi začala rychle plesnivet v lednici zelenina-tvoří se na ni bílá plíseň. Dřív se to nestavalo. Samozřejmě lednici vycistim octovou vodou. Ale nevím, zda to pomůže. Před necelým týdnem jsme dělali velký nákup zeleniny a půlku jsem už musela vyhodit. Máte prosím Vás rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2414
9.5.20 20:53

Tady se prichytim. Taky se mi to zacalo dit, hlavne u mrkve a petrzele a je jedno jestli je z marketu nebo trhu.. octova voda vubec pak mam primo cistic na lednice ale ten mi moc nevoni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
9.5.20 21:27

Zeleninu nedávám do lednice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
9.5.20 21:31

A nemůže to být třeba tou zeleninou? Že jsi ji koupila někde jinde než obvykle nebo tam mohl být nějakej špatnej kus, od kterýho se to šířilo dál :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
9.5.20 21:57

Trochu mi pomohla pomůcka na pachy do lednice z DM. Takový citronek plastový do lednice, stojí cca do 50,– ale bohužel teď je zelenina i ovoce predrazena a nekvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
9.5.20 22:01

Tak treba v supermarketu bych zeleninu do zasob nekupovala, tu koupim a druhy max treti den snime. Ono to podleha celkem rychlé zkáze a kolikrat uz to maji nacate v tom kramu, ze to sice nepoznas, ale druhy den uz je to jete :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6856
9.5.20 22:22

Stává se mi to také poslední dobou. Zelenina drahá jako prase a po pár dnech je plesnivá. A to nedávám úplně vše do lednice. Myslím si, že je to tím, že je nekvalitní. Jíme jí ve velkém, máme velkou spotřebu a nikdy nebyl problém, včetně uskladnění. Takže dávám za vinu toto :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6856
9.5.20 22:26
@Kriss Tina píše:
Tak treba v supermarketu bych zeleninu do zasob nekupovala, tu koupim a druhy max treti den snime. Ono to podleha celkem rychlé zkáze a kolikrat uz to maji nacate v tom kramu, ze to sice nepoznas, ale druhy den uz je to jete :zed:

Jo taky budu muset začít, jakmile začnu chodit zas do práce. Pěkně mě to štve. Vyhodili jsme za tu dobu toho dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
9.5.20 22:34

@vejilka chápu no. Je to otrava, ja delam velky nakup jednou za tyden- dva. Ale pecivo a ovozel chodím nakupovat minimlane 2× týdně, to by mi nevydrzelo. Me kolikrat shnije treba i cibule, jak je po kile v sacku, nez ji stihnu zdelat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.5.20 11:13

1. vydezinfikuj důkladně lednici a všechna její zákoutí.
2. zkontroluj kde jsou jaké teploty.
3. zkontroluj jestli se ti tam někde nehromadí vlhkost, co tam dřív nebyla.

jinak teď je holt kořenová zelenina náchylná, protože je někde skladovaná od podzimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
10.5.20 14:05
@Lily2019 píše:
Dobrý den, máte rady na tento problém? Najednou mi začala rychle plesnivet v lednici zelenina-tvoří se na ni bílá plíseň. Dřív se to nestavalo. Samozřejmě lednici vycistim octovou vodou. Ale nevím, zda to pomůže. Před necelým týdnem jsme dělali velký nákup zeleniny a půlku jsem už musela vyhodit. Máte prosím Vás rady?

Jo, já jsem si posledně dokonce přinesla z obchodu pytlík s mrkví a po otevření jsem zjistila že je celá plesnivá :poblion: podle mě je to celou tou úžasnou situací s covidem.

Nicméně nejvíc jsem tenhle problém měla s Tescem, jinde je to v pohodě docela. Případně zkus objednávat bedýnky (nejsem si jistá jak se to jmenuje jak ti dovezou vždycky bednu ovoce a zeleniny) nebo zkusit jiný obchod.

Jak jednotlivé druhy skladuješ? Udělej co píše Ou a pak si překontroluj způsob skladování…

mrkev: vlhko + chlad (mám je v samostatné krabičce s upraveným větráním, vydrží měsíc bez problémů)

okurka: musí být v chladu, teplote ale nesmí klesnout moc a vlhko jim taky pomáhá - lépe se daří těm zabaleným (případně je taky dávám do samostatné krabičky)

rajčata: nepatří do lednice

celer: taky potřebuje vlhko, ale zavřít do pytlíku nestačí… buď mám opět v krabici s upraveným větráním nebo v obyčejném sáčku, ale celer musí být zabalený třeba v kapesníku, nutno častěji měnit aby nezačal plesnivět z toho

ředkvičky, salát, řapíkatý celer, citrusy: tyhle všechny potřebují vlhkost, adekvátní větrání a chlad, nesmí klesnout teplota příliš, nejlíp se jim daří ve stejných krabicích jako mrkvi, prostě nesmí být volně v lednici, ale zároveň nesmí zůstat bez větrání

brambory, cibule, česnek: nepatří do lednice, potřebují mírnější chlad a hlavně tmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný