Deciduální polyp v těhotenství

427
16.11.11 18:14

deciduální polyp v těhotenství

Ahoj maminy, potřebuji se s vámi poradit. Jsem v 26 týdnu do teď jsem neměla žádné komplikace, mimo " klasického" výtoku. Včera jsem byla na běžné kontrole, kdy mi doktorka prohlížela a shledala, že je vše v pořádku, jen jsem vyšla z ordinace, začala jsem silně krvácet. Krvácení trvalo cca 20 min, po něm následovalo tmavé špnění. Druhý den jsem byla poslána na gyne. pohotovost, z ní pak na kolposkopické vyšetření. Před tímto vyšetření mi bylo řečeno, že se jedná o deciduální polyb s více výrostky. Po kolposkopii, že by mělo jít o zánět hrdla. Dostala jsem týdenní vnitřní atb. a za týden na kontrolu, že bude lépe vidět. Máte s tímto někdo zkušenosti???? Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2303
16.11.11 23:39

Mám zkušenosti s deciduálními polypy měla jsem je v obou těhotenstvích. :zed:
Nepříjemné, díky bohu víceméně nijak ohrožující mimi, ale je to hodno sledování a odpočinku těhotné.

Moje zkušenost.. V prvním těhotenství jsem začala krvácet v sedmnáctém týdnu. Vyděšená jsem vyrazila do porodnice, tam mě zkontrolovali, zkontrolovali mimi (bylo v pořádku, tak jsem se hoodně uklidnila :huban: ) napsali mi askorutin a jelikož to bylo hluboce před 24týdnem, poslali mě domů do domácího ošetřování. Další dva dny jsem krvácela a po dvou dnech ze mě vyšly celé kusy tmavě krvavé tkáně 8-o . Opět jsme s hrůzou jeli do porodnice. „Vzorky“ tkáně sebou ve sklenici :poblion: . Ty tehdy odeslali do laborky na rozbor. Po pár dnech se ukázalo, že jde o Deciduální polyp.
Tím mé trable v tomto těhu s tímto skončily, další polyp se nevytvořil ani nevyloučil. Malá se narodila takřka v termínu a zdravoučká.

V druhém těhu mě deciduální polyp pozlobil v 28 týdnu. Opět jsem začala krvácet.. hned jsme vyrazili do porodnice. Tentokrát mě hospitalizovali. Nasadili ascorutin. Ještě týž den začaly vycházet kusy děložní tkáně. Musím říct, že jsem byla klidnější než když se mi to stalo poprvé.. taky už mimi bylo starší. Po pár dnech mi krvácení přestalo a pustili mě domů.

Tehdy mi jedna dr. zjednodušeně vysvětlovala, že polyp je něco jako bradavička.. a zrovna tato se vytvořila na děloze. Tělo se jí samo zbavilo a proto to krvácení.
Takže samotné polypy asi miminko neohrožují. (samozřejmě záleží na okolnostech) Je třeba dát na sebe pozor a být pod dohledem lékařů.

Zánět hrdla by se měl zaléčit antibiotiky, myslím, že tyhle co se zavádí dole jsou lokální.

Víc asi nepomohu.. :nevim: Držím palce ať jste brzy v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
23.2.12 16:01

Deciduální polyp

Chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s hysteroskopií v těhotenství. Jsem v 2. trimestru a lékař mě poslal do nemocnice na abtorzi (odstranění) polypu.

Příspěvek upraven 30.03.12 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
23.2.12 16:33

No co já vím a dr mi říkali. Tak polyp odstraňují, až po porodu. Pokud tedy „neodpadne“ sám! :nevim: Což je prý ve většině případů :palec:
Jinak o odstraňování polypu během těhu jsem nic neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
30.3.12 11:10

Lidu: moc informací na netu o odstraňování polypu v těhu jsem nenašla, dotazovali jsme i jiného gynekologa a ten říkal, že to není standartní postup. Nicméně zákrok jsem podstoupila a dopadlo to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
30.3.12 18:43
@lajkacz píše:
Lidu: moc informací na netu o odstraňování polypu v těhu jsem nenašla, dotazovali jsme i jiného gynekologa a ten říkal, že to není standartní postup. Nicméně zákrok jsem podstoupila a dopadlo to dobře.

Tak to je super! To jsem rada! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
2.4.12 15:52
Díky.
@Lidu píše:
Tak to je super! To jsem rada! :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.13 19:34

Ahoj, taky trpím cervykálním polypem. Zatím se krvácení objevilo jen při tlacení na stolici. Pokud bych tedy pak krácela silněji a polyp se začal odlučovat jeli byste do nemocnice na pohtovost (jako třeba Thomayerova nemocnice) nebo do porodnice (Podolí) Přijmou mě i v porodnici na pohotovosti?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky