Dědictví - vrácení peněz

3134
23.2.13 14:13

dědictví - vrácení peněz

Ahoj, prosím o radu - jsme 3 sourozenci, notář tvz. rozdělil peníze z pojišťovny co měl dostat táta za úraz smrti… na pojišťovnu jsme dali 4×!!! usnesení kdo kolik má dostat - z pojišťovny přišlo ale více ( pochybila úřednice) a teď chtějí po náš ten rozdíl zpět.. chtěla bych vědět - zda mají na to nárok, zda náááhodou ze to nenese odpovědnost ta, která složenky rozeslala… měla to tam 4×!!! a stejně to poslala špatně. Vyhrožují hned že pokud to nevrátíme do 15 dnů - budu to vymáháno soudní cestou.. poraďte mi jak mám postupovat. vrátit to budu muset tak či tak, ale štve mě jak pustupují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
23.2.13 14:26

Musíte to vrátit je to úmyslné obohacení bohužel. Stejně jako by ti poslal stát víc na nějakých dávkách nebo omylem někdo poslal peníze na tvůj účet atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
23.2.13 15:46

@Jája.U - vy byste chtela, aby to ta zamestnankyne platila ze sveho? Ano, udelala chybu, ale stejne… proc to tam bylo 4×?
Jinak- u takoveho pojisteni je „CHYBA“ neuvest obmyslene osoby, pojistovna pak plni dle toho a neceka se na dedicke rizeni a ani se nemusi nic platit notari.
Ted je to uz jedno, ale pro priste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová