Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tip: Vše potřebné vám spočítá Těhotenská kalkulačka eMimino ♥
Anonymní píše:
chtela bych se zeptat jestli jsou tehotenske kalkulacky na internetu spolehlive?mam TP podle uz ve 12tt 2.2.2012 a vyslo mi datum poceti 11.5.2011,ale doktor rikal ze sem mela opozdenou ovulku,neovlivni to nejak spravnost vypoctu?dekuji
Pár dnů bych neřešila.
Těhotenská kalkulačka pracuje samozřejmě s průměrem, nemůže tušit, kdy kdo ovuluje ![]()
uzv ve 12. týdnu je nejpřesnější,řídila bych se tímto datem ![]()
ja to neresim,akorat me to zajima jak jsou spolehlive,jestli nemohlo dojit k poceti nektery vyrazne jiny den,nez toho 11.5.
Výrazně asi ne, pokud nemáš výrazně odlišnou délku cyklu od standardu 28 dní ![]()
tak podle pm bych to pochopila ze pracuje s prumerem,ale kdyz zadam na tehotenske kalkulacce termin porodu podle uz,tak by mel byt temer stoprocentni ne?co myslite?
Proč to proboha potřebuješ tak nutně vědět? ![]()
Mně třeba vychází podle utz početí na 19.4. a poslední snažení proběhlo 18.4., pak už nebylo nic (a taky je to holka
) Tohle není exaktní věda, to prostě nezjistíš - spermie si klíďo nějaký ten den počkají.
A algoritmus výpočtu je určitě podobný, ať zadáš, co zadáš, jde jenom o to, za kterou neznámou do rovnice dosazuješ. Vždycky musí pracovat s průměrem, pokud nezadáváš délku cyklu a luteální fáze.
rekla bych ze delka cyklu nehraje zadnou roli,pokud se to vypocitava dle uz ![]()
No možná ne…
Ale nechápu, co chceš teda slyšet? Že do tebe vstoupil Duch svatý?
Toto ti nikdo přesně neřekne, jestli jsi otěhotněla tehdy nebo tehdy. Těhotenská kalkulačka je jenom stroj, který počítá podle vzorečku.
tak to ste meli pohlavni styk 1 den pred ovulkou,no my s partnerem jsme meli sex 9.5,a jeste 10.5. a taky je to pry holcicka ![]()
Tak to byste měli stejně, jak my ![]()
Já jsem podle toho otěhotněla až 20. DC, což by mi každý řekl, že je to nemožné, když mám pravidelný cyklus 28 dní, aleč zřejmě se tak stalo (malá je skoro o týden mladší podle těch dřívějších ultrazvuků). Buď ráda, že jsi těhotná a nepátrej po tom
![]()
U některých kalkulaček můžeš zadat datum početí. Tak si to můžeš přepočítat takhle. Nicméně ve finále je to stejně jedno, protože rodit můžeš 14 dní před i po tomhle termínu.
Ono je to asi jedno, mne sa vsetky kalkulacky a doktori a utz zhodli ze porodim 10.11., mala som len jeden jediny termin, jedine podla pohybov som mala porodit 10.10. co ma vsetci vysmiali, taka nepresna babska metoda … a slecna sa narodila 13.10. ![]()
chtela bych se zeptat jestli jsou tehotenske kalkulacky na internetu spolehlive?mam TP podle uz ve 12tt 2.2.2012 a vyslo mi datum poceti 11.5.2011,ale doktor rikal ze sem mela opozdenou ovulku,neovlivni to nejak spravnost vypoctu?dekuji