Dědictví nechat byt, prodat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28
14.12.22 19:31

Jsou rozvedeni. Ne mě jde o to, aby nešli dluhy na bráchu. S bráchou mám dobrý vztah. Jen v tom plavu. Já jsem to chápala ( protože mi to tak známá vysvětlovala) že dědí prvně manžel a pak když se toho odřekne starší. Tak moc děkuji za vysvětlení. Chápu, že to znělo blbě teď 🤦S tátou nemám dobrý vztah (nemám ani kontakt). Jak to bude když se třeba nedomluvíme. Když to táta bude řešit za něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
14.12.22 19:39
@Lowewolf96 píše:
Jsou rozvedeni. Ne mě jde o to, aby nešli dluhy na bráchu. S bráchou mám dobrý vztah. Jen v tom plavu. Já jsem to chápala ( protože mi to tak známá vysvětlovala) že dědí prvně manžel a pak když se toho odřekne starší. Tak moc děkuji za vysvětlení. Chápu, že to znělo blbě teď 🤦S tátou nemám dobrý vztah (nemám ani kontakt). Jak to bude když se třeba nedomluvíme. Když to táta bude řešit za něj
Žádný ze starší má větší nárok na dědictví než mladší, nejsi v pohádce o králi :roll: všechny děti mají stejný podíl. Pokud jsou v tom dluhy, dá se odmítnout, ale tím samozřejmě odmítneš vše, tedy i byt.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.12.22 19:40

Celé mě to děsí. Už mi psali, že mám právě přijet a byt řešit. Proto taky tady píši. Otec volal tetě a sháněl mě, že chce se mnou tohle hned řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.12.22 19:41

@pikola Takhle mi to bylo vysvětleno. Proto píšu, přišlo mi jako blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
14.12.22 19:44

@Lowewolf96 Tak do notáře bych s ním stejně nic neřešila…a nikam bych nejezdila, stejně teď nic nevyřešíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
14.12.22 19:45
@topazio píše:
I rok. Pokud je v tom nezletilý.

I déle… i nás trvalo 10 měsíců naprosto bezproblémové dědictví bez nezletilého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
14.12.22 19:48
@Lowewolf96 píše:
Celé mě to děsí. Už mi psali, že mám právě přijet a byt řešit. Proto taky tady píši. Otec volal tetě a sháněl mě, že chce se mnou tohle hned řešit.

Kdo ti psal? Stejně s tím do vyřízení dědictví nic dělat nemůžete, leda bych zaplatila ty dluhy na bytě. Můžeš se s tátou domluvit jak to budete pak řešit, ale byt určitě teď nikdo prodat nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
14.12.22 19:52
@pikola píše:
Kdo ti psal? Stejně s tím do vyřízení dědictví nic dělat nemůžete, leda bych zaplatila ty dluhy na bytě. Můžeš se s tátou domluvit jak to budete pak řešit, ale byt určitě teď nikdo prodat nesmí.

Tak píše, že je odpojená elektřina, tak měl dotyčný možná na mysli vyřešit ve smyslu vykydat věci z lednice, špajz a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.12.22 19:52
@j.a.n.i1 píše:
I déle… i nás trvalo 10 měsíců naprosto bezproblémové dědictví bez nezletilého.

U nás bezproblémové dědictví skoro rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
14.12.22 19:54
@topazio píše:
U nás bezproblémové dědictví skoro rok.

Tak u nás to roku nedosáhlo jen proto, že už brácha byl na notářku ošklivej a prudil ji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
14.12.22 19:57
@Lowewolf96 píše: Jsou rozvedeni.

To je pořád nedostatečná informace. Pokud nedošlo k vypořádání společného jmění manželů, pak otec může být vlastníkem 50% družstevního podílu. V tom případě by do dědictví spadala pouze matčina polovina družstevního podílu..

• Citovat
  • Upravit
2417
14.12.22 20:08

Já si nějak neumím představit, že bych den po úmrtí maminky, řešila na internetu dědictví, i kdybych s ní neměla nejlepší vztahy. A ještě abych při tom nemyslela na mladšího sourozence. Asi to máme každý jinak, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.12.22 20:14

@Roxy ivka Mně se to taky nechce řešit, ale přítelkyně mě děsí, že mně bude volat policie, a že se to bude hned řešit. Teď chci truchlit. Takže mužů být v klidu? Nic nemusím řešit zatím?
Rozvedeni jsou úplně a došlo k vypořádání společného jmění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
14.12.22 20:20
@Lowewolf96 píše:
@Roxy ivka Mně se to taky nechce řešit, ale přítelkyně mě děsí, že mně bude volat policie, a že se to bude hned řešit. Teď chci truchlit. Takže mužů být v klidu? Nic nemusím řešit zatím?
Rozvedeni jsou úplně a došlo k vypořádání společného jmění

Ne, fakt se to hned druhý den řešit nemusí, ani první týden. To bych spíš řešila věci kolem pohřbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
14.12.22 20:37

Ono je možné, že chce otec s tebou navštívit ten byt a zjistit třeba, jaký je tam jiný majetek, nebo chce něco na památku (třeba si matka při rozchodu nechala fotky, o které má zájem i on apod.). Doporučuju zajít tam spolu (klidně i s nějakou kamarádkou jako svědkem), zajistit tam praktické věci = zjistit, co způsobila odpojená elektřina (takový vyteklý mrazák se zkaženým masem nic moc), vzít odtamtud živé kytky, raději vypnout vodu, odvozit vše, co se může zkazit (pokud byl k bytu sklep, zkontrolovat i ten, někdo si třeba dává brambory nebo cibuli někam, kde se to pak taky rozteče). Domluvit se na všech věcech ohledně pohřbu.
Táta s bráchou bydlí kde? Třeba bude varianta, že byt bude tebe a bráchy, ale on tam půjde s bráchou bydlet a tobě bude platit nějaké měsíční nájemné (ne úplně symbolické, ale třeba nižší, než tržní = bude to výhoda pro ně, že ušetří, ale i výhoda pro tebe, že nebudeš riskovat, že ti to tam nájemníci vybydlí nebo zůstane byt neobydlený) - toto samozřejmě jen v případě, že domluva bude možná. Já si moc neumím představit rodinné vztahy, kde proti sobě stojí smečka vlků, tak jsem asi naivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová