Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o radu - jsme 3 sourozenci, notář tvz. rozdělil peníze z pojišťovny co měl dostat táta za úraz smrti… na pojišťovnu jsme dali 4×!!! usnesení kdo kolik má dostat - z pojišťovny přišlo ale více ( pochybila úřednice) a teď chtějí po náš ten rozdíl zpět.. chtěla bych vědět - zda mají na to nárok, zda náááhodou ze to nenese odpovědnost ta, která složenky rozeslala… měla to tam 4×!!! a stejně to poslala špatně. Vyhrožují hned že pokud to nevrátíme do 15 dnů - budu to vymáháno soudní cestou.. poraďte mi jak mám postupovat. vrátit to budu muset tak či tak, ale štve mě jak pustupují…
Musíte to vrátit je to úmyslné obohacení bohužel. Stejně jako by ti poslal stát víc na nějakých dávkách nebo omylem někdo poslal peníze na tvůj účet atd…
@Jája.U - vy byste chtela, aby to ta zamestnankyne platila ze sveho? Ano, udelala chybu, ale stejne… proc to tam bylo 4×?
Jinak- u takoveho pojisteni je „CHYBA“ neuvest obmyslene osoby, pojistovna pak plni dle toho a neceka se na dedicke rizeni a ani se nemusi nic platit notari.
Ted je to uz jedno, ale pro priste.