Štědrovečerní polévka

62
14.12.22 13:31

Štědrovečerní polévka

Zdravím všechny :mavam:
Letos jsme se s manželem rozhodli, že pozveme všechny z blízké rodiny na Štědrý večer k nám. Jediný “problém” je ten, že každá část rodiny má jinou preferenci, co se štědrovečerní polévky týká. Tchánovci jsou z Moravy a tam jedí hrachovku, švagr je z domova zvyklý na zelňačku. Sestra nejí ryby, takže ta by nejraději vývar. Mamka zase nedá na rybí polévku dopustit. Já a manžel snad sníme cokoliv :D
Jak byste to vyřešili? Uvařili více polévek? Servírovali tu, na kterou jste zvyklí vy, jakožto hostitelé?
Už teď se nemohu shodnout s vlastní mamkou, která nemůže pochopit, že má někdo jiný jiné tradice nebo jiný názor než ona :nevim: a tvrdí, že všichni jedí rybí…a taky je schopna si tu svoji porci přinést s sebou ve vlastní misce :lol:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76719
14.12.22 13:34

Já jím hovězí vývar a rodiče houbovou, dřív mívali rybí s houbami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
14.12.22 13:34

Udelala bych jednu polevku, na kterou jste zvykli vy s pritelem. Pokud jdou k vam rodinni prislusnici, meli by respektovat to, co jite. My mivali vzdycky u rodicu na obed hrachovku a na veceri rybi. Co mam svoji rodinu, delavam jen hrachovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
14.12.22 13:37

Udělala bych nějakou neutrální, co jedí všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.22 13:44

Myslím si, že polévka není důležitá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.12.22 13:45

Udělala bych tu, na kterou jsme zvyklí my. Pokud někdo trvá na jiné, ať si ji klidně donese, neměla bych s tím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.12.22 13:46

Manžel jí sám rybí. Děti a já máme zelňačku.
Chtěla jsem letos dělat hovězí vývar. Ale chtějí a těší se na zelňačku.
Moji rodiče celý život dělají houbovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.12.22 13:48

My jíme rybí.
Polévku bych udělala takovou, aby ji jedlo co nejvíc lidí. Pokud maminka chce, ať si přinese misku :nevim: Nevidím na tom nic špatného.

Moje máma si zase nosí svůj salát. Dělám stejný salát, jako dělala ona, ale na stará kolena začala dělat jiný. Tak si ho nosí. Neřeším.

• Citovat
  • Upravit
3049
14.12.22 13:49

My máme vývar. Víc polévek bych vážně nedělala. Udělej jednu a buď si ji dají nebo ne.. :nevim: to by mě mohlo vosrat vyvařovat x druhů polévek + ještě hlavního chodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
14.12.22 13:49

Udělala bych jednu. Co jste zvyklí vy.
My v dětství mívali nulovou s játrovými knedlíčky. Tak jsem jí ze zvyku dělala taky, ale časem jsme polévku přestali dělat úplně, protože o ní nikdo nestál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
14.12.22 13:55

Udelala bych tu, co jime my. My delame vyvar s knedlickama nebo hrachovku, cockovou. Je pravda, ze ty polivky si nikdo neda moc, protoze by nebyla chut na hlavni jidlo. Delame to ze zvyku, ja bych tu polevku ani nemusela mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
14.12.22 13:57

U nás se dělá houbová a každoročně se na ní těším :-D
V tvém případě bych volila nějakou úplně jinou polévku, aby si jedna část příbuzenstva nemohla stěžovat, že ndaržujete té drué a udělali polévku podle jejich zvyků.
Asi bych šla buď do polévky kterou bys vařila i kdyby rodina na svátky nepřijela, nebo nějakou co jedí všichni, takže třeba poctivý hovězí vývar s domácími nudlemi, nebo třeba čočkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
14.12.22 14:00
@Sedmikráskakrásná píše:
Myslím si, že polévka není důležitá :D

Bez nasi houbovy nejsou vanoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.12.22 14:01

My jsme zvyklí, že se dělají dvě. Nevadí mi to. Vždycky syn říká, že tentokrát si s taťkou dá tu rybí. Až nabíráme polévky. Tak se zarazí a cukne. Že on rybí nechce.
Nikoho nenutíme, aby jedl, co nechce. Já mám taky svoji specialitu. Že mám k br. salátu a kuřecímu řízku i pár obalených žampionů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.12.22 14:05

@lucinka-cizi Udělala bych tu co doma prostě vaříme…jako 5druhu polévek opravdu ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová