Štědrovečerní polévka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1292
14.12.22 17:34

U nás se vaří pro chlapa rybí a pro mě a malou vývar. :D
Buď bych uvařila to co jste zvyklí vařit ty a muž (příp. co máte rádi) a nebo bych udělala max 2 polévky (víc opravdu ne, nejsem vývařovna). Já to třeba dělám tak, že si vývar pro mě a malou dělám klidně týden dopředu, jak se mi hodí a čistý vývar si hodím do mrazáku a na štědrý den jen vyndám a naházím do něj zeleninu/nudle atd…no jinak řečeno, chlap si tu svou rybí vaří sám (je to chlapská věc a má svůj přesný postup :mrgreen: ) a ukupuje s ní kuchyni dost dlouho, tak si to dělám co nejlehčí. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
14.12.22 17:40

Delame hrachovou z pytliku, a kazdy ui jen, aby se nereklo… takze bych udelala tu co delas ty… a ostatnim rekla at si pripadne jinou donesou…nebo nych par porci rybi koupila nekde v restauraci, ted uz to delaji a da se koupit 2-3-4 porce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
14.12.22 17:42
@Perníček22 píše:
U nás se vaří pro chlapa rybí a pro mě a malou vývar. :D
Buď bych uvařila to co jste zvyklí vařit ty a muž (příp. co máte rádi) a nebo bych udělala max 2 polévky (víc opravdu ne, nejsem vývařovna). Já to třeba dělám tak, že si vývar pro mě a malou dělám klidně týden dopředu, jak se mi hodí a čistý vývar si hodím do mrazáku a na štědrý den jen vyndám a naházím do něj zeleninu/nudle atd…no jinak řečeno, chlap si tu svou rybí vaří sám (je to chlapská věc a má svůj přesný postup :mrgreen: ) a ukupuje s ní kuchyni dost dlouho, tak si to dělám co nejlehčí. :oops: :mrgreen:

Nejde ani o to okupovani, ale o ten rybi smrad:( :poblion:… ryby miluju, ale tuhle polevku jak ji dela vetsina ze jsou tam kusy divneho masa jak pouzite :poblion: tak to je des… kdysi delal byvaly pritel a ten delala dobrou, ale by ala tvhyne a byvaly to je hnus… ale oni ani kapra nestahuji.. to se take skoro neda jist natoz studene vecer nebo dalsi den :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
14.12.22 20:01

My býváme na Štědrý den u tchyně společně s mužovými sourozenci. Oni vaří jinou rybí polévku než já, takže si tam odjakživa nosím sklenici své polévky. Vánoční rybí polévka je moje nejoblíbenější polévka a neumím si bez ní Vánoce představit :D. Také jí potom jím k snídani a pořád, dokud je.
Před několika lety přibyl ke stolu partner sourozence a pak i dítě. Partner nejí ani jednu rybí polévku a děti jí taky moc nemusí, takže jim tchýně dělá ještě hrachovou. Takže klidně máme několik polévek u jedné tabule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
14.12.22 20:50

Holky, děkuji za rady :smiling_face_with3_hearts:
I jste mě pobavily…já to nejdřív brala jako vtip, ať si každý donese svoji polévku, ale nakonec to tak špatný nápad není 😂, lepší než vařit několik různých polévek (což bych stejně nezvládla…)

Jinak klobasku se salátem znám na štědrovečerní tabuli od prvního přítele, jehož rodina pocházela od Tábora :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová