Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem, jsem rozvedená a mám tři děti z toho nejmenší 2 letou holčičku. S bývalým manželem si dceru střídáme podle domluvy a nikdy nebyli problémy ani v domluvě. Jenže už delší dobu mě dcera úplně odmítá pokaždé když se vrací k otci je v pohodě a když si pro dceru přijdu je to hrozný křik a ani se na mě nechce podívat. A až domů je to velký pláč. Nevím si rady ptala jsem se bývalého co se to děje a že mám pocit že dceru nějak ovlivňuje. Ale nevím zda to ani jde u tak malého dítěte
do práce musím abych sebe a děti uživila proto bývá u svého otce teď častěji. Ale trhá mi to srdce a prijdu si že své dítě trápím
evim co mám dělat nechci ji omezovat styk s otcem je to i jeho dcera ale opravdu nevím. A nepřijde mi přirozené že dítě odmítá svou matku ????????????prosím máte někdo zkušenosti s takovou situací?
Střídavá péče podle mě takto malým dětem nedělá dobře. Co poradit, nevím.
Starsi to ve 2 letech chvili delal take, mame tedy vsichni spolecnou domacnost. Ted je mamanek… ale ted mi to zase dela mladsi (2 a pul) a je to opravdu tezke. Snad se to brzy zase obrati…
@Limi123 nevím kde se stala chyba, do práce musím vše je na mě. Bývalí má už novou partnerku s dětmi a já také nového partnera který má také děti. Všechno bylo v pořádku. Ale jak jsem psala poslední dobou se to stupňuje a zhoršuje. Bojím se aby jí to nějak nepoznamenalo.
Malý má 2r2m. Už tak 2-3 měsíce je vylozene fixovany na me. Teď už alespoň nemá hysterak když k němu vstane v noci tata a ne já. To same koupat, uspavat… vše maminka. S tátou si jen hraje a občas prijde pomazlit. Vůbec ho navádět nemusí, spis je to období. U kamaradciny stejne starý holky zas aktuálně vede na plné care tatínek.
Neporadím jak resit, ale mam dceru 3,5 a resim neco podobného. Jsem rozvedená a bydlime u mé mamky a dcera zase vyzaduje na vse babicku, trha mi to srdce, ale mam pocit ze je to tim ze se mnou ke porad. I když doufam ue to prejde nekdy je mi z toho opravdu uzko ![]()
U nas holky taky v urcitem obdobi totalne fixnute na tatinka a kluk byl zase fixnuty na me… Je to narocne, ale je to podle me jen obdobi
. Ja sla do prace taky ve 22m nejmladsi (ani ne tak kvuli penezum jako kvuli sobe) a ze zacatku mala byla v jeslich v pohode, ale jen jsem si ji vyzvedla, delala naschvaly a rvala. Preslo to nastesti rychle.
Neporadím jak resit, ale mam dceru 3,5 a resim neco podobného. Jsem rozvedená a bydlime u mé mamky a dcera zase vyzaduje na vse babicku, trha mi to srdce, ale mam pocit ze je to tim ze se mnou ke porad. I když doufam ue to prejde nekdy je mi z toho opravdu uzko ![]()
Mozna to je jen vekem, my jsme s muzem spolu, ja byla s malym doma v tomhle veku ale jak byl tatinek nesmela jsem asi vezt vozik v obchode s klukem, chtel aby ho vezl tatínek, jinak hysterák.
Mne to prijde celkem normalni. Kluk mel taky takovy ruzny obdobi
jednou odhanel me, pak zas tatku.. pokud mezi vama dospelyma nejsou zadny vetsi problemy, nejakou vedu bych z toho zatim asi az tak nedelala
No, hele, možná na to mé státnice z vývojové psychologie nestačí
ale může to být v ní taková automatická obrácená pomsta
chtěla by být s tebou, ubližuje jí to střídání a neumí si s tím poradit, tak řve
je nešťastná, řeš to.. ve 2letech je dítě křehká nádoba, počti si Matějčka,
to co děláte, pro ni aktuálně fakt není dobré.
@Lucy75 napadlo mě to taky že jí to střídání mezi námi nedělá dobře
Když jsem s tímhle přišla za byvalim řekl mi že to nebude tím a že mě dcera nejspíše nemá ráda a má raději jo. Nechci si ji brát stylem že ji budu odtrhávat od něj. Předání vždy probíhá na jeho adrese.