Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Řekla bych, že to bude prostě jedno období z tisíce. Co se týče té kontaktnosti s lidmi, my to měli naopak. Syn byl pořád bojácnej, k nikomu nechtěl, nezamával, nic. Pak se to ze dne na den změnilo a teď by šel i s čertem 😁 🙈
Nemluvení konzultuj s pediatrem. Ten závažnost vyhodnotí nejlíp.
Příspěvek upraven 22.08.24 v 09:47
Jak dlouho to nemluvení trvá?
Já osobně bych určitě konzultovala s pediatrem
@ivašot. píše: Více
Postupně mluvila míň a míň, teď tak dva měsíce si vystačí s pár slovy jen
To nezní moc dobře. S pediatriem můžete řešit, ale rovnou bych se objednala i k dalším odborníkům, budete čekat měsíce, klidně i rok. Slyší dobře? Orl, foniatrie? A pak psycholog, no.
@Platanka píše: Více
Slyší dobře, na zvuky reaguje. Povelu vyhoví, když se jí zrovna chce.
A predchazelo te zmene neco? Nemoc, ockovani, odlouceni, stehovani, sourozenec? Urcite bych to resila.
@Knihakniha píše: Více
Nejsem si vůbec ničeho vědoma. Sourozence nemá, nemocná nebyla, očkování v poslední době taky nebylo. Ve vztahu s manželem taky problémy nejsou.
Vůbec nečekej a okamžitě to začni řešit s pediatrou, protože to určitě není normální. Jasně, nakonec to nic být nemusí, ale lepší plašit, než si pak vyčítat, žes to měla začít řešit dřív. Na odborníky se totiž čeká opravdu dlouho.
@Anonymní píše: Více
@Eja 91 píše: Více
take mame v rodine podobny pripad PAS, z ziveho ditete se stalo nemluvici nereagujici batole, obrovsky skok zpatky behem 3 mesicu (spoustec ockovani+covid)
tulipanku, jdi do toho, jestli to nic nebude a dcerka se zas sama rozmluvi tak jen dobre, ale muze to byt i neco vaznejsiho, a to je pak na dlouho…
jeste me tak napada, nemela trebas zanet stredniho ucha?
Ahoj, tak to vypadá, že dcera bude autistka. Byla na foniatrii, tam je vše v pořádku. Ale chodí teď do školky, kde se vůbec nezapojuje, kontaktu s dětmi se vyhýbá, podle učitelek je autistka. S řečí je to pořád stejné, sem tam něco poví, když chce. A já jsem zoufalá, nějak se s tím nemůžu smířit.
Maminky autistů, jak jste se s tím smířily? Vůbec nevím, jestli bude normálně chodit do školy, vést samostatný život. Jsem z toho zoufalá.
Dobrý den, prosím anonym. Mám dceru 2 a čtvrt roku. Začala poměrně brzy opakovat, ještě na jaře nadšeně opakovala spoustu slov, ukazovala ráda v knížkách. Teď postupně ji přestalo všechno zajímat, vystačí si jen s pár slovy, na požádání nezopakuje už nic, jen sem tam něco poví, když se jí zrovna chce. Hraje si tak, že akorát rozhazuje hračky.
Máte prosím někdo zkušenost s tím, že už batole přestalo mluvit a pak se zase rozmluvilo? Už nevím, co s ní, pořád se jí ptám, aby mi odpověděla, něco zopakovala a ona nic.
Taky dříve byla hrozně společenská, všem mávala, děti ji zajímaly, teď se kontaktu s lidmi vyhýbá.
Jinak bych řekla, že rozumí, když řeknu, ať jde do koupelny, tak jde. Ať si vezme vidličku, vezme si jí, hračku mi podá. S odborníky jsem to zatím neřešila.
Děkuji za názory.