Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jses b.lba no. Takove veci jsou doma ve sperkovnici a berou se pri zvlastnich prilezitostech. Moje dcery nosi drahe nausnice a ikdyz na nich maji pojistky, porad jim rikam at si je kontroluji. Hlavne kdyz se vysvlekaji.
Tady se zakládají diskuse o úplných banalitách, které nestojí za řeč, normální dospělý si je vyřeší sám a bez poradního kolegia EM tisíce neznámých mužů a žen. Děsím se, že by takoví lidé bez nadhledu, co si neporadí se ztrátou sponky, měli v rámci všelidového referenda třeba posuzovat vystoupení z NATO…
Dcera ztratila uz dvakrat nausnice. Co mam jako delat jinyho nez hledat a pak koupit jiny. Sestrenice ztracela mobil i co tri mesice. Tak vysvetlujes diteti dokola at si dava pozor a sama hledas, nekam jedes, hledas. Nic vic prece neexistuje. Myslis ze ti da stat detektiva? Ucitelka absolutne neodpovida za veci deti, pokud je neprevzala do uschovy vyslovne. To same plavecky stadion, neodpovida za cennosti ve skrince. Mas vyuzit nejake jejich uschovy nebo to tam nenosit.
A ještě zakladatelko, sponky obvykle nebývají v této hodnotě, je to spotřební zboží za pár desitikorun. Děti učím, že když najdou věc, u které je možné vypátrat majitele nebo ji někdo bude hledat, tak kam ji odevzdat. A když se majitel dohledat nedá, záleží na ceně té věci. Gumičku za desetikorun do ztrát a nálezů nenosime stejně jako se po ní já neptám ve ztrátách a nalezech. Zkus zavolat ještě jednou na bazén nebo poprosit učitelku v pondělí, ať se zeptá děti, že to byly speciální sponky. Také je možné, že když je nějaké dítě přinese domu, že rodič pozná, že nejsou obyč a že je někdo bude hledat a dítě donese sponky zpět.
@ugluk píše:
Když jsem četla nadpis, říkala jsem si - proč kvůli tomu zakládá diskuzi, to je naprosto normální, že děti ztrácejí sponky, kupuju je v Pepcu za pár korun, aby mi to nebylo tak líto.
V případě drahých sponek… koneckonců drahého čehokoliv má moje dítě přísný zákaz si to na plavání brát. I v bazénu je cedule, že drahé věci případně uschovají do trezorku.
Jednou jsem v bazénu přišla o hodinky, asi vypadly někde v šatně, no, nikdy se nenašly a já rvala vlasy hlavně sama sobě, byť jsem zloději přála neutuchající čtrnáctidenní průjem a škytavku k tomuCož je asi tak všecko, co jsem mohla nadělat.
Můžeš znovu zavolat do bazénu, sypat si popel na hlavu, vysvětlit důležitost situace a dát jim na sebe kontakt, kdyby se našly.
Rovněž poprosit učitelku, aby se poptala dětí, zda někdo sponky omylem nevzal.
V obou případech bych to hrála na citovou hodnotu, nikoliv finanční, neb by si jinak všude velmi hlasitě ťukali na čelo.
Jedina sance asi. Hodit echo do tridy, na bazenu vyvesit plakatek treba s nabidkou nejake odmeny.
Projit mistni zastavarny…existuje to jeste?
Ale nevim, jestli by to nekdo daval nekde pobliz…
@beruska9 píše:
Jedina sance asi. Hodit echo do tridy, na bazenu vyvesit plakatek treba s nabidkou nejake odmeny.
Projit mistni zastavarny…existuje to jeste?Ale nevim, jestli by to nekdo daval nekde pobliz…
Pokud je to někde v kanálu nebo filtru tak má asi smůlu na nějakou dobu. Čert ví jak často se to tam čistí. Jestli si je nějaké dítě vzalo tak se přiznat nemusí.
Jestli je nechala ve skříňce tak to mohl pak vzít kdokoliv kdo byl v te šatně. Jestli je nenašli při úklidu asi tam nebudou. Ještě je třeba někdo donese do školy. My takhle vracely věčně cvičky ručníky. Holky jak měli skříňky vedle sebe tak pak v zápalu balení probraly kde co.
@rejžička Pardon, že plevelim, ale ahoj rejzicko.
Dlouho jsi tu nebyla, viď?
@ontarova.stara píše:
Ja jsem pred petadvaceti lety ztratila na Balatonu zlatou nausnici. Doufam, ze v ramci udrzeni dobrych vztahu v ramci Visegradske ctyrky nebudou Madari vahat a nasadi tam potapece od zenistu.
Uf, uz jsem se lekla, ze chces Balaton vypustit.
@Bytsamsebou píše:
Sorry, ale jen magor dá tak drahé sponky na běžné nošení malé holce.
Musím souhlasit, ikdyž já bych to takhle drsně nenapsala. Ale ze zkušenosti vím že cenné věci/oblečení dávat mladším dětem jen pokud je máš pod dozorem a můžeš to ohlídat. Oni se nevydrží soustředit, aby na to dávaly pozor. Tak bohužel máš poučení pro příště ![]()
@Atisia píše:
Pokud je to někde v kanálu nebo filtru tak má asi smůlu na nějakou dobu. Čert ví jak často se to tam čistí. Jestli si je nějaké dítě vzalo tak se přiznat nemusí.
Tak samozrejme. Asi bych si nedelala moc nadeje, ale zkusila bych to
Kdyz nezkusi nic, tak se ji 100% nevrati ![]()
@beruska9 no, taky to předpokládá, že nálezce si je vůbec vědom hodnoty. Stříbrnou sponku jsem v ruce ještě neměla, tak si nejsem jistá, jestli bych ji vůbec rozeznala od běžné kovové. A najít uklízečka někde v bazénu kdesi v koutě zakopnutou sponku, vůbec bych jí neměla za zlé, že si řekne - jé, ta je pěkná - a strčí ji do kapsy, aiž by tušila, co to stálo a že kvůli tomu bude někdo truchlit. Myslím, že tam takové věci potkává denně a za patnáct stovek žádná nebude, sama jsem netušila, že se něco takového dělá. A i kdybych tušila, nevěřila bych, že s tím někdo bude chodit do bazénu.
Dobrý den,
zakladatelku jsem odtajnila a zároveň jí za opakované trollení blokuji, @Harley 1.
Diskuzi uzamykám.
Díky,
Viki
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ja jsem pred petadvaceti lety ztratila na Balatonu zlatou nausnici. Doufam, ze v ramci udrzeni dobrych vztahu v ramci Visegradske ctyrky nebudou Madari vahat a nasadi tam potapece od zenistu.