Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tip: Vše potřebné vám spočítá Těhotenská kalkulačka eMimino ♥
@Blackyyy Děkuji za odpověď. Je mi jasné, že jinak se to zjistit nedá. Jen jsem nevěděla, jestli tomuhle můžu věřit. Díky
@JuliF ona pravdivá je
Ale záleží jaký den cyklu jsi otěhotněla.
Kalkulačka počítá s tím, že ovulace je ideálně kolem 14 DC. Což samozřejmě né každý splňuje.
Někdo má ovulaci už 10DC, někdo až třeba 23 DC.
Těhotenská kalkulačka ti vypočítá termín porodu dle poslední MS s tím, že se bere jako den ovulace cca 14DC.
Další termín porodu pak stanoví gynekolog dle velikosti plodu na ultrazvuku. Někdy to souhlasí, někdy ne. Stane se, že se to může lišit i o dva týdny třeba ![]()
@Yasminn Mně jde o to, že beru léky na podporu vajíček.. 16.8 jsem byla u DR a řekl mi, že ten den a druhý se máme snažit, protože tam jsou dvě vajíčka. A MS stále nikde ![]()
@JuliF tak pokud jsi byla na folikulometrii, tak asi víš kdy byla ovulace.
Pokud jsi tento cyklus otěhotněla, tak už by jsi měla test pozitivní. Udělej test a uvidíš ![]()
@Yasminn Nebyla, byla jsem jen u svého DR… Ten den měla být ovulace.. Do města to mám daleko, tak pokud to do příštího týdne nedostanu. Sjedu do města. Děkuji
@JuliF no pokud ti tvůj lékař řekl, že tam vidí dvě vajíčka, tak to vlastně je ta folikulometrie. Určitě měřil jak jsou cca velká.
proto ti také řekl, kdy se máte snažit. ![]()
A nějaké příznaky máš? Krom toho, že MS nedorazila?
Jak máš dlouhé cykly?
Držím palce.
![]()
@Yasminn Po 27 dnech.. Ani mi neřekl jak jsou veliká.. Mám zvětšené dvorce.. Bolejí mě prsa, píchá mi v místech jak jsou vaječníky.. A strašně mě bolí v kříži.. Což já na záda vůbec netrpím :/
@JuliF no tak ty jsi jasná
tak až se dostaneš do města kup test a šup testni!! ![]()