Dečka na kyčle-kočár

1955
23.10.08 22:48

Dečka na kyčle-kočár

Ahojky,dostali jsme dečku kvůli špatným kyčlím a hned jak jsme ji na:,–(ili,tak jsem zjistila,že se malý(velký) nevejde do hluboké korby.Máme Jané Slalom.Korbu jsme tedy sundali a udělali sporťák.Myslíte,že by jsme měli dát pod fusak nějakou tvrdší podložku,aby to bylo rovnější?A nějak mi není jasné jak se tam vejde jak poroste-teď je v tom sporťáku tak akorát-do šířky samozřejmě(budou mu tři měsíce a má přes šest a půl kilo a 64cm).
Nechce se mi ho dávat tak brzy do sporťáku,ale co mám dělat když se mi do hluboké nevejde? :?
Jak jste to řešili vy co jste měli dečku?
Předem děkuji za odpovědi.E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
23.10.08 22:54

Elunko my jsme nafasovaly dečku ve 2 měsících, a měly jsme ji až do 7 měsíců!!!
Ale do kočárku se nám taky nevešla, a to jsme měli hluboký hodně velký prostorný.
Takže prostě na ty dvě hodiny v kočárku jsem to malý nedávala. Potom to doma měla celý den i celou noc. Má to i na fotkách (úžasný :-/// )

• ale prostě do kočáru se nevešla, a ortoped nám řekl, že se nic nestane, ale že teda máme zredukovat počet procházek z kočárem ze dvou denně na jednu denně.
  • Citovat
  • Upravit
1955
23.10.08 23:18

Děkuji za odpověd anonymní.My jsme bohužel skoro celé dny mimo domov.Hlavně i se starším synem prostě být pořád doma nemůžu.
Má to předepsané na 23h denně s tím,že to nemusí mít na koupání,přebalování a na cvičení(vojtovka) a navíc to nebude mít v autosedačce-a to musíme hodně omezit cestování autem.
Pan doktor nás postrašil,že to bude mít tak do roka,že se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.08 23:32

Aha…
já měla malou ve VELKÉM hlubokém kočárku (fakt byl mega), jenže nejdřív v tom byla v zimě, takže tam byl fusak a deka, a nevešla se v dečce dovnitř. Pak sice už nebyla zima, jenže zase malá měla delší nohy! Takže ani na jaře se tam nevešla. Jenže my to měli sice blbý, ale na ty dvě hoďky se to nezbláznilo a hlavně - já mám jedno dítě, takže jsem byla pánev svého času..

Já bych být Tebou - pokud tam malý je jakkoli našikmo, tak bych volila jiný kočár. Píšeš, že jste hodně mimo domov, takže předpokládám, že v tom kočárku bude trávit dost času.
Abyste si nezachránili kyčle a nezblbli páteř… Dobře to promysli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.10.08 06:07

Ahoj,
my jsme taky měli dečku a do kočárku jsme se vešli. Je pravda, že byl březen.
Já bych kočárek neměnila, my jsme ho vyměnili a zase nevyhovovalo něco jiného …

Prvosenka

• Citovat
  • Upravit
2069
24.10.08 08:30

my jsme nemeli decku, ale trminky a pak v 5.-6. mesici :,-(ru (od prsicek po kotniky, nohy do siroka). Kocar jsme samozrejme nemenili, to byla jina situace, vedeli jsme, na jak je to dlouho…, meli jsme mutsynku, vypodlozili jsme korbicku dekou, nozicky couhaly ven. Slo to, jen jsme museli davat pozor pri zataceni - kocar mel pevny 4 kola, takze jsme pri kazdem zataceni museli malou pridrzovat, aby z kocaru nevyklouzla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
24.10.08 09:54

Děkuji moc za odpovědi.
Zatím ho nechám ve sporťáku a pak uvidíme.Každopádně omezím „výjezd“ jak to půjde.
Ještě dotaz-museli si dítka na dečku zvykat-hlavně ve spánku? Myslím pokud jí dostali později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
24.10.08 22:03

Taky bych zkusila nějak uzpůsobit sporťák.
Se zvykáním nevím, naše malá měla dečku už od 6 týdnů, se zvykáním problém nebyl.
A k tomu jak dlouho tu bude mít - jak to teď může doktor už vědět? To má ty kyčle tak špatný? No to by ale měl asi jinou pomůcku než dečku.
Nám taky dopředu řekli, že to budeme mít do 10 měsíců. Ale celé chování toho ortopeda bylo nějaké divné, tak jsem šla k jinému - a ten byl pro zrušení dečky už ve 4 a půl měsících. To byl docela šok, pro jistotu jsem pak šla ještě k jinému ortopedovi a ten taky neviděl důvod, proč mít dál dečku („pro jistotu“ ale ještě doporučil široké balení do 7 měsíců, ale jen na noc).
Tak ať jste taky brzo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
25.10.08 21:26

Gama-prosimtě a nevíš jaké jste měli označení? Tobík má IIa(ta se zlepšila-byla IIb a druhá se zhoršila z IIa na IIb až IIc. Podle mě to mají jiní i horší,tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
2.11.08 15:15

Elunko, poslala jsem ti SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie