Štědrovečerní polévka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
187
14.12.22 14:08

A co misto polevky nejaky predkrm? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
14.12.22 14:10

My k večeři polévku nejíme. Polévky jíme k obědu. V tvém případě bych žádnou nedělala zcela určitě :-)

• Citovat
  • Upravit
37132
14.12.22 14:10

My nejime žádnou, u manželovo rodiny dostaneme zelňačku. Rybí bych do pusa nedala a děti taky ne :mrgreen: Asi bych udělala to, co chci já, všem se holt nezavdecis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
14.12.22 14:12

Udělala bych bramboracku s houbama. Tu jí všichni, navíc v nasem kraji je považována společně s rybí polévkou za tradiční štědrovečerní polévku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.22 14:14

Možná bych se vypršela na polévku když s ní mají problém a udělala něco co se o vánocích dělá. Něco jako předkrm. Houbový Kuba, chlebíčky, chuťovky, sýry. Nebo úplně jinou polévku

Babička dělala sladkou polévku s ovocem a ořechy, povídli. Byla opravdu jednou v roce na vánoce a nikdo takovou nedělá.
Původně se podávala ke králíkovi. Teda říkala babička.

• Citovat
  • Upravit
2519
14.12.22 14:18

My vaříme polévky zcela výjimečně a na Štědrý den bychom na žádnou ani chuť neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42116
14.12.22 14:26

My ještě pro dceru děláme rybí bez ryby. Prostě zeleninovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
14.12.22 14:27

Bramboračka i čočková zní dobře, děkuji za tipy! Asi půjdu do nějaké té neutrální, aby to nebylo přesně jak píše
@Gracetheworld “aby si jedna část příbuzenstva nemohla stěžovat, že nadržujete té druhé” 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
14.12.22 14:29

My máme hrachovku (ano, zvyk z Moravy), ale k obědu. Večer jen kuřízky a brsalát, bylo by toho moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
14.12.22 14:29

Předkrm je taky fajn nápad, ale rada bych udržela tradici te polévky, na tu jsme zvykli všichni, tak aspoň něco společného 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
14.12.22 14:31

Já si myslím, že by nebyl špatný nápad, kdyby si každý přinesl tu svou uvařenou z domova.
Ty si ušetříš vymýšlení a vaření tří druhů a můžete navzájem ochutnat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
14.12.22 14:36

@Kelsey můj chlap zase k br. salátu chce i opečenou vinnou klobásu.
To jsme v naší rodině nikdy nedělali - a je to dobrota :srdce:
Takže u nás jsou na stole tři druhy řízků (kuřecí, vepřové, já dva rybí, když narazím na telecí, tak i ty) a k tomu tři „šnečci“ z vinné klobásky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8655
14.12.22 14:38

Já třeba dělám rybí, ale ne z hlav a mlíčí apod. Dávám tam nakrájené dva filety nějaké mořské ryby, které ji ovoní do rybí vůně, ale není to ta silná rybí, kterou někdo nemá rád. A dělám ji jen na Vánoce, takže bez ní už by to bylo takové divné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42116
14.12.22 14:43
@Amalthea píše:
Já třeba dělám rybí, ale ne z hlav a mlíčí apod. Dávám tam nakrájené dva filety nějaké mořské ryby, které ji ovoní do rybí vůně, ale není to ta silná rybí, kterou někdo nemá rád. A dělám ji jen na Vánoce, takže bez ní už by to bylo takové divné :lol:

Já dávám jen kousek kapra, jikry a mlíčí. Vyvařené hlavy a ploutve mě nelákají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148761
14.12.22 14:45
@Mar__tanka1983 píše:
@Kelsey můj chlap zase k br. salátu chce i opečenou vinnou klobásu.
To jsme v naší rodině nikdy nedělali - a je to dobrota :srdce:
Takže u nás jsou na stole tři druhy řízků (kuřecí, vepřové, já dva rybí, když narazím na telecí, tak i ty) a k tomu tři „šnečci“ z vinné klobásky ;)

Odkud je zvyk vinné klobásy na Vánoce? U nás se to nikdy nedělalo a ani muž to nezná. Jsme ze západu Čech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová