Dceři stále slzí jedno oko

12
16.3.24 14:10

Dceři stále slzí jedno oko

Ahoj maminky,

chtěla bych se zeptat, zda nemáte stejnou zkušenost a jak jste to řešily.

Dcera měla po narození často hnis v oku, prý zřejmě zúžené kanálky. Měla 2× antibiotické kapicky, masirovaly jsme a dobrý. Od te doby úplně v pohodě. Teď ve 2 letech má od cca listopadu nebo prosince stále uslzene oko, jen jedno. Přes den to jsou čisté slzy, po noci má ocko zalepeny a hodně ospalky. V lékárně mi řekli, že to je častý u dětí a že to je větrem a zimou a prý neřešit. No nedalo mi to, koupila jsem ocuflash a kapeme a lehce i masiruju, ale bez efektu. Jinak to nemá vůbec zarudlé. Jen ty slzy.

Nevíte, co s tím? Zda řešit/neresit? Dávat případně antibiotické kapky? Zmizí to s jarem a teplejším počasím? Úplně si to nemyslím, protože už to má dlouho a první zimu to teda neměla, ačkoliv byla taky venku často.

Nevím jestli se ji tam něco nemohlo dostat, ale nejsem si toho vědoma, na pisek jsme v zimě nechodily, tak jedine ze by ji tam něco nafoukalo. Ale kromě rána to oko nijak neřeší, po ránu to žmoulá dost.

Děkuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35915
16.3.24 14:25

Řešila bych to u doktora už dávno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.3.24 14:40

No doktor řekl, že pokud nemusíme a neteče přes den hnis, ať nechodime nebo odejdeme s chřipkou :lol: (nemá čekárnu pro zdravé) a ať koupim ty kapky a případně masiruju. To je cele. Jdeme tam ve středu, ale chtěla jsem se zeptat i na zkušenosti, protože asi odejdeme jen s antibiotickymi kapkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
16.3.24 14:47

Syn něco takového nějak kolem 2 let měl, když nebyl ůplně zdravý. Pořád se mu to minulou zimu vracelo. Řešení/neřešení moc nedělalo rozdíl. Taky někdo něco říkal o kanálcích, ale nikde nás neposlali. Taky to bylo myslím spojený s alergií. Toho roku se nic takověho neděje. Už jsem i zapomněla, že jsme to řešili. Můžou tak malé děti ocuflash?

• Citovat
  • Upravit
6422
16.3.24 14:58

Tak to je snad problém na oční oddělení, odtamtud asi s chřipkou neodejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.3.24 15:04

@Capelucia ten nám doktor psal snad i když byla miminko, ale možná si ten název pletu. Měla by to být jen dezinfekce. Ale nepomohlo to, až ty antibiotické kapky a masáže. Ona to pak měla minimálně 1,5 roku ok, možná déle. Pak na podzim začala mít často rýmy, ale to jsme odsávali a dobrý, od Vánoc je zdravá. Zda má alergii nevím, občas kychne, ale fakt minimálně, navíc slzí jen jedno oko. Já to prý měla jako mala v zimě taky a nic to nebylo, lékárnice taky říkala, že by tam ani nic nekapala, že prý to děti přes zimou mohou mít, že je to větrem a zimou. Nemá to vůbec červené, hnis (ale ne ze by měla zalepené oko) jen ráno, přes den čiré slzy. Utíráme to oko tak 5× denně.

Tak uvidíme, co rekne doktorka. Začalo to asi tou rýmou, do té doby ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85400
16.3.24 15:32

@EditaMu tipuju ucpany slzny kanalek, dal bych denne masirovala a pockala na kontrolu. A cistila bych i nos morskou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5961
18.3.24 01:22
@EditaMu píše: Více

Chce to doktora a antibiotika do oka na předpis, dostupné jsou pouze slabé varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí